Ba, si numa ce-mi apare Mos Nicolae in vis, si se apuca sa dialogheze cu mine tocma cand aveam un vis erotic cu negrese din Tailan-dala, si eram sultanu’ din Brunei, in anii in care petrolu’ era mai scump ca amu. In visu meu, Mosu’ avea barbia lu’ Becali.

– Ba, zice, Gropare, vezi ca daca iti pui o dorintza in noaptea asta magica se indeplineste, ca io indeplinesc dorinti. Una pe cap de vita furajata.
– Mosule, zic io, e clar. Stii ce imi doresc eu cel mai mult pe lumea asta. Sa mi se indeplineasca orice dorintza, normal.
– Nu, ma pacatos uscat de focul iadului ce esti, care vei arde in focu gheenei ca-n crematoriu, si din cenusa aia a ta s-a mai face unu tot ca tine de pacatos care si ala va fi ars. Trebe una singura, ma. Una si gata. De restu’ dorintelor se ocupa alti sfinti, cum ar fi Sf. Asteapta.
– Ba, mosule, zic io, fii atent. Io amu dorm, si lobu’ ala cerebral ocupat cu dorintele carnalo-materiale e latent. Nu se iriga, pur si simplu, ca or furat astia tevile, hotii dreq, Doamne iarta-ma. Asa ca: ba mosule, nu imi alegi tu o dorinta sa-mi indeplinesti? Amu noi ne stim, ca aproape ca avem aceeasi varsta; plus ca tu poate stii mai bine ca mine ce vroiesc, ca voi stiti tat, si io de cand mi-am cumparat rucsac fara cadru in clasa a 11-a nu prea mai imi doresc multe kestii.
– Mai impiedicatule in treapta pacatului, agatzatule de cuierul desertaciunii, dependentule in ale raului! Eu pot alege sa nu mai poti fuma neam, sa iti faca beutura greatza, sa nu poci manca decat de post sau sa vorbesti in pilde, fara a mentiona parti ale corpului – partile alea cu care mamiferele isi marcheaza teritoriu. Ce zici? ?
– Doamne iarta-ma, dar foarte departe de mine gandul asta! Oricum ma indoiesc ca asemenea comportamente degenerative vor face casa buna cu pohtele mele. Da’ daca trebe musay io sa imi aleg, vreau o fantana care indeplineste dorinte, si o bascula de fise.
– Ba, zice Mosu, usor rosu in obraji, bag sama ca tu nu pricepi romaneste, limba sfintilor primordiali ai Pamantului, dupa cum zicea insusi Vadim Tudor. Aici nu mere ca pe troleu cand te-or prins fara belet. Tu alegi o dorintza, faci o cerere pe A4, o supui comitetului, noi o inregistram, o dezbatem, si o indeplinim in limita stocului. Ca e oferta din aia cu stelutza.
– Ma sfinte, zic io, sa-mi bag moshu’ pe horn! Auzi aci: noi doi suntem neamuri, ma.
– Ce neamuri, ma, ca doara nu te kiama Nicolae!
– Nu, zic io, e drept, da si io is mosh. Asa ca suntem neamuri. Si mai e o chestie: faza cu Nicolae e rasuflata. Ca in engleza la Nicolae se zice Nick, si toata lumea stie ca “Nick” inseamna “porecla”. Ce sfantu poreclei esti tu, ma? Asa ca te rog frumos sa faci bin…

Pola me. O sunat ceasu’.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *