Deci interviu la onorata cooperativă la care prestez, da? Deci interviu. Deci fază pe bune.

Adică nu chiar interviu, ci proba eliminatorie înainte de interviu. Purcoi de candidaţi împărţiţi pe mai multe zile, tot tacâmu’.

Adică nu chiar purcoi, că or fost mai puţini.

Dar într-una din zile vine şi ultimul candidat. Se pune la un calculator, începe să tasteze cu furie. Ca vulturul bătea din aripi pe tastatură! Ca vulturul.

Termină de scris, îşi listează ce o lucrat (listarea fiind ea însăşi probă de interviu; aţi fi surprinşi câţi candidaţi nu ştiu să printeze o foaie de hârtie) şi înmânează documentul HR manageriţei, care aştepta răbdătoare. La revedere, sănătate! Şi dă să iasă din firmă.

Adică nu chiar să iasă, că o făcut stânga-mprejur şi s-o îndreptat către HR Manageriţă:

– Îmi spuneţi şi mie, de fapt, ce presupune jobul pentru care tocmai am dat probă?

HR manageriţa începe s-o scalde. Că nu prea ştia ea prea bine, săraca, cu ce se mănâncă postul, că nu ai cum să ştii atâta amar de poezie pederost, ce, eşti Gugălu’?

Candidatul se uită la ea cu ochi necruţători:

– Deci io la aşa o firmă neserioasă nu are rost să lucrez.

Şi o ieşit şi s-o tot dus.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 29 comments

 1. Vic Reply

  deci cumva asa fac si eu la majoritatea interviurilor :))

 2. Emaginatoru Reply

  Nu stiea iel sireacu ca ar fi fost coleg cu Groparele. (The Groparele). Ca se angaja si sa spele buda.

 3. Gerhald Reply

  Fratele meu, dar HR managerita de pe ce planeta e daca nu stia cu ce se mananca postul? Ea pentru ce era la interviu, cumva pe post de secretara? 🙁

 4. zaqk Reply

  Da’ normal ca HR managerita trebuia sa stie despre ce e vorba. Macar sa aiba o foaie la ea cu cerintele… chiar ca firma neserioasa 🙂

 5. Filip Reply

  Domnu`, dvs vreti sa parasiti cooperativa unde lucrati, sau doar mi se pare mie?

 6. Obi Two Kenobi Reply

  Pai la asta ar trebui sa-i scoateti de pe usa “HR Manager” (oare ea o sti “ce presupune jobul ei”?) si sa scrieti “Tanti de la Personal”!
  Si mai speri la vreun raise, Gropare?

 7. omu' muncii Reply

  deci tanti de la Hiuman Risours probabil de aia astepta rabdatoare sa termine treaba romanul nostru, poate nici ea nu stia sa listeze…..

 8. Ion a lu' Ion Reply

  Ma-ntreb ce femeie are tipul respectiv, daca are ! 🙂

 9. Peter Reply

  Acum vreo doi ani n-am avut ceface şi mi-am trimis CV-ul la o editură. Cerinţe – voiau şi pe mama, şi pe tata (pe doi lei, normal). Stăm de vorbă, tipii se-arată interesaţi, că mă descurcam la o chestie pe care-o ştiu relativ puţini. Şi-mi trece prin gând să-i întreb: băh fraţilor, da’ voi licenţe aveţi pentru softu’ ăla de care mă-ntrebaţi dacă-l ştiu? Da’ fonturile, cu ele cum staţi? Că mă pomenesc cu vreun ORDIST pe cap şi n-am chef! Băieţilor le-a dispărut imediat cheful de orice…

 10. Mortyse Reply

  Clar ca nu stia nici HR Managerita sa listeze… altfel ar fi listat imediat fisa de post si ar fi inmanat-o candidatului…. Buna treaba postul asta al ei, da un anunt, citeste un mail, da un telefon, apoi asteapta cuminte sa isi faca treaba candidatu’ intrat pe usa nici ea nu stie bine de ce. Poa’ sa-si faca si unghiile in timpul asta sa raspunda in sictir la intrebari ezact asa cum zisesi “Da’ ce-s io, dom’le, Gugl?”
  Ce-i drept, daca ar fi raspuns cu “Habar n-am, da’ ai sa fii coleg cu Groparu.”, clar ca ala s-ar fi pus in genunchi imediat , urland cu lacrimi in ochi “Luati-ma, luati-ma pe mine, fac si ore suplimentare, fac si munca Groparelui, numa’ sa ies o data pe luna la TimDrinking cu el!”.

 11. Bogdan.Cretu Reply

  Probabil daca tanti de la resurse era intrebata de ceva creme de ingrjire corporala sau unde se pot face cumparaturi, cu siguranta stia..

 12. je Reply

  Daca era interviu cu Groparele era ceva de genul:

  – Cati lucreaza in firma asta?

  – Cam jumatate..

 13. Ariel Reply

  da’ si asa-zisa HR-manageritza fraiera (scuzati), ‘ce nu a putut sa-i intoarca un raspuns gen: “Da’ mata de ce te-ai prezentat daca nu stii exact pentru ce ? Doar asa la plezneala , de umplutura ?”

 14. eu Reply

  In Fr ti se cere sa-ti scrii scrisoarea de motivare de mana si pe urma HR ti-analizeaza scrisu’, sa vada ce fel de om/muncitor esti dupa scris.
  In Ro sunt mai evoluati: te cheama HR la pre-interviu si te analizeaza cum clampanesti la tastatura si de-acolo isi dau ei sama… Ca-n bancu ala cu Romanii in preistorie aveau wireless 😳

 15. Andrei Reply

  Care a fost omu cu Coaeh? candidatul ca a confruntat manajeritza, sau manajeritza ca a recunoscut ca habar n-are pentru ce post candideaza 😯

 16. cătălina letiţia Reply

  După ce-am citit postarea şi comentariile, mi-a rămas în minte imaginea unui vultur care abia zboară de greutatea coaielor. 😆 Şi nu ştiu de ce am impresia ca aşa tare se potriveşteeeee…

  Io zic că amîndoi ar fi trebuit să ştie ce presupune jobul ăla. Nu de alta, dar aşa ajung unele fete să se prostitueze prin străinătăţuri, că se duc la interviu pentru job de dansatoare şi nu ştiu ce presupune aia…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *