Soru-mea – așa cum știți voi, cei care mă citiți de la începuturile blogului, adică de când am tema asta modernă: deci din 1871 – locuiește în Germania, țară ariană prin excelență. Știți voi, autobahn, bere, Wagner, cârnaț gros (mă străduiesc din greu să nu zic nimic de războaie mondiale, și chiar reușesc) și folclor adevărat.

Orășelul nemțesc în care stă surioara arată ca scos dintr-o cutie de cadou de Crăciun pentru o fetiță – așa cum arată, de altfel, cam toată Germania. Garduri vii tunse în tot felul de forme ciudate, iarbă tunsă la milimetru, clădiri discrete și frumoase, vile impunătoare fără opulența cocălăristică pe care o vezi la mulți nouveaux riches din România, oameni calmi și îmbrăcați curat și (o chestie extrem de rară la noi) care zâmbesc pe stradă.

Sper să vă arăt poze de acolo peste vreo 3 săptămâni, când mergem până la ei, dar până atunci doresc să vă arăt altceva: ravagiile făcute de ploaia de astăzi (plouă acolo de 4 zile, și o plouat 365 de zile în utimul an). Uitați-vă bine la ele, mai aflați și că biata soru-mea are acuma pivnița plină de apă (!) și că, dacă se-ntâmpla asta în România, ai noștri ar fi chemat presa și televiziunile, ar fi cerut sânge și capul lui Moțoc și ar fi dezbătut îndelung și dureros, în jurul unei beri la PET, de ce România este și va fi mereu buda Europei. Viel Spaß!

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 10 comments

 1. mac gregor Reply

  boss, nu rade, eu in Germania am vazut ca pana si zapada cade disciplinat, pe langa sosea.

  la ei ningea la fel ca si la noi, masinile de deszapezit erau la fel ca si la noi, ca le-am vazut, nu erau high-tech. Si cu toate astea nu era zapada pe sosele!

  numa asa se explica, prin magie.

 2. neamtzschantz Reply

  hahaha. prietene, a plouat de 4 zile e unitate de masura romaneasca. a plouat 140 de ore 100 litri pe metru patrat e mai aproape de adevar.
  la mine in oras aia care stau pe linga riu au asigurare si cind ploua mai multisor se roaga la dumnezeu sa-i inunde ca-si duc repede in pivnita toate hodrobelele de care nu mai au nevoie sa le bage si pe alea la despagubiri.
  in ce priveste razboaiele, in al doi-lea ati fost 5 ani mindri nostri aliati si cel putin in rusia ati facut toate atrocitatile pe care le-am facut si noi in rusia. ma straduiesc sa nu scriu de bug si iata ca-mi reuseste. a, si inca un mic amanunt, la noi s-a facut denazificarea si multi vinovati au fost pedepsiti, cind o sa faceti si voi asta macar pe hirtie?

 3. CSB Reply

  @neamtzschantz – denazificarea s-a facut de mult ( prin anii 50 era distractie mare pe aici cu asta, si daca aveai un unchi care a fost legionar inainte sa te nasti tu erai dusman de clasa ), cu decomunistizarea nu ne prea iese, dar mai vaslim. Cat despre asigurari, sa inteleg ca atunci cand ploua in Germania, aia devin romani si incearca o mica smecherie sa dea tepe la Versicherung ? Si se mai si roaga la Dumnezeu pentru asta ? Curat romani ! Moaste aveti in Germania sau sa trimitem noi ?

 4. neamtzschantz Reply

  @CSB
  dap, sa scoti banii de la fisc si sa profiti daca merge de asigurari e delict cavaleresc de masa.
  citiva legionari fututi nu se pun, aia au fost fututi pentru ca erau impotriva comunistilor nu pentru crimele de razboi. de altfel multi legionari au intrat veseli in noile structuri comuniste. nu numai legionarii au fost nazisti, ci multe partide au avut “viziunea” asta minunata, multi intelectuali, multe organizatii si asociatii, si multi din armata.
  romanii in istoria lor scrisa si transmisa la scoala nu au fost tot razboiul aliati cu nazistii fiind la fel de nazisti, ci au fost de partea celor buni, ceea ce e total fals.

 5. Pamfil Reply

  Mananci multa cacao neamtule!
  La procesul de la Nurenberg s-a stabilit clar ca miscarea legionara nu a fost fascista, nazista sau ce mai visezi tu, asa ca mai cetesti niste almanahe si instruieste-te.
  Verdictele nu se dau de ametiti ci de niste curti internationale de justitie!
  Pam, pam.

 6. neamtzschantz Reply

  la naiba pamfil, bineinteles ca miscarea legionara nu a fost fascista. era o miscare care o salva pe scufita rosie din coltii lupului si pentru asta a trebuiot organizat pogromul de la iasi de exemplu.
  miscarea legionara si garda de fier au fost organizatii caritabile care ajutau babutze sa treaca strada, stergeau la cur copii la gradinitza si cintau in coruri muncitoresti.
  hai ca esti simpatic.

 7. John Temple Reply

  Ueit ă minit! Neamțu-și face casa-n albia râului? Păi atunci neamțu-i frate cu românul! Să vină Merkel încoace să spună că România se va numi Deutsche Sud-Oesterland și să mazilească toată clasa politică. Pe Iohannis să-l păstreze pe post de vibrator, n-am treabă.
  Da-n schimb să pună toată cloaca politică la împădurit țara, la construcție de autostrăzi, școli, spitale șamd.
  Arbeit macht frei! 😉

 8. remus Reply

  Pepsi.
  nu ati fost la Electric Castle. Acolo ploaie tata. anu trecut or fost 80 de litri in 3 ore.
  Restul e can can. Pardon kaufland.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *