Cum altcumva poţi sărbători Mărţişorul într-un an bisect decât printr-un film de Oscar?

Îmbracă-te că te duc la mall la cinema de 1 Martie, îi zic nievestei în timp ce o instruiam pe soacră-mea (după cum aţi văzut în episodul anterior, împărţim din nou aceeaşi baie) cum să tolereze ultimele derapaje ale Gropărelului: mamă soacră, dacă vrea să dea cu capul de zăbrelele de la pătuţ, lasă-l; dacă vrea să zgârie termopanele cu cuiul, lasă-l; şi dacă vrea să lingă iară parchetul, nu te băga!

Am terminat instructajul, ne-am suit în caleaşcă şi am fugit la mall (off-topic: weekendul ăsta e târg de turism acolo; #numazic), apoi am alergat repede să halim ceva, să nu vedem filmul pe burta goală, că doară nu suntem în studenţie!

Şi intrăm la cinema, şi nu mă pot abţine să nu întreb în jur: da’ filmul în ce limbă e? Da’ e subtitrat, sau dublat? Da’ oare sistemul de sunet e dolby surround? Da’ – pe bune filmul ăsta e surdo-mut????

Şi – normal, tot filmul numai un pian şi-o orchestră, ca pentru defecţii de timpanuri, film alb-negru, ca pentru daltonişti. Râdem şi plângem deopotrivă (nievasta râdea; iar eu plângeam, plângeam şi suspinam). Între noi fie vorba, filmul merită văzut la cinema, nu cred că mi-ar fi plăcut să-l văd “legal, pe calculator” sau de pe DVD-ul închiriat.

Apoi se încheie filmul, stoarcem şerveţelele (eu; nu ea) şi ieşim frumuşel din cinema cu găleata de popcorn pe care n-am reuşit s-o sfârşesc sub braţ ca un prieten vechi care s-a îmbătat prea tare.

Apoi nievasta îmi zice:
– Interesant că, fiind film fără sonor, nici nu prea am avut ce să discut cu tine! Scene, personaje, replici… că ştii doară cum te bat eu la cap când ne uităm la un film.
– Pe asta am şi mizat, iubiţescu, îi spun eu.

La urma urmei, nimeni nu zice că masculii nu au voie să se simtă şi ei bine de 1 Martie – mai ales că e an bisect, deci an cu film de Oscar.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 15 comments

 1. Tiberiu Bucur Reply

  Asadar voi erati aia de comentati mereu la orice replica, ha??? Cred ca mergem mereu la acelasi film si de la aceeasi ora 😈 :))))) Era o simpla gluma . Bafta multa ! 🙄

 2. Groparu Reply

  @ zolty: corect!
  @ Tiberiu: noi am comentat, da’ aşa, in ton cu filmul, adica pe muţeşte.

 3. Oveed Reply

  Sa imi fie rusine, eu nu am vazut filmul. Femeia ma intrebat daca vreau sa il vad si eu “ntz. ntz si ntz”. Amu ca l-ai vazut, da-mi un sfat….(sa il descarc sau nu 😆 )

 4. konskriptor Reply

  Vrei musai să dorm în carucior la Billa! Iar! Că iar o să-mi scoată Fiara mea ochii că-n ăşti mulţi ani de căsnicie n-am dus-o 1 dată la cinema.- şi uite, Groparu mereu face jesturi d-aste cu Doamna lui, tu nu şi nu. Batman!

 5. zaineasca Reply

  of, eu o inteleg perfect, si mie imi place sa comentez filmele, spre disperalea lui 😀 dar nu ma pot abtine. “ioi, stiu cine e criminalu! oare e ala care o aparut atunci in prima faza din film? l-ai vazut, ala de era in colt cu cafeaua…” il disper ;))

 6. Groparu Reply

  @ Oveed: e OK daca nu l-ai vazut, eu unul nu am fost in stare sa-l aud!
  @ konskriptor: pardon! io zic ca orice ai face ajungi pe carucior.
  @ zaineasca: din cauza unor femei ca tine s-a inventat popcornul – cand rontai, nu mai auzi nimic!
  @ Pavel: pe mine cel mai tare ma socheaza ca o castigat un film bun Oscarul!

 7. Iasmina Reply

  Şi pe mine a vrut soţu să mă ducă la film de 1 Martie. Da nu ne-a ieşit, că bona n-a putut veni…
  Eu voiam să merg la ăla în care soţii au accident şi ea nu-l mai recunoaşte după. Şi al meu mă întreba dacă vreau să-nvăţ ceva de-acolo. :))

 8. konskriptor Reply

  @Iasmina : uăi, înseamnă că-s bine dacă doar mă trimite la căruciorul din Billa.
  @Groparu: măcar de-ar fi fost un cărucior de cumpărături cu ceva inclus : o saltea, ceva suspensii reglabile, un ceva cu diagonala de 81+ uaifai şi taciscrin, dozator de bere incorporated…d-astea!

 9. Solomonar Reply

  Nu e exact genul meu de film, dar e foarte bine realizat, nota 10. Actorii sunt convingatori, ceea ce nu intalnesti chiar la tot pasul. Alesi pe mustata, cum s-ar zice. Merita vazut.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *