Restaurantul turcesc din Cluj se cheama Ali Baba, are site (dar eu, ca un laş ce sunt, nu voi da link către ei, fincă aşa pot discuta în voie despre ei, vără abeninţar ke taiat la mine ghiaur zpurcat) şi are de mâncare. Nu ştiu dacă servesc şi carne de kurd, dar voi întreba.

Un meniu costă 17 lei. Dacă eşti indecis, ca mine azi, primeşti două feluri doi, şi în loc de 17 lei plăteşti 24 (deşi le-ai spus clar, ghiaureşte, că vrei o combinaţie între două feluri doi). Aşa că eu, fincă sunt romun tumpit, nu las ciubuc la dreptcredincioşi. Fincă nici ei nu bat în casă ce le plătesc.

Papa e bestială. Azi, de exemplu, am luat şi prânzul, şi cina acolo. Posibil, totuşi, ca baclavalele să şi le cumpere gata făcute din Cora.

Şi în spatele tejghelei stă un ienicer.

Şi pe ienicerul ăsta care stă în spate zici că-l cheamă Marian, aşa de bine vorbeşte româneşte. Dar într-o bună zi vreau să-l rog frumos să mă înveţe să umilesc femeile aşa cum face el, că odată am crezut că spală pe jos cu chelneriţa aia, sireaca. Chelneriţă care atâta era de fericită că sclavageşte la străini, că nici nu băga de seamă. Vomei tumpit la romuni, aferim.

Dar azi ienicerul m-a făcut să mă râd.

Io, când văd oameni afurisiţi, am momente în care fac bancuri cu ei, să se râdă, că îmi strică chakrele dacă îi văd bosumflaţi. Şi azi îi spun lu’ Mustafa ăsta Marian:

– Supă de pui cu iaurt, la pachet!
– Şi felul doi? mă întreabă Mustafa Marian.
– Felul doi, îi zic eu, felul doi îl alegi tu!
– Ce să fie?
– Ce-ţi place ţie cel mai mult şi mai mult şi mai mult să mănânci de aici! şi îi arăt cu un gest larg, de bim-paşă, toată vitrina aia de împinge-tava din care se holbau la noi sarailiile şi vinetele umplute, de parcă erau ale mele.
– Ce îmi place mie nu este azi, zice el, tot bosumflat.
– Da? Da’ ce-ţi place ţie mai mult de aici, şi nu e azi?
– Carnea de porc, şopti musulmanul de el, zâmbind vinovat şi sperând fierbinte, pe barba Profetului, să nu-l audă vrun ayatollah de-al lor transformat în îngeraş, să-l pârască la Allah!

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 18 comments

 1. nonick Reply

  Bine-i la Cluj: restaurant turcesc, restaurant indian, Hadeanu’ minune… zau ca pricep de ce stai acolo.

 2. Anonymous Reply

  =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =))

 3. Emil Tamaș Reply

  E unul din restaurantele mele preferate care s-a reinventat de poate prea multe ori vis-a-vis de meniul cu mâncare și decor. Ospitalitatea a rămas la fel și oricând salivez când mă gândesc la un pahar de Șalgam (moare fermentată din ridichi negre) și-un Hummus delicios făcut în casă mai nou, fiindcă pe vremuri îl cumpărau și ei din Cora probabil. Odată ne-a abordat Mustafa și pe noi, întrebându-ne dacă mâncăm din același blid, ca mai apoi să vină cu un platou plin de delicatese cum nu se găsesc nici acum în meniu 🙂 E musai să apreciez spontaneitatea!

 4. Emil Tamaș Reply

  Apropo (de nimic): Când viața chiar nu mai are sens și sunt încărcat de prea mult stres (sau alcool, cazul de față), nimic nu-i mai relaxant să sparg sticle în header-ul tău ;;)

 5. Laur Reply

  Aferim, coane! Că tot ce tocmai îl văzui pe Dinică în rol de Cadîr, și turcul tău taman la fix pică. Marean, care estem. 🙂

 6. waveboy2u Reply

  eu stau acum in turcia, si mancarea turceasca e bestial. sunt curios daca au ISKENDER…e cea mai delicioasa mancare a lor…preferata mea..(imi puteti zice daca au? 😀 )
  iar ce baclava gasiti in RO….nu se compara cu una autentica nici 10%

 7. Fane Brutalu Reply

  Na, xenofobie de invidios. Bre, nea Gropare, 80% din mâncarea românească este la origini turcească. Inclusiv brânza de Sibiu. dacă era fără bani, cred că dădeai link, aşa-i? :))

 8. Groparu Reply

  @ Fane: telemelei i-am dat tot timpul linkuri!

  Telemeaua e neaosa dacica. Turcaletii au aparut prin zona mai tarziu, de prin Asia, zice-s-ar.

 9. io' Reply

  da apa de-aia de spalat pe manuri ti-au dat?
  no io aia am beut-o :>
  da cu toate acestea bucataria turceasca e una din favoritele mele

 10. Greuceanu Reply

  Vai nemernik groparash! daca citeshte sefu’ lu marean blogu’, o cam belit-o marean….. :))))); da’ face!!!

 11. strack Reply

  Am lucrat cu niste turci,si noi mancam carnati afumati si pusi in untura,iar ei saracii erau in Ramadam,ca am crezut ca lesina in timpul pranzului…

 12. Ionut Reply

  ceafa de porc si un pahar de alcool .. vin rosu din ala petrol , adica negru .. d-ala de murdareste paharu a cerneala si nu se ia! 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *