Gata, n-o să mai scriu de ea o vreme, că deja v-am înnebunit cu soacră-mea! Oricum o ducem sambătă la ea acasă, deci o vreme canci postări socreşti.

Adică până luni.

Io sper să nu.

Continuăm.

Deci comandă de pizza de la nievasta, ordonaţi, să trăiţi: vii de la serviciu urgent, io îi dau de mâncare lu’ Gropărelu’, şi apăi fugim către catedrală! Că mama musai vrea să-l vadă pe sfinţia sa, să-şi facă poze cu telefonul cu el pe catafalc şi să aibă ce le povesti prekinelor ei de-acasă cu care mere la biserică. Şi tu rămâi cu bebe, nu aduci copii în casă şi nu te joci cu focul şi eşti cuminte! Daaaaa, mamă, i-am zis.

Zis şi făcut, ajung acasă după serviciu, muierile erau deja îmbrăcate, şi jbeng, or fugit la mort ca din puşcă! Io am rămas cu Junior, am petrecut quality time, i-am cântat din Mărgineanu la chitară (piesele alea fără perdea) şi am făcut împreună concurs de salivat cu scuipat pe tricouri, concurs la care am câştigat un binemeritat loc 2.

După vreo trei ore, ajung muierile înapoi, terminate, rebegite de frig. Ţepene! No, zic cum o fost? Stai să-ţi zic, zice muierea. O ştii pe vecina aia de la parter, aia bătrână care le suge? No… Ghici lângă cine am nimerit la coadă ca să-l vedem pe ultra-preasfinţitu’, de-am stat 2 ore în frig! Ghici! Şi cine ne-o aburit toate cu abur de spirtoase, cu halenă alcoolică? Ghici!

– Da, zice soacră-mea, magistrală. Ăsta e destinul meu, zice ea.

Io cu nievasta rămânem interzişi!

– Ce destin, mamă soacră? o întreb.
– Păi,… alcolu’! zice ea. Alcolu’. Că acasă la mine socru-tău toată seara bagă ba un vin, ba o pălincă; asta când nu bea bere; şi apăi tot vine să mă pupe. La Cluj, la voi aicea, tu, seara, zice către mine, ba că mânci slană cu ceapă, şi iei un rachiu înainte ca să-ţi degresezi mâncarea; ba un canceu de vin, ca să ai inspiraţie la ce-ştiu-io-ce-lucri-tu-acolo-la-calculator, la blogu’ ăla al tău, sau cum i-o zice; ba, până şi nievastă-ta, pe motiv că are lipsă de fier, toată ziua îşi moaie musteţile în vin de coacăze negre! Şi oricum ai întoarce-o, tot numa’ ca-n distilerie miroase în jurul mieu!
– Aşa, zic eu.
– Aşa, zice ea. ŞI AMU MĂ DUC LA SFÂNTA BISERICĂ, ŞI NIMERESC LÂNGĂ BEŢIVA FLOREŞTIULUI! Care tot pe noi respira, şi loc unde să fugi defel, că era înghesuială! Şi 2 ore am stat cu respiraţia ei acrită în coafură, de ni s-o strepezit păru’!
– =)))):)))), fac io cu nievasta.

Soacră-mea – v-am mai zis – e o femeie puternică. Şi împăcată cu soarta.

– Da, repetă ea, ca o eroină dintr-o tragedie greacă. Ăsta e destinul meu.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 32 comments

 1. Andrei Dumbravă Reply

  Apai doara vecina o baut de durere si de suparare, ca cine o mai spovedeste de azi inainte pe ea? Oricum socializarea a atins cu totul si cu totul alte dimensiuni metafizico-chimice in ziua de azi 🙂 . Ma intreb daca o ajuns la catafalc… n-o sarit prea sfantu sa ceara si un pahar la asa miros?

 2. je Reply

  soacra de gropar si nu bea??!! tulai doamne,unde ai gasit-o pe fiica acestei femei?

 3. normancboy Reply

  mno, si n-o adus nitica palinca de turtz poate poate s-o ridica prea-sfintitu?(prietenii stiu de ce)

 4. Necunoscutu Reply

  Tulai doamne inca o modalitate sa scapi de o soacra 👿 asteptam sa experimentam si daca iese cu noroc gropare dau o bere:))

 5. Nea Costache Reply

  Duoamneee, soacra Groparelui nu gusta neam? E o sfanta si in mod cert, va ajunge candva in rai!
  A mea soacra trece mai des pe la pivnita dar odata si-odata, tot in rai va ajunge! De ce? Asa-i de rea de gura, incat de-ar ajunge la ai cu coarne, i-ar dispera si p’aia si-ar tapa-o afara cu-n picior in cur!!!

 6. ion ion-romanul care nu face politica Reply

  La cat costa un coafat cred si eu ca n-are chef sa i se strepezeasca parul, mai ales cu atatea camere de filmat in jur 😀

 7. ted Reply

  ….. amu sa-ti zic un secret : tat beutoare e si soacra, da la mana a doua

 8. Konskriptor Reply

  Daca nu vrei sa ma asculti! Repet si spun : iei un disc demachiant, il inmoi o leaca in zama de struguri, si dai cu el pe obrajii Juniorului. Si atunci sa te tii ! 👿

 9. Zamfir Reply

  Spune soacrei tale că şi io-s la fel: nu beau, da’, m-a dezvăluit unu’ că … aş pica beat pe nu-ştiu-unde! Ăsta e destinu’ meu! Să-ţi trăiască soacra!

 10. Groparu Reply

  @Toma Costel: Pai… 2 postari si deja ne inviti sa te vizitam?
  Pune si tu o gresie, tunde iarba… pune o bere la rece, scrie cateva luni si venim noi cu draga inima daca e vreme de gratar!

 11. cătălina letiţia Reply

  Chiar că grozavă soacră ai. Adică nu-i nici măcar agresivă femeia, ci, în postura ei de tragediană din Grecia antică, e de-a dreptul comică. De un umor involuntar care chiar cred că e briliant.
  Fencs de povestire, m-ai înveselit iar.

 12. MNX Reply

  Cand scrii la “Despre blog” ca-ti place de Groparel ? Sau inca e-n studiu ? 😀 ;;)

 13. siginutz Reply

  =)) pai cine le-a pus sa se duca? nu pot sa ii inteleg pe oamenii aia, sa stea 2 ore acolo in canceru ala. si, ironia sortii, acu s-a indreptat vremea.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *