S-au întâlnit într-o noapte fierbinte de vară, în Italia.

Ea, tinerică şi delicată. Toată transparentă şi vaporoasă. Cruduţă, la prima întâlnire.

El – matur, calculat, dar plin de pofte. După ce a studiat-o cu atenţie, şi-a luat inima în dinţi şi a început să-i dea târcoale. După care s-a apropiat de ea şi s-a introdus, abil: cei din jur au auzit cuvinte gen “din spuma mării” şi “dragoste la prima vedere”. A complimentat-o pentru cât de bine arată şi pentru cât se aseamănă cu marea, şi ce diafană este ea. Şi slăbuţă şi spumoasă ca o dantelă. Şi cum îi vine să o ia şi să fugă cu ea în lume, dacă nu i-ar fi frică că-i scapă printre braţe, de slăbuţă şi firavă este ea: curgeau metaforele şi epitetele ca megabaiţii pe torente.

Şi toată seara a vrăjit-o cu cuvinte frumoase, alese cu grijă. Ea râdea; şi, când nu râdea, îi zâmbea cu subînţeles. Privindu-l drept în ochi.

Când dimineaţa a început să coloreze răsăritul, el i-a făcut invitaţia pe care orice bărbat aflat la mare o face la un monent dat:
– Hai să plecăm de aici. Vii cu mine?
– Unde să vin? protestă ea slab, gata cucerită.
– Nu ştiu. Hai pe plajă, să privim răsăritul.
– La ora asta? Nu e periculos?
– Ce mai contează! Luăm o şampanie cu noi şi ne simţim bine.
– …
– Nu avem decât o viaţă.
– …
– Ai încredere în mine, îi mai spuse.
Andiamonos, cedă ea.

Şi se duseră cu curaj, deşi marea se anunţa uşor agitată. Şi se bălăciră în spuma fluxului şi se legănară în talazuri în timp ce râdeau cu poftă. Şi el îi cuprinse trupul ei tânăr şi se prăbuşi în ea, sărută-mă în ureche.

Răsăritul îi prinse aproape îmbrăţişaţi pe nisip, acolo unde plaja sărută marea. Impresionat până la cearcăne, Tudor Chirilă deja scria un cântec despre dragostea lor neîmplinită.
meduze

Nu mai urlaţi, se-aude în bloc.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 7 comments

 1. Groparu Reply

  @ Bucatarul lenes: si mie mi-a spus, pe pagina de FB a blogului, ca linkul catre blogul-ul paginii de FB nu e safe.
  Zuckerberg este gelos, aia e.

 2. oake Reply

  daca e vorba de un meduz si o meduza, nu e compusa de tudor chirila, ci de aia de la Parlament

 3. boierul barba Reply

  Gropare , trebuias sa pui un alias la titlu , ceva de genul “… la Groparu’ fatalist”…
  Pai cum frate dupa ce cu mana lu’ mataluta scriasi frumos si optimist ” O viata avem” (nu “o moarte avem”) , vopsesti cernit titlu in continut la o poveste asa frumos pus pe silabe…???
  Apoi domnisorule , ca sa nu te consider fatalist , musai trebuie sa modfifici titlu cu ““Şampanie, viata şi sex pe plajă la mare, în Italia” ca parca suna mai a pofta de trait ca altfel vopsim gluga mortii in roz si nu se asorteaza.
  Felicitari pentru Usturoi, nu cunosc amanuntele proiectului tau dar frecventand blogul tau de ceva timp , ti-am sesizat zbaterile tale legate de acest proiect si asta imi spune ca pui suf;let in ceea ce faci si asta da pretul si valoarea rezultatelor. Felicitari si la mai mare stimabile.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *