Pentru cei care nu stie: click acilea ca sa aflati despre cheful nostru in care ne imbracam in tigani sh ne doare la pedala de tot.

Anul asta, dupa cum ziceam, am avut stema, steag, fanion, Act Constitutiv si logo. Iata logo-ul:

blazon_v1_final.jpg

Si ca sa fie totul ofitzial, iata sh Actul Constitutiv, la redactarea caruia au dat coltzul multi ficati sh multe beri stinse cu coniac, la intalnirile celulei de criza. Deci – cetitz, ca io m-am kishat deja in pantaloane! Graţie, Cârlanu’;)

Act constitutiv

al

Stemei enclavei Valea Caselor

din 15.05.2007

Stema Enclavei Valea Caselor reprezinta un semn de recunoastere, conventional, distinctiv, caracteristic si simbolic, functionând implicit ca marca sigilara a autoritatii administrativ-teritoriale.Stema va fi redata pe frontispiciul sediului , pe indicatoarele care marcheaza intrarea în enclava, va fi folosita la toate actiunile festive si de protocol si cu toate prilejurile care impun prezentarea stemei enclavei. Fiind în cauza o stema se impun conventiile heraldice.
Ca semn heraldic al unui spatiu având traditie heraldica autentica si un trecut istoric prestigios, stema se cere a indica aceasta ascendenta si demnitatea ei.
Ca fapt social, alcatuirea heraldica proiectata înainte de a fi legal conferita prin autoritatea statului se cere a se dovedi apta de a satisface exigentele cetatenilor pe care urmeaza a-i reprezenta urmând a fi demonstrata dispozitia lor de a-si apropria stema si de a si-o însusi. Respectând conventia heraldica si functiunile semnului, acesta se cere a fi unic, simplu si clar, elocvent pentru câteva idei generale si fundamentale acceptate de catre locuitorii enclavei ca semnificative pentru identitatea lor.

DESCRIEREA SI SEMNIFICATIILE elementelor însumate ale stemei Enclavei Valea Caselor

Descrierea stemei:
Stema Enclavei Valea Caselor, ca si compozitie heraldica, este reprezentata printr-un scut clasic cu baza rotunda despicat format din: Partea dreapta sus, pe smalt galben cu strugure dacic si butoi de stejar cercuit. Partea dreapta jos, pe smalt albastru cu cort clasic. Partea stanga sus, pe smalt albastru cu ceaun de Polovragi si foc de lemne. Partea stanga jos, pe smalt galben cu palarie tiganeasca si roata de caruta cu coviltir.

Semnificatiile elementelor însumate:
Stema Enclavei este o stema civica a entitatii teritorial-administrative. Ea cuprinde semne de patronaj istoric, fiind totusi o asumptiune. Din punct de vedere stilistic este o stema gotica.

– Partea DEXTRA SUPERIOR – smalt galben cu strugure dacic si butoi de stejar cercuit. Semnul indica culoarea berii ca bautura traditionala a enclavei combinata cu vinul obtinut din strugurii zemosi proveniti din comertul cu teritoriile invecinate. Semnul este intrat în conventia heraldica europeana, din epoca timpurie pâna astazi, ca semn heraldic vlah si semn în stema dinastica a domnilor Valahiei Mari.
– Partea DEXTRA INFERIOR – smalt albastru cu cort clasic. Semnul indica locuinta traditionala a locuitorilor enclavei asa cum este ea cunoscuta inca din vremea marilor migratii, ca si locuinta comoda si usor de deplasat destinata unor oameni vesnic in miscare.

– Partea SINISTRA SUPERIOR – smalt albastru cu ceaun de Polovragi si foc de lemne. Semnul reprezinta metoda principala de preparare a hranei, alaturi de protap, element din care se zareste numai partea centrala, loc in care de obicei este agatat ceaunul.
– Partea SINISTRA INFERIOR – smalt galben cu palarie tiganeasca si roata de caruta cu coviltir. Semul indica obiectul vestimentar traditional folosit de locuitorii enclavei pentru partea superioara a corpului, mai precis cap si mijlocul de deplasare folosit de acestia, asa cum sunt ele descrise in scrierile carturarilor din vechime.

Nota: Stema Enclavei Valea Caselor a fost aprobata prin Hotarârea nr. 1 / 2007 a Celulei de Criza ca organism decizional si executiv al enclavei.

Data: 15.05.2007

Celula de Criza:

CÂRLANU

DeGeaba

TÂMP

CRÂNG

IELVIS

DUDĂ

ADI

ECO aka Neghinitza

NÂRŢOAGĂ aka PÂRŢOAGĂ (NÂRŢOAGĂ numa’ o pus dejtiu, ca el nu stie sa scrie, el e inginer)

PS: Na, prekini d-ajtia am io!

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 10 comments

 1. Miruna Reply

  Maxim mi-a placut “Ea cuprinde semne de patronaj istoric, fiind totusi o asumptiune.”
  Cineva a fost ghid turistic….:))

 2. Dãnilã Reply

  Tzâganilor (a nu se confunda “tzâganii” cu stimabilii cetãteni români de etnie rromã, persoane de un deosebit calibru social si intelectual, nu oameni ai muncii de la orashe si sate, profesori si ingineri ca mai sus numitzii TZÂGANI)… deci, tzâganilor… fain o fo’ la TZÂGÃNIE (termen peiorativ pentru o adunare tovãrãsehascã dedicatã analizei unor probleme de maximã importantzã pentru societatea contemporanã româneascã, aflatã într-un moment crucial al confluentzei mentalitatilor oriental-balcanice cu cele occidental-tehnocrate)… deci, tzâganilor (non-cioril*r, sau “non-melanin-excess-challenged people ce sântez’ voi) da’ fain o fost la mai sus pomenita adunare, chiar daca am stat numa’ f’un ceas! Sã mai hie si la anu’! Tzucu-v-ash pe boticu’ sticlelor din dotarea fostã si viitoare!

 3. VIPu Reply

  baaaaa!!!!!!!! ii gresita stema. in loc de castel medieval sau de care dracu o fi asta trebe pus castel tziganesc actualizat, trendy si cool. nu cred ca o sezut vun tzagan vreodata in castel d-asta ce aveti voi pe stema. scoate-o repede si refa-o!!!!

  NU ESTI DELOC ATENT, GROPARE!

 4. VIPu Reply

  BAAAAAAAAAAA!!!!

  SI CORTU! ASTA NU II CORT DE CORTORARI! ASTA II CORT DE BOLUNZI CE SE DUC PE MUNTE!

 5. Groparu Reply

  @ Dănilă: urasc sa-ti dau dreptate, dar ai dreptate, dreptate, dreptate!

  @ VIPu: este o stema vadit grotesca vadit intentionata!

 6. energy Reply

  Pt aia mai stup…efiati de latina (me), care-i dextra si care-i sinistra?
  Dextra nu-i dreapta? Sinistra nu-i stanga? Sau vitavercea?

 7. Huby aka Carlanu Reply

  Iesti plin de enerjie aja ca muta-te mataluta in spatele monitorului si vezi care-i dextra…..

  Multam……de intelejere !

  No offence si ia vezi care Tagan isi mai cere scuze !

 8. Huby aka Carlanu Reply

  Numa anu` trecut iereau vreo 3 igluri la marjinea caii ferate pe langa Babeni – Valcea si langa ele vreo 3 pirande cu carute…..aja ca……n-am prea sarit …….cortu`.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *