Trebuia să ne vedem cu doi prieteni veniți de la Sibiu. Cum noi încă nu primim musafiri iar sibienii nu știu Clujul suficient, hotărâm să ne vedem în centru.

Ochesc terasa de la Hotel Transilvania, cvasi-goală ca participanții dintr-o saună finlandeză.

Ne trămbălăm toți patru + Gropărica în cărucior până înăuntru, dăm de chelner, salut-salut, să știți că mai sunt deschiși exact 5 minute. De ce nu ai ieșit în întâmpinarea noastră, bos, ca să nu mai fac slalom cu căruciorul printre mese? Și ce terasă e aia care închide la ora 7 duminică seara?

Schimbăm sediul la Central, la Meron, care nu e berărie, e cafenea; deci zero bere curată, doar bere cu cofeină pentru hipsteri cu gleznuțe. Urmează dialogul cu chelnerița:
– Deci aveți doar bere cu cofeină?
– Da.
– Știți, e ora 7 seara, oamenii cu care sunt nu ar prea sta la noapte treji; berea are multă cofeină?
– Nu știu.
– OK, ce efect are, cât un espresso? Cât o cafea lungă?
– Nu știu.
– OK… putem vedea un meniu?
– Sigur, meniul este afișat la bar; și tot acolo se face comanda și plata.
– Deci nu putem face comanda la dvs?
– Nu.
– Deci va trebui să ne punem măștile 4 oameni și să intrăm pe rând înăuntru ca să comandăm și să plătim?
– Da.

Bun așa.

Și nu vor da faliment, că lumea nu e așa de sensibiloasă ca mine. Apropos, câte cazuri de COVID am avut duminică, vreo 300? Dar falimente pentru că guvernul nu-i ajută pe întreprinzătorii adevărați și greu încercați de pandemie?

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 11 comments

 1. Andu YY Reply

  Dar la stiri am vazut ca in UE nu e chiar asa crispata treaba cu terasele si crismele in general!
  La noi e mai catolic covidu.
  Asa si cu actele de casatorie : mie mi-au trebuit 6 luni sa adun hartii si acte sa ma insor cu YY (chinezoaica) la Consulat la Abu Dhabi , iar un coleg neamt a rezolvat aceeasi treaba intr-o zi.

  • Groparu Nemernic Reply

   @Andu: Noroc că virusul nu știe birocrație.
   @ un om: Nu se știe cum e la arabi, p-acolo, pe la bogați, unde-și petrece Andu zilele. Dar nici nu vreau să mă gândesc ce avere are doamna Andu dacă și-ar permite încă un soț pe lângă bărbatul ei român de milioane!

  • Ioana Kafrnawi Reply

   Pai Consulatul/ Ambasada noastra in uae este bestiala. Ei sunt bestiile noi niste oi fraiere.

 2. Zev Reply

  Andu YY, te casatorisi cu pasaport romanesc? Daca da, nu te mira, daca nu, eu personal ma mir. Amicul meu s-a casatorit cu chinezoaica proprie, da’ avea si cetatenie zeelandeza si a folosit-o pe-aia, a mers fulger. Nu chiar intr-o zi, dar scurt.

 3. andu YY Reply

  daaa, cu pasaport romanesc, ca ca mercenarii, prind un contract ma duc rezolv, si apoi vin acasa, mai stau un pic, si iar plec,
  si tot asa

  • Zev Reply

   Haha, AnduYy, eu inteleg ca talica esti om la casa ta acum, dar toti am fost tineri odata, si tare seamana ce scrii cu vechea mantra ( sau, cum se spune acuma, conduct statement) a mongolilor lui Kublai Khan: descaleca si fte, incaleca si du-te 🙂

 4. santamanta Reply

  Măcar ne-am dat seama ca hârtia igienica e mai importanta decât freza… Dar totuși, bere cu cofeina, c’mon, cine dracu a putut inventa asa cevs

  • Attila Reply

   N-ai văzut? Hipsterii cu gleznuțe, sperând că până la urmă le crește ceva floci pe piept dacă bagă bere cu cofeină.

   • Zev

    Attila, e bizar taica. Avem si pe-aici diverse hipsterisme, dar poate suntem noi mai peizani, ca nu suntem oiropeni, nu am ‘evoluat’ mai sus de bere ‘limited batch’, vin organic etc. O bizarerie gen bere cu cofeina e ceva complet nou. Vin si ma-ntreb, oare vestitul tweet ‘covfefe’ a starnit o miscare in randul gleznutelor nude? Pe cand o tuica cu ayahuasca, servita pe o fata de masa ‘blood stained standard’ sudist, cu un Desert Eagle lasat neglijent la vedere?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *