De câteva luni de zile, orașele mari s-au umplut de puncte de închiriat trotinete electrice, pentru că șuncile, picioarele strâmbe și spinările cocoșate nu se fac singure la 17 ani, trebuie ajutate nițel. Nu e tehnologia minunată?

Scoți telefonul, scanezi un cod, călărești pe două roți până unde ai treabă și, câțiva lei mai târziu, o lași în mijlocul trotuarului, într-un loc în care să încurce pe cât mai multă lume! N-ai cum să nu iubești secolul 21, e plin de oportunități.

Astă vară, după ce l-am înscris pe Gropărelu’ la ceva concurs de alergare la Smida (varianta pentru copii; pentru adulți aveau numai de alergare, nu și de berărit, deci eu nu am participat), am început să alergăm împreună prin Cluj ca să ne antrenăm.

Rocky Balboa e mic copil.

Și, în timp ce urcam către Belvedere gâfâind ca doi moșnegi (mai ales bloggerul vostru preferat), am dat peste această priveliște incredibilă: o trotinetă Lime la mijlocul în mijlocul pustietății urbane, mai exact exact la mijlocul dealului Cetățuia!

Ca să ne înțelegem: singura cale de acces la locul acela este pe scări (scările care dau la Pergola) sau pe panta fără trepte (de la podul Elisabeta). Așadar fie urci de jos, fie cobori de la Belvedere cu trotineta în spate câteva zeci de trepte sănătoase.

Oricum ar fi, ai ceva de cărat și de gâfâit înainte să abandonezi trotineta și să-i faci, râzând, o poză! Că dacă faci o trăznaie și nu-i faci poză în secolul ăsta, ești cam degeaba.

PS: Dacă vă interesează subiectul, există un cont de instagram dedicat vandalizării trotinetelor Lime, Bolt și care or mai fi. Nu se știe dacă există conturi dedicate vandalizării persoanelor care vandalizează trotinetele astea, dar cercetările continuă.

PPS: Gropărelu’ a luat locul 3 la cross la categoria lui de vârstă, dar nu m-am lăudat cu asta decât acum, băiatu’ lu’ tata, sper numai să nu se facă blogger, dac-or mai exista bloggeri până atunci.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 12 comments

 1. Attila Reply

  Gropare, eu mi-am tras un obicei nou – având în vedere starea jalnică a carenelor de pe Hondă, am încetat să îi mai evit în trafic, după ce era să iau în plin o babă încercând să evit o microputză coproratistă pe trotinetă. De amu, în plin, să le fie de bine și învățătură.

   • Attila

    Păi exact aia e scopul – să ajung acasă întreg. Ultima dată am avut de ales între a face o manevră demnă de Need4Speed sau să iau în plin un trotiletist. Am zis, gata, de amu îi mai evită dracu, decât să rămână nevasta la altul în grijă, nu mai bine plânge după el cineva?

 2. biaggio Reply

  Blogu acesta nu e al tau, nici al Groparelului, ci al urmasilor urmasilor lui, aceasta meserie va dainui cat Sf Net va curge nestingherit.

  • Groparu Nemernic Reply

   În 2050, Gropărelu’ Gropărelului, horny ca un motherfucker, încercând să aghețe: piți, hai să-ți arăt ce bunic nebun am avut, dă-mi niște țiți pls.

 3. andu YY Reply

  Puberii își fac vlog unde behăie de zor că nu au ce vorbi continuu, iar frustrații din presă își fac podcast. unde se invită unii pe alții, ca o lavbă în cerc unde pun cele mai interesante întrebări din univers, așa ca să se știe cine sunt ei.
  așa că blogăreala va rămâne ca verișorul ăla de la țară care trăieste cinstit în natură 🙂

 4. MihaiA Reply

  Si in alte capitale, cu apa calda, problema trotinetelor e la fel (daca nu mai mult)….
  Mai ales unde mai demult existau hoarde de turisti, cu excursii organizate pe mizerii de genu….printre pietoni, pe sosele, pe liniile de tramvai….fara semne reflectorizante, unii fiind beti si/sau drogati bine.
  Ce sa zic, o adevarata placere sa fii pieton sau sofer localnic.
  In fiecare luni dimineata, dupa cate un weekend incins zdravan, trotinetele erau care pe unde….prin mijlocul drumului, prin tomberoane, pe acoperisuri, plutind prin Vltava, prin mall-uri, tramvaie, metrou, WC-uri de birturi samd samd…..

  https://www.youtube.com/watch?v=xWyFgxU7CBk

   • MihaiA

    Las că m-am mutat într-o casă, unde am găsit “chestii” uitate într-un colț dintr-un dulap foarte înalt.
    Și 2 siguranțe de 20A, numa bune pt a susține consumul electric al unei lampe indoor de putere medie….

  • Groparu Nemernic Reply

   Mda, plăcerea de a locui într-un centru turistic. ”Why do they call it the tourist season if we can’t shoot them?” (inscripție din Barcelona)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *