La moțiunea precedentă, UDMR nu a semnat (mă rog, nici un fel de surpriză), ajutând astfel PSD-ul pentru că, citez din cuvintele nemuritorului Kelemen, ”opoziția nu a prezentat și un plan post-moțiune”. Cu alte cuvinte, o dăm jos pe Veorica, dar ce punem în schimb?

Cam aceeași treabă e și acum: ați auzit voi de vreun plan de guvernare viabil post-Veorica? Cu pași, etape, acorduri transpartinice, memorandumuri etc.? Că eu n-am auzit nimic în afară de ”acest guvern trebuie să plece”; și dacă pleacă guvernul, ne trezim iară cu Ponta, Tăriceanu + PMP + PNL/USR/PLUS la butoane, și parcă văd ce turmă de mâțe vor schelălăi până la alegerile parlamentare, că iară iese PSD cu 500 de milioane de voturi.

In other news, mă uitam aseară la propaganda pesedistă de la TVR1, pe banii noștri. Absolut nimic nasol de PSD, ci punem toate tunurile cu rahat pe opoziție. Nu zic de emisiunea lui Ionuț Cristache, care pute a RomâniaTV, ci de un domn, Alecu Racoviceanu, ”jurnalist” de la năpârcăria numită EvZ, care nu mai prididea cu jumătăți de adevăruri:
– Președintele știe și a zis că acest guvern va cădea, deci n-avem ce predicții să facem (chestie repetată obsesiv și zeflemitor deși, din câte știu, Joha’ a zis numai că acest guvern trebuie să plece acasă – o subtilă diferență)
– USR? Care USR, păi un deputat USR făcea vesel poze cu Cuc, ministrul Transporturilor (Adrian Dohotaru, cel care a făcut poze cu Cuc după ce acesta din urmă a interzis accesul bărcilor cu motor pe lacurile Tarnița-Beliș, nu mai face parte din USR de vreo 2 ani), ”pesemne că n-a citit știrile în ultima perioadă”
– Klaus Iohannis s-a legat cu lanțuri de clădirea Palatului Victoria, dacă nu trece moțiunea ”va fi cea mai mare înfrângere a lui Klaus Iohannis de când s-a instalat la Cotroceni”
șamd., dar mai nimic de Dăncilă.

Care, doamna Dăncilă, uitați, v-am refăcut eu afișul de campanie, că era greșit.


There, I fixed it

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 26 comments

 1. Remus Reply

  ungurieni tradatori.
  ma, nu exista unguri in tara asta! daca ai buletin de RO atunci esti roman.
  cascavalul are gust dulce.

  • Atti Reply

   Trist, dacă ai înțeles doar atât din toată povestea.

   Meciul se joacă pe termen lung. Până acum opoziția a jucat pe o poziție simplă: contra a tot ce înseamnă PSD. Nimic rău aici, doar că a uitat să specifice alternativa.

   Bine na. Pică guvernul, pleacă PSD în opoziție, vine opoziția actuală, multicoloră și fragmentată la putere. Și apoi ce? E un pic ca la Brexit – huo, jos Europa, facem o figură faină, dar sperăm că nu trece referendumul. Apoi că totuși a ieșit, se măcăne de trei ani.

   Huo, jos PSD, facem figuri faine în gazete, fakebook și bloguri, dar nu cumva să plece că nu știm ce să facem cu grămada de rahat în mijlocul covorului.

  • mac gregor Reply

   Salut Atti.

   Nu vine opozitia fragmentata la putere, stai linistit. Nu e timp de asa ceva.

   O sa vina un guvern minoritar PNL, ciolanul se va imparti prin metode care nu tin de prezenta in guvern. Sa zicem se vor da posturi in deconcentrate.

   Si toata lumea se va pozitiona in putinul timp ramas ca sa castige alegerile.

   Repozitionarea asta s-ar putea sfarsi cu ruperea PSD intre partidul lui Ponta si ALDE. Si disparitia dinozarului PSD din istorie. Ceea ce va doresc noua tuturor.

   PS
   Sursa e buna. Is destul de bun ca si comentator politic.
   De fapt is singurul comentator politic in care am incredere.

  • mac gregor Reply

   Sigur ca exista unguri in romania, la fel cum exista slovaci, sarbi, etc

   Revenim cu detalii intr-o emisiune viitoare.

  • neamtzschantz Reply

   daca ai buletinde ro esti cetatean roman nu etnic roman. in situatia asta ne-am gasit si noi etnicii germani, cit am trait in romania aveam buletin de ro (nu aveam alternativa legala), dar eram etnici germani. in romania traiesc maghiari, citiva germani, romi, ucrainieni, cehi, slovaci, tatari, turci si poate si de altii. ei sint cetateni romani, dar nu romani, ci etnici ai natiilor din care fac parte.

  • mac gregor Reply

   Nu se pot face alegeri anticipate . Prezenta lor in Constitutie e un red herring.

   Tot restul Constitutiei face ca conditiile declansarii lor sa nu se intruneasca niciodata. Is puse acolo doar ca sa pacaleasca prostimea (ca noi) ca ar fi posibile.

   Una din multele feste pe care ni le-a facut parlamentul Iorgovan de la PSD, “parintele Constitutiei”.

   • neamtzschantz

    lol, constitutia lu iorgovan :-)))))
    in constituia romaniei primul articol e: România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil. si urmeaza 14 articole cu organizarea statala a romaniei.
    in constitutia germaniei primul articol e: demnitatea umana e inviolabila. si urmeaza 17 articole despre drepturile fundamentale ale omului, implicit a cetateanului german.
    constitutia romaniei pune pe primul loc statul. constitutia germaniei pune pe primul loc omul. statul e acolo pentru om nu invers, statul deserveste omul, nu invers.

   • santamanta

    constitutia germaniei actuale au facut-o americanii, una din putinele actiuni de state building care le-a reusit.
    ironia pare ca e, cu cat statul e mai varza (existent insa, nu gen libia afganistan), cu cat sunt mai ptine atacuri teroriste

   • alunelu

    Germania nu a fost stat deplin suveran până în 1990, nici nu avea cum să scrie asta în Constituție. Abia în 1990 au aprobat SUA, URSS, Franța și UK suveranitatea deplină a Germaniei.

   • neamtzschantz

    @santamanta
    e putin interesant cine a facut constitutia germana. acuma nu e adevarat ca au facut-o americanii. au facut-o 100% nemtii, se stie exact cine a scris ce in ea. a devarat ca a trebuit prezentata americanilor si ei au aprobat-o.
    acuma ce imi place mie la comentarii pe bloguri si site-uri romanesti e ca comentatorii de regula nu pricep sensul a ceea ce scriu. sensul e ca uite cum trebuie sa fie o constitutie, ce trebuie sa fie pe primul loc, si anume omul nu statul si chestii din astea. de regula comentatorii romanesti gasesc ceva gen nu ai sapca si marjeaza puternic pe asta, cind de fapt nu despre asta era vorba vorba ci de cu totul altceva.
    constitutia germana in forma actuala a fost adoptatat in 23 mai 1949.
    acuma constitutia german nu se numeste constitutie ci lege de baza. constotutie se numeste verfassung, iar ceea ce avem noi e grundgesetz. de exemplu de asta ai fi putut sa te legi daca tot vroiai sa gasesti o hiba, dar pentru asta ar fi trebuit sa aveti niscai cultura generala, ceea ce evident nu e cazul.
    spune-i lu alunelu ca eu vorbesc numai cu oameni care comunica civilizat si nu am timp de cocalari.

   • alunelu

    Wikipedia:
    “The German word Grundgesetz may be translated as either Basic Law or Fundamental Law (Grund- is cognate with the English word ground). The term Verfassung (constitution) was deliberately avoided”
    Comentator:
    “acuma constitutia german nu se numeste constitutie ci lege de baza. constotutie se numeste verfassung, iar ceea ce avem noi e grundgesetz. de exemplu de asta ai fi putut sa te legi daca tot vroiai sa gasesti o hiba, dar pentru asta ar fi trebuit sa aveti niscai cultura generala, ceea ce evident nu e cazul.”
    Prost, fudul si plagiator.

   • neamtzschantz

    cum zici tu,ti-am spus ca nu schimb pareri cu cocalari.

   • alunelu

    Vezi tu, asta e deosebirea intre noi: tu vii cu PĂRERI (“cartile de credit din romanichia nu functioneaza pe nici un site german”, “nu, nu ai luat”), eu vin cu FAPTE susținute cu DOVEZI – printscreenuri, fotografii, mărturii ale altor cumpărători. Replica ta – “duceti-va voi la plimbare cu minciunile voatre”.
    O să zici că oricine are dreptul la păreri – corect, dar pus în fața dovezilor tu o ții pe a ta fără să aduci contraargumente. Pentru mine, asta e dovadă de prostie, și faptul că spun că ești prost nu e o jignire, e o constatare bazată pe fapte dovedite.

  • mac gregor Reply

   Americanilor le-a reusit si Coreea de Sud.

   Japonia.

   Hawaii – n-are nici o legatura etnica cu USA. dar e al 41-lea stat.

   Polonia, poate? nu ei le-au facut programul dupa 1989? a fost un succes.

   Americanilor le-ar reusi orice nation building, dar sufera de o criza de lipsa de incredere absolut incredibila.

 2. santamanta Reply

  erata – cu cat… cu atat–, sa nu credeti ca am invatat limba romana cu viorica, apropos, de cine mai facem misto acum

  • andu YY Reply

   fac pariu că în max 3 ( patru) zile încep să apară perlele,
   poporul ăsta are nebănuite resurse de dăncili, daea-eli, și alți cormorani

 3. alunelu Reply

  După dezbaterea moțiunii am rămas cu acest citat memorabil, care își găsește aplicabilitatea pentru cel puțin un coleg comentator de pe aici: “Nu există om atât de deștept încât să-l convingă pe un prost că-i prost”.

   • costicămusulmanu

    eu am rămas cu un gust amar din două motive:
    primo, abia la vîrsta asta și prin amabilitatea domnului Barna am aflat, mamițico, cum se zice corect: bacaloriat! vezi că sunteți proaste amîndouă?!
    secundo, și chiar vă rog să căutați, discursul aceluiași catindat pare a fi fost scris de un puștan cu adhd…un ghiveci cu psd rău, cu nevoie de anticipate, tot românul să prospere și pupat piața endependenții…
    dacă asta-i alternativa (și voi vota la parlamentare cu ei)…nu ne văd bine…

   • alunelu

    @costicămusulmanu: Se aude clar “bacalaureat”, de 3 ori. La fel de clar cum se auzea “Fă, Doina” într-un filmuleț mai vechi. Trebuie doar să dai click și să asculți timp de 4 minute:
    https://youtu.be/ozqCGAiiaMk?t=6618
    În rest a zis: că nu s-au făcut autostrăzile și spitalele promise, la fel cu cele 2500 de creșe și grădinițe, că Viorica a sabotat politica externă prin mizeria cu mutarea ambasadei la Ierusalim, că lumea pleacă din țară în ritm alarmant. Cu care dintre afirmațiile astea nu ești de acord și de ce?

 4. andu YY Reply

  ieri am stat ca pe ace până a apărut numărul 238.
  parcă eram bolnav de friguri galbene
  dacă nu trecea cred ca muream prin șoc cultural

  • neamtzschantz Reply

   personal nu vad pe nimeni altcineva in politica romaneasca care sa-mi placa si cu care as vota daca as fi alegator roman. si de abia asta e cu adevarat tragic.

 5. Sorin Reply

  Moțiunea a trecut și UDMR-ul nu a trădat. Au spus explicit că votează moțiunea și au votat-o. UDMR s-a ținut întotdeauna de cuvânt – și când au susținut PDL/Băsescu, și când au susținut USL, și când au susținut PSD. Ne place sau nu, este actorul politic cel mai rațional și corect față de democrația românească (așa șubredă cum e ea). Nu știu însă cât de corect este față de proprii votanți. Am auzit maghiari care nu erau mulțumiți de UDMR la nivel local. Pe ei îi amăgește cu autonomia ca să-i scoată la vot. Dar asta e altă discuție.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *