La un moment, în Cluj s-a deschis exact magazinul de fițe de care mai avea nevoie orașul: un outlet de pantofi din piele de pești japonezi Fugu, de piele de pe limbă de căprioară pitică asiatică și de pieliță de pe sfârcuri de maimuță urlătoare virgină din America de Sud. La câteva sute de euro perechea, urma să spargă piața micului târg de provincie în care pică podurile-n Someș ca după bombardamentele NATO din Serbia, praful zace de două degete pe străzi și, firește, biletele de autobuz costă mai mult dacă le cumperi de pe telefon decât de la gheretă. În cazul în care nu înțelegeți fraza asta în românește, vă scriu în maghiară: buszjegy ára 30% -kal több, ha vásárolni őket mobiltelefonon keresztül (köszönöm, Google Translate).

În fine.

Situat în epicentrul Clujului, magazinul a primit un nume sugestiv, tradițional românesc: Why Denis.
IMG_8542
Varianta în klingoniană la ”Scarpe diem

Un glumeț nu s-a gândit foarte mult; și, folosindu-se fără scrupule de vopsele, lacuri și alte blăstămății, a transformat D-ul în P, litera care ne-ar fi venit fiecăruia imediat în minte dac-am fi fost numai un pic mai rebeli și mai înzestrați cu spray-uri și graffiti.

Revoltat la culme de vandalii din Cluj care au transformat nobilul nume de Why Denis în Why Penis, patronul a cedat nervos și a rupt în bucățele semnul care a costat, probabil, cât un sejur în Grecia.
IMG_8543
Concediu plăcut, Denis! (se mai vede coada de la litera P, de la Penis, desenată pe zâd)

La ora actuală, magazinul Why Denis are două inscripții: o variantă din care se mai vede coada de la P (imaginea de deasupra) și una completă (imaginea de deasupra celei de deasupra). Asta deocamdată; până când glumețul cu pensula nu revine să împartă consistență semantică și să convertească și cealaltă literă D, de la Denis, în P, de la Penis.

În cazul în care nu înțelegeți cuvântul ăsta în românește, vi-l mai scriu o dată în latină: penis.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 7 comments

 1. alunelu Reply

  La mine (si la tine) in Sibiu poti plati direct in autobuz cu card contactless, mai ieftin decat pretul biletului de hartie (0.89 lei fata de 1.5 lei).

 2. Marian S Reply

  N-o să mă laud acum cum plătesc eu cu card contactless la RATB. Asta pentru că e bine dacă eşti mitic, oarecum abonat, dar extrem de nasol dacă vii din provincie şi ai nevoie. Îmi cer eu scuze în numele lor. :mrgreen:
  Dar vreau să vă spui, ontopic şi ne-trolând, că acel patron a greşit. Trebuia să marşeze la gluma omului, ar fi ieşit o reclamă de toată frumuseţea:
  Why Penis? Because of Piele Puţă Papagal: cumperi de când eşti copil si le ai până la pensie. 😯

 3. Marian S Reply

  Hai şi ceva offtopic: mai pe seară îţi trimit nişte printscreen de pe site, dimpreună cu nişte sfaturi cu privire la ceea ce ar trebui să le faci celor care îţi găzduiesc blogul. E cu cuvinte porno, te asigur, de-aia nu le zic aici. Şi mă grăbesc. :mrgreen:

 4. Flocirela Frumusela Reply

  Faza cu magazinul de fite intr-un oras plin de saraci imi aminteste de ce mi-o zis un turist strain aflat prin trecere in Cluj- ” orasu asta e plin de contraste. Spre exemplu ai semafoare cu animatii speciale si in acelasi timp ai gropi uriase pe drumuri principale”. Vezi tu ca asta conteaza la romani- sa te dai mare cu ce ai, ce conteaza ca esti rupt in cur. Si asta imi aduce aminte de o copila tigancusa pe care o vazusem plimbandu-se prin centru- era nespalata pe fata, avea chiar un pic de noroi pe langa barbie, dar purta cercei de aur din aia mari! No bine!

 5. Copilu Minune Reply

  @ Floci,
  Cerceii aia cit cazanul de tuica tin de identitatea culturala a natiei. (Poate si restul, dar… in fine!)
  Exact cum devine cazul la alte nationalitati (gen Las Fierbinti si nu numai) cu iPhonu, BMW-ul, tricourile Dolce&Gabanna, slapii Manolo Blahnik, sosetele Ferrari, etc., etc., etc.

 6. alunelu Reply

  La noi la Sibiu e mai ieftin sa platesti direct in autobuz, cu card contactless – 0.89 lei pe calatorie in loc de 1.50 lei cu bilet clasic.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *