– Bă, deci îmi place aici. E demenţial. E fain la voi în ţară.

Colegul meu american. Face design, pictează, om sensibil. Trăit în California, acolo unde soarele sărută marea (cu hohot din genuni). Ficior fain!
– E frumos la voi. Oamenii sunt extraordinari. Peisajele superbe. Posibilităţile – multiple. Plus că am fost pe coclauri şi – fratele meu, nuci pe marginea drumului! Plin de vişine, plin de corcoduşe! Întinzi mâna şi iei, n-are nimeni treabă cu tine, totul organic!
– Da, că de-aia îi vom depăşi pe coreeni, că vindem corcoduşe cu valoare adăugată mare la export!
– Nu râde! Singura chestie care nu-mi place – e cam greu să rămân aici.
– Cum adică?
– Păi eu nu sunt cetăţean european.
– Aşa, şi?
– Păi nu am voie să stau decât trei luni, după care musai trebuie să plec la şi să revin după trei luni numai. 3 luni aici, 3 luni acolo.
– E! Nu-mi zi din astea, că sigur se poate. Eu ştiu un american care stă aici cu anii!
– Cu anii?
– Da! Îşi spune King of Romania, sau Sam cel Român, e dependent de România ca păpărada de ouă; şi îi place telemeaua la nebunie, deci e de-al meu. Te pot pune în legătură cu el şi-ţi spune el cum se face. Ia stai să îl caut pe Google… Holy Cow! Ni l-or deportat pe Sam!!!!

Românii sunt mai tari ca americanii! Păi noi avem mii de români rămaşi din Work&Travel cu anii în America – nedepistaţi, nederanjaţi, nedeportaţi decât dacă fac o boacănă din aia serioasă; şi ei au un singur american stabilit aici, care – iaca! – e trimis înapoi acasă, cu interdicţie.

Pentru că probabil am rămas singurul care mă citesc non-stop din 2011 încoace, vă arăt interviul cu Sam cel Român de acum 3 ani, pe care l-am publicat de 1 Decembrie, într-o încercare ambiţioasă şi superb de nereuşită de a contracara trendul ăla în care erai cool dacă-ţi înjurai ţara tocmai de ziua ei naţională.

Scuzaţi calitatea, abia mă învăţam cu camera şi cu YouTubele.

Concluzia: Dacă iubești România, fă-o din Spania, Italia, Germania sau America.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 6 comments

 1. boemul Reply

  greşeala lui a fost că nu-i mafiot italian, p-ăia îi deranjează destul de rar autorităţile. înainte de ăştia cu gropa de gunoi nu mai auzisem nimic de ceva ani…

 2. Teo Reply

  Gropare, poate să stea 3 luni fără viză. Oricând în perioada asta (dar preferabil mai la început), trebuie să se adreseze Inspectoratului General pentru Imigrări și să solicite un permis de ședere în România. Dacă i se spune nu din vreun motiv sau altul, petiție pe mail la sediul lor central, că scrisul rămâne, și probabil va primi toate informațiile necesare ca atunci când se duce din nou la IGI local să i se rezolve sau măcar să știr ce să facă la revenire, peste încă 90 de zile. Dă-mi un mail dacă mai ai nevoie de ajutor, că eu te citesc prin RSS.

 3. Groparu Nemernic Reply

  @ boemul: mafiot italian cu o fabrica de confectii la care sa lucreze numai tinere. Hehe.
  @ Teo: excelent! Multumesc frumos, o sa vorbesc cu el!

 4. Marian S Reply

  Păi aia e, că s-a autointitulat “King of Romania“. E mare înghesuială pe titlul ăsta, nu mai era loc. :mrgreen:

 5. Am întâlnit şi ruşi români | Blog de nebun simț Reply

  […] Domnul Sergiu Crăciun este îndrăgostit. Staţi bine pe scaun? Sergiu Crăciun este rus 100%, dar este îndrăgostit de România în general şi de Cluj-Napoca în special. E, mă, de ţara asta pe care nici măcar Schengen nu o vrea. Şi de care mai este îndrăgostit un american, da’ l-am deportat. […]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *