În Dubai toate sunt bune, insh’Allah!

The only thing separating me from the beast was a thin glass wall #tendubai

A photo posted by @groparu on

V-am zis când am negociat cu bieții vânzători afghani din bazar și i-am lăsat aproape în chiloți după ce am plecat cu două eșarfe pe care am plătit doar 25 de euro? Că mai aveau puțin, sărmanii, și s-ar fi ștrangulat cu basmalele? Ei bine, 20 de minute mai târziu, Florența (câștigătoarea concursului organizat de Foto Union) o negociat tot două eșarfe, dar la 25 de dolari ambele, aproape în timp ce-și pilea unghiile de plictiseală.

Azi am mers în Dubai Mall (cică 1200 de magazine, ahahaaaaa… noi nu avem atâtea în tot Cluju’!) și, ca să-mi scot pârleala, mi-am luat împreună cu Dănuț Byron un pachet cu SSD de 2 Tb plus un power bank de 5000 de mA, ambele Sony, la frumosul preț de 499 de dirham (drahme, bag samă). Adică 550 de lei – știu asta, pentru că pe chitanța de la plata cu cardul scria și prețul în moneda din țara ta! Cât de tare e asta? Și te și întreaba tanti aia: “Bloggere, vezi că la tine în țară costă 550 de lei! Sigur vrei să cumperi?” “Normal că vreau, io fac ce vreau cu banii mei! Da’ vă rog faceți cumva să nu apară în extrasul de cont, să nu afle nievasta!”

În fine, nu despre asta e vorba, ci despre faptul că am început să mă țigănesc cu vânzătorul să-mi facă un discount sau să-mi dea ceva gratis. Nu se poate negocia în mall! așa mi-or zis toți. Surd, dar și fudul de urechi, m-am țigănit cu el până când indianul, exasperat, o aruncat pe masă o licență de antivirus gratis! Bă, ești nebun, tu știi că Bitdefender se face la mine în țară, băăăă? Știa, da’ mi le-o dat – și eu, strângător din fire, le-am luat.

Burj Khalifa e ceva de speriat. Îți provoacă așa niște senzații că, dacă Mihaela Rădulescu ar ști, l-ar lăsa în pace pe Felix Baumgartner ăla și s-ar logodi direct cu turnul! 829 de metri, toți deasupra mării; 163 de etaje; și cel mai sus club de noapte, la etajul 144.

Purcoi de nații pe-acolo, înghesuială, nebunie, parcă tot poporul chinez prieten venise în vizită! Și noi, că nu mai apuca lumea să-și facă selfie-uri, că tăbăram noi pe ei și îi pozam ca apucații.  

 

Nu mai exista Burj Califa! L-au mâncat ghiaurii #tendubai

 

A photo posted by @groparu on

Trebuie să încerc să mă dezvăț să fac 800 de poze pe zi din care 3-4 cât de cât onorabile, și să încerc să trag 800 de cadre bune și 3-4 proaste! Într-o bună zi voi reuși, dar prima dată trebuie să negociez cu mine asta, să văd ce-mi dau la schimb, că se pare că am stofă de negociator din ăla la care-i cam mor ostatecii.

Vederi de la etajul nu-știu-care:

Poza asta m-o dat pe spate:

Mai multe detalii cu domnișoara din această frescă contemporană – pe Facebook. Dacă știți să-mi spuneți cum să fac să vadă toată lumea pozele, nu numai cei cu cont de FB care-mi pot vedea pagina blogului, lăsați-mi un comment (că dacă nu, iară-mi comentează Marian S cu tăt felul de observații!!!!) – deocamdată setările nu-mi permit să fac publice postările de pe pagină, nu știu de ce.

TFB10 – #tenDubai – este un eveniment organizat de Foto Union, powered by Prestige Tours, cu sprijinul Canon și Calif.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 11 comments

 1. Luke Reply

  insh’Allah,pozele se vad ok.Vezi si daca ai sharing settings in regula ( fb,g+,twitt,linkedin,tumblr,instagram …sau ce mai ai ).
  P.S. Am ajuns sa invat ursul sa prinda somon,doamne.

 2. Luke Reply

  Acum m-am prins ,cand scrii ceva ,pune-l pe privat la inceput …dupa aia da-i un preview,daca iti place cum arata da-l pe public :))

 3. Ana Simon Reply

  In sfarsit am prins curaj sa va scriu ! Superb totul acolo…..spor la cumparaturi !!! Imbratisari cu drag….din´´inzapezita´´ Germanie !!! Zile faine in continuare ! Zbor lin….spre casa !

 4. Atti Reply

  Ba Gropare. Tu esti sigur ca ti-ai luat SSD de 2 TERRA? Cu 550 de lei? Poate ai gresit un pic ori pretul, ori marfa 😀

 5. Diana Reply

  Burj Califa arata ori ca o arma cu care vin rusii furiosi ori ca un mic supozitor cu-o forma neinspirata. In orice caz, nu-l baga-n gura ;))

 6. Marian S Reply

  1..Vezi că Burj Califa e altceva. Ai înţeles cumva burgher califa??? 😯
  PS: cine stă acolo sus să deschidă uşa când trece avionul? 😎
  2. După cum ţi-a spus şi Luke mai sus, e cum ţi-am spus eu mai înainte. :mrgreen:
  3. După cum zice şi Atti, să ne arăţi şi nouă SSD-ul de 2 Terra. Poate sunt altfel literele acolo, ca la alte popoare producătoare de chestii. 🙄 😆

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *