Nu mie, mă, nu mie! Nu-mi trabă 2 EUR, pe bune.

Altora, în schimb, le trabă.

Dragi părinți, probabil că ați trăit mulți dintre voi fiorii nopților petrecute la căpătâiul copiilor voștri internați într-un spital care colcăia de microbi #hexipharma. Veșnica incertitudine legată de statutul vostru acolo, oamenii din sistem saftiriți de totul și paturile de spital din filmele cu Ecaterina Teodoroiu – le-ați trăit voi, le-am trăit și noi.

Dacă nu, nu vă doresc. Dar trebuie să știți  următoarele: dacă te internezi cu pruncul tău la cea mai urâtă secție din România – Pediatrie Oncologică -, șansele să dormi alături de copil/ă după ședințele alea nasoale de citostatice sunt aproape de zero. Eventual, dacă sistemul este suficient de permisiv cu voi, atunci primiți un scaun la căpătâiul copilului.

Ați dormit vreodată pe un scaun? Eu dorm oriunde, dar după câteva zile o iau nițel razna.

Câteva săptămâni de dormit pe scaun te pot transforma într-un Nemort-Undead. Cea mai eficientă metodă de tortură folosită de sovietici era deprivarea de somn: în maxim 15 zile, psihicul uman o lua atâta de razna, că recunoșteai și faptul că i-ai bătut tu însuți (însăți) piroane în mâinile Mântuitorului.

Apropos de Mântuitor… când Îl voi vedea, asta va fi prima mea întrebare: Bos, ce ai avut cu copiii cu cancer? Di ce?

Până atunci, ca să nu-i supunem pe părinți unei torturi sovietice, o asociație (da, tehnocrați de-ai voștri, din ăia pe care dă vina PSD-ul) a pornit o campanie de donații pentru amenajarea unor condiții umane pentru părinții îngerașilor internați la Oncologie Pediatrică.

Acolo unde este cel mai hardcore.

Am fost acolo, am văzut, am scris. Pe la-nceputurile blogului, cu pasiune.

Îmi doresc să ajung acolo din nou, dar vă rog să mă credeți că încă-mi adun energiile. Sper să reușesc anul ăsta, cu niște donații de bani și DVD-uri cu filmul Usturoi. Poate-i mai înveselește, dragii de ei.

Vouă, însă, vă doresc din toți rărunchii să nu ajungeți acolo nicicum, ba chiar vă doresc ca nici măcar să nu aflați că există așa ceva: vă va ucide încet.

Dar vă mai doresc să vă permiteți să oferiți 2 EUR, printr-un SMS la MagiCamp, la numărul 8844, cu textul MAGIC. Atât.

Mno… facem o treabă frumoasă pentru îngerași? Da? Să stea alături de mămicile și tăticii lor când chimioterapia aia îi înnebunește? Păi, trimiteți un SMS la numărul 8844, cu textul MAGIC.

Atât.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 12 comments

 1. Mali Reply

  Subscriu si eu la intrebare cum facem din afara tarii sa contribuim?
  P.S: Am citit articolul din 2007 si as vrea doar sa clarific ca depresia ca boala e altceva decat a fi depresiv/deprimat. Toti oamenii trec prin perioade depresive (sunt deprimati) in viata in functie de circumstante. Insa a spune nu mai suferi de depresie pentru ca sunt copii in lume care sufera e echivalent cu a ii spune cuiva nu mai suferi de diabet. Nu vreau sa fiu “holier-than-thou”, sunt doar o persoana care sufera de depresie, care de cativa ani se lupta cu depresia care se declanseaza si in momente in care totul e bine si frumos, si care in acelasi timp prin prisma jobului stie cata suferinta (si cat de nedreapta!) exista.

 2. mac gregor Reply

  din afara tarii poate ar merge un cont bancar

  Stiu ca afara ai bonus de tara civilizata – comisioanele bancare de trimitere dintr-un cont de Germania intr-un cont de Romania sunt zero sau aproape zero.

  Exista o lege a UE care spune ca transferul bancar intre tari a UE sa fie zero, si la ei se aplica. In Romania nu avem asta, din acelasi motiv pentru care nu avem autostrazi.

 3. mac gregor Reply

  btw, daca lucrati afara si vreti sa trimiteti banii in contul de Romania nu fiti prosti, nu folositi Western Union fiindca are cele mai mari comisioane.

  Faceti-va cont in euro in Romania inainte sa plecati, si faceti-va un cont in tara unde lucrati, e mai convenabil. Inainte sa va intoarceti inchideti-va contul si gata.

 4. mone andreea Reply

  hello, am dat smsu’…
  nu postez de mandrie..postez cu o dilema…m-am inscris la salvati cateii, pisicile, copii…cumintenia pamantului…tot donez prin sms…dileme mea..aia de sus ce pusca fac??? am fost la proteste…sustin o tara normala, care are grija de ai ei..de ce nu se sesizeaza cei de sus? sunt cazuri si cazuri si fonduri zero..de ce un partid nu poate sa renunte la mega publicitatea si banii aia sa ajunga unde trebuie? vad ca se recurge la mila publica si solidaritatea noastra sa facem ceva sa fie bine..atunci EI ce fac? as mai scrie multe..scuze romanu; pup Gropare..esti din acceasi zi cu soacra-mea:)

 5. Andrei Reply

  Tîrziu, tîrziu, donat deja 🙂
  69 mii de SMS pînă acum, dacă nu se adună 100 mii luna asta, în decembrie neapărat, e SMS recurent. Doamne ajută!

  PS. Acum numai văd: Nume/ PrEnume, nu PrOnume !

 6. Catrina Reply

  Nu da asta pe zid, cine stie cine mai vede. Am donat si am cerut si multinationalei sa dea 1000 euro de la ei. Na, vor trimite mai putin in afara, dar ce nu facem noi pentru copilasi? Doamne ajuta!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *