Cand am mers la mare in tabara ca student, am mers cu un prekin din Sibiu care isi cumparase locul de la alt prekin din Cluj (mariaj made in Groparu, deci de succes); prekinu din Cluj era ungur, si prekinu din Sibiu nu stia o boaba ungureste. Da’ i-o facut pe cerberii ăia costineşti de la receptie din vorbe, şi am luat în primire camera noastră, impreuna cu prekinele noastre (venite pe blat).

In camera mai era cazat un cuplu, ea cu bilet, si el pe blat. Curva de administratoare mirosise ca noi umblam cu fofârlica, aşa ca ne-o bagat pe toti la gramada, trei locuri (plus gajicile) într-o cameră cu pat dublu, că ştia ca finca avem jumătăţile pe blat nu vom face gât.

Şi n-am făcut; ce, eram projti?

Una peste alta, ne-am împrietenit cu ceilalţi doi, care erau şi ei la fel de clujeni ca şi mine, în sensul că ea era din Miercurea Ciuc şi el basarabean, deci copii faini. Amu-s ceva doftoranzi prin State şi le mere bine, fincă îs respectaţi şi împliniţi.

După mare, cei doi s-or angajat la facultatea de nuş care ca laboranzi, deşi erau încă studenţi, şi se ocupau de lighioanele ălea pe care le disecau studentele de anu I, alea care se crizează când văd alt sânge de lighioană pe tampon. Şi într-o zi am mers să îi vizităm. Şi ce ne-au aflat urechile?

Deci facultatea de biologie sau de nuş ce din Cluj făcea pe cobai experimente cu alcol.

Prekinii mei hrăneau cobaii cu pită îmbibată în votcă.

La început cobaii erau mofturoşi, păpau aşa, în scârbă, mai ales că nu aveau cu ce stinge votca. P-ormă, dupe vreo 2-3 luni – jboooing! Le fremătau nările. Şi între o pită citavă (nn – normală, cuvânt sibian) şi una alcolică, o preferau pe a doua. Şi deveneau ezac ca alcolicii mei, din Mănăştur: puturoşi, somnolenţi, sughiţători, cumsecade – ce mai, o mândreţe de şobolanski. Plus că li se şi mărea ficatu’ ca o boabă de popcorn care face pop!

Şi amu, dupe ani şi ani, va intreb io pe voi: ati văzut voi vreodată undeva prin ceva acvariu şoareci pentru disecat mai fericiţi şi mai nirvănoşi decât ăştia?

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 13 comments

 1. Radu Reply

  Al naibii şocâţi…. si ei trag la alcooale… Da intrebare, nu ai incercat si tu meniul sobolanesc? Cu alte cuvinte nu ai vrut sa le iei painea de la gura? 🙂

 2. retoric Reply

  nu, da’ am vazut purcei cel putin la fel de fericiti atunci cand li se dadea boasca de la tuica 😀

 3. Uca Reply

  propun o cercetare pe soareci de Dobrogea, crescuti in tufe de cannabis pentru a elucida:
  -efectul cannabisului salbatec
  -sunt soarecii junkie mai fericiti decat fratii lor alcoolici?
  (lista deschisa enigmelor existentiale)

 4. Ancuta Reply

  Da matale de unde stii cat de “nirvanosi” erau ei?! Or ti-ai bagat boticu’ in rezervele lor de hrana? Huh?

 5. Nello Reply

  Gropare , am mîncat la Indian ,si in urma recomandarii tale si e de porc ! si puiu si mielu , toate is de porc. Slaba marfa. CU tot respectul !

 6. Bila Reply

  Pe când stăteam în cămin am capturat un şoricel căruia îi patinau bocancii încercâd să iasă din cada nudă. Din păcate pentru el şi pentru cercetătorul din mine a încetat din viaţă la numai câteva ore după exil. Nu ştiu cum a găsit al dracu’ să dea colţul că doar era cazat într-un borcan. Bănuiesc că umbla cu pastila de cianură în buzunar.

 7. Greuceanu Reply

  daca unii numai credeau ca soarecii cobai seamana cu uomu’……. amu ar trebui sa fie siguri!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *