Tura asta vorbim despre satul Bogatu din Sibiu, unde mă şi aflu, de fapt – (în judeţ, nu în sat), urmare a vizitei fulger a onoratei surori gropăreşti, aia care m-o parasit pentru un neamţ. În fine, practic ce reprezintă o asemenea traumă la scara universului?

Aşadar, ăştia din Bogatu îs mai altfel decât ceştialanţi; în sensul că, de exemplu, naşul Gropăresc Greuceanu (deşi actualmente este mogul al pavajelor, el de fapt este absolvent de Filologie la Cluuuj), când căpşunea prin Spania, avea vreo 800 de colegi de muncă din Bogata. Şi-i aude într-o pauză de masă pe doi care, în timp ce se întrebau cât câştigă (în Sibiu, la “Bună dimineaţa!” se mai spune şi “Ce salariu ai? Şi cât pui deoparte lunar?”), nu se pot abţine să nu discute despre Stana Izbaşa care, pe vremea aia, apăruse în ceva videoclip cu ia udă; şi asemenea privelişti cam aprind imaginaţiile bărbaţilor, căci sfârcurile au ele aşa ceva hipnotic în ele, zici că-i vudu.
– Cine-i Stana Izbaşa? Şi ce sfârcuri are ea? nu s-o putut răbda naşu’ să întrebe.
– Cum, nu o ştii pe Stana Izbaşa? Floarea Banatului, Perla Timişoarei? s-or burzuluit bogăţenii.
– Nu! zice naşu’, pun pariu că şi uşor mândru de el.

Cei doi bogăţeni s-or uitat unii la alţii ca loviţi de asteroid fix în moalele capului plexului solar.
– Păi ce profesor eşti tu????

Aşa or zis ei, şi-mi pare rău că nu pot pune şi intonaţia lor în cuvintele scrise de mine, că intonaţia aia face toţi banii (apropos de bani, ce salariu aveţi? Şi cât puneţi deoparte lunar?).

Mno, cică satul Bogatu mai are o hibă: oamenii vorbesc foarte mult cu “a”. Cum vorbesc ei cu “a”? Simplu:
– No, tu! Da’ mai vorbesc mult oamenii din Bogata cu “a”?

Bogăţanca răspunde:
– Numai batrânii.

Mno!

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 3 comments

 1. Marian S Reply

  Deci citesc şi mă crucesc. Adică 😯 Mno, bine. 🙄
  Tura asta vorbim despre satul Bogata, care este în Sibiu. Acolo oamenii se dau de ceasul morţii pentru ţâţele unei timişorence. Crede şi nu cerceta! :mrgreen:
  Asta nu-i nimic încă; naşul gropărean a căpşunit prin Spania alături de 800 de bogătani din ăştia, deşi a absolvit filologia, cu gândul de a se face ulterior naşul pavajelor.
  Indicaţia preţioasă cum că bogăţenii vorbesc mult cu litera “a“ mă face să bănuiesc o oarecare migraţie dinspre zonele de nord-est, dar mai mult nu zic, că n-am filologia şi antropologia la bază.

  Deci, ca să fim în ton cu toată postarea asta, să punem o întrebare de baraj: Gropare, ţie ţi se mai scoală? 😳

 2. zoltybogata Reply

  Lămurește-mă, e Bogatu sau Bogata? De 1 Mai când am plecat la Mare am trecut prin zona aia, am trecut prin 3-4 localități Bogata 😆 . Când am pornit tot din Bogata am pornit și aveam impresia că stăm pe loc 😆 ,mă ajuți să ne înfrățim cu toate localitățile BOGATA. Bogatu cu Bogata 😀 .Multă sănătate

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *