1. Când vezi, în Zalău, o sală arhiplină de oameni veniţi să-ţi vadă filmul Usturoi (record absolut de audienţă! ~450 de oameni pe 200 şi ceva de locuri LE: 450 locuri la tribună, poate vreo 300 pe lângă ea, total vreo 700!), prezentat în deschiderea festivalului CineLatino,

2. Când nici măcar actorii din filmul tău nu mai au loc să stea jos, pentru că cei care au ocupat, la disperare, locurile rezervate refuză cu încăpăţânare să le elibereze (“chemaţi jandarmii, nu mă interesează, eu de aici nu plec!”)
Usturoi la Zalau

3. Când voluntarele de un metru jumate care se ocupă de locurile rezervate mai au un pic până să se păruiască cu nişte zdrahoni veniţi să vadă filmul tău, pentru că toţi vor locuri, locuri, locuri,

4. Când descoperi că Darius Stoica, copilul genial din filmul tău, a devenit un adolescent frumos şi atâta de talentat, că-ţi serveşte cea mai frumoasă reprezentaţie la vioară la care ai asistat vreodată (îndrăznesc să zic cea mai frumoasă pe care am auzit-o vreodată, în viaţa mea!),

5. Când Sebastian Topan, celălalt copil genial din filmul tău, intră cu 10 (!) la secţia de Artă Dramatică a Liceului de Arte din Cluj, deşi nişte pârdalnice de secretare aproape că erau să nu-i valideze înscrierea din cauza birocraţiei şi a unei adeverinţe întârziate (ceea ce l-ar fi făcut să rateze admiterea, la mustaţă), şi deşi e una din cele mai disputate secţii de liceu din Cluj şi copiii de acolo iau meditaţii de mici,

6. Când nici măcar nu mai ai timp să apuci să-i anunţi pe toţi membrii echipei şi tevedecei şi gabeni şi pe toţi despre ce se mai petrece cu Usturoiul, dar ei nu se supără pe tine, aşa cum ar fi normal, ci se bucură şi te susţin în continuare,

7. Când afli că o prietenă a venit special 90 de km din Cluj ca să vadă încă o dată filmul Usturoi, după ce l-a mai văzut o tură la TIFF,

8. Când până şi Ionuţ Turda vine la premieră, deşi era cobză de răcit,

9. Când până şi regizorul Lucian Alexandrescu se declară mut de uimire, de acasă de la el din Miami,

10. Când ridici de pe scaun oamenii sponsorului (băi, deci oamenii sponsorului!!!) ca să-ţi cazezi actorii în sală,

11. Când ţi se mai propune o reprezentaţie joi, pentru că “mai avem oameni să mai umplem un amfiteatru, dacă nu mai facem o reprezentaţie, ăştia ne linşează!!!”

12. Când apuci să aduci dansatorii tradiţionali ai lui Ceapă (Nicu Varga) să facă show, aşa cum ţi-ai dori la fiecare reprezentaţie, şi au făcut megashow, aşa cum au făcut şi dansatorii de la nunta mea! Hehe!

13. Când reacţiile de pe FaceBook sunt “Filmul Usturoi, cel mai frumos film văzut de mine vreodată” de la cineva pe care nu-l cunoşti personal,

14. Când auzi cel mai tare hohot de râs auzit de tine vreodată într-un cinema,

Apăi atunci vita asta e bellă mult!

PS: La Mulţi Ani, bă Zicule, să fii sănătos şi să trăieşti mult şi fericit şi să nu mai circuli fără tren pe bilet! Andrei, multumim pentru tot.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 21 comments

 1. Zicu Reply

  Mersi, ba, gropare! Nu-i cadou mai mare decat sa vad succesul filmului si sa fiu mandru ca am facut parte din echipa!

 2. Nae Reply

  Maestre, la Brasov n-ai drumuri cu filmu` ala? Dau si eu o punga de pop-corn cu ce aroma vrei tu…

 3. Ana Reply

  Urmaresc aventura, cu filmul Usturoi, de la inceputuri. Vreau sa-l vad si eu! Pe cand o reprezentatie la Londra?:)

 4. dongabone Reply

  Bravo, Gropare, felicitari si mă bucur tare că iese după sufletul tău. Coboară si la câmpie, la Ploiești.

 5. Marian S Reply

  Respect.
  Dar începe să-mi pară rău că locuiesc în oraşul în care se înghesuie cam 10% din populaţia României şi care a avut parte de UNA bucată reprezentaţie, ca toată lumea. :mrgreen:

 6. Anda Reply

  Pai si de la Viena cum il pot vedea? Il astept de mult…
  E de cumparat pe undeva?

 7. Teo Reply

  #pieledegaina si zambete largi de bucurie pentru tot ce se intampla in jurul Usturoiului. Felicitari inca o data! :mrgreen:

 8. Dragos Reply

  eu sunt un pic trist.
  atat amar de fonduri private sau de la stat au intrat intr-o gramada de ONG-uri dedicate, care cu toti impreuna nu au reusit sa spuna sau sa faca ceea ce a reusit filmul asta. facut cu banii de cosnita sau cu ultimele rezerve de niste oameni frumosi.
  si atunci felicitarile sunt totdeauna mult prea putin.

 9. ramona Berinde Reply

  Hohotul de ras era al meu, dar se uita luma ciudat in jurul meu si a trebuit sa ma temperez 😆

 10. interesat Reply

  Fa bine zi-ne cand revine Ai-ul la Zalau, daca revine, ca mai sunt care vor sa-l vada (adica eu, din cauza de imposibilitate deplasare cand a fost prima oara… si cum in Jibou nu veniti… :).

 11. Groparu Nemernic Reply

  @ interesat: mâine (adică joi) seară! Sala Transilvania (fostul cinematograf de lângă Primărie), ora 19:00, fă cumva să fii acolo înainte cu o jumătate de oră măcar!

 12. Cerba Camelia Reply

  Salut. Diseara venim si noi la film ca premiera am ratat-o! Poate ne vedem?

 13. Groparu Nemernic Reply

  @ Camelia: ma foarte bucur ca mergeti, va rog incercati sa ajungeti cat mai din vreme, gen pe la 18:30.
  Din pacate, eu am un eveniment “corporeit”, dar vor fi acolo o buna parte din actorii din Salaj. Sa revii cu feedback, te rog! Musaaaaai ;))

 14. Cerba Camelia Reply

  Bravo!!! Filmul este superrrrrr!!!! Felicitari pentru faptul ca ti-ai urmat visul, in ciuda faptului ca bugetul a fost limitat!!! Scenariu minunat, actori minunati, imagine bestiala!!! Asteptam Usturoi 2!!! Multa bafta cu promovarea filmului!

 15. mada Reply

  Asta cu Londra vreau sa se voteze 😀 Deci ne dam peste cap, ma stiu bine cu astia de la Media desk si bfi, ii santajez p astia din ucl. practic, name your price :mrgreen:

 16. Bogdan Reply

  Gropare la Brasov pe langa pop-cornul oferit de Nae primesti si o palinca .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *