Deci se ştie: într-o ţară necivilizată, nu bea apa de la robinet; într-o ţară civilizată, nu respira aerul. Şi în România, în nici un caz să nu iei taxi de pe Otopeni. Asta deja se ştie!

Pleaca programatorul din Romunica spre zări străine, sperând să mai codeze una-alta pentru firmă, să fie bine, să scoată România din criză, să aibe Boculeţul din ce plăti pensiile şi tăt felul. Şi aterizează în Helsinki.

Şi în Helsinki doreşte să ia un taxi, să plece spre hotel; mai ales că erau minus 400 grade Celsius afară, şi el nu prea avea de gând să îngheţe de frig prin capitale nordice, aşteptând ce ştiu io ce curse de autobuz.

Şi în taxi, prima surpriză: 5 nuşce pornirea. Nu e stress, zice programeciul; or fi ceva coroane finlandeze d-alea de-ale lor, si totul e sub control.

A doua surpriză: nota de plată nu era în coroane finlandeze, ci direct în euro. Şi nici nu era din cale-afară de mică: decât vreo 38 euro. Programeciul devine suspicios; dar plăteşte, asta e.

A treia surpriză: la hotel, programeciul nu se poate răbda, şi întrebă:

– Tu, domnucă… da’ cât costă un taxi de la aeroport până acilea? 38 de euro?
– Poi… cam pe-acolo, zice domnuca, cam 35-36 de coco.
– Futui, îşi spuse programeciul în sinea lui. Futui. M-o ţăpuit cu doi euro! Doi euro, futui. Eram sigur că iau ţapă dacă iau taxiul. Futui. Futui-futui!

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 27 comments

 1. Liviu Reply

  A venit o ruda din Spania cu avionul prin ’99. De la Otopeni treia sa ia ceva pana in Bucale, ca de merj pe jos nu e veac. Il intreaba pe un worker de pe-acolo:
  – Domne, nu va suparati…
  – 10 mii.
  – Hm? Ce 10 mii?
  – 10 mii raspunsul domne. In Bucuresti, nimic nu e pa gratis.
  L-a bagat omu’ la origine si-a luat taxiul pana la urma.

 2. Rasta Man Reply

  1 – Trebuia “programeciul” sa dea un search pe google.
  2 – Trebuia “programeciul” sa dea un twit.. pe twitter
  3 – Trebuia “programeciul” sa consulte blogu’ taximetristilor din finlanda
  4 – Trebuia “programeciul” sa-si ia coroane 😀
  5 – Trebuia “programeciul” sa dea 40 EUR sa nu faca “programecii” de rusine.

  Fain

 3. Dan Ciulea Reply

  mai sunt si pe aici pe langa feleac … Venus Taxi … ii recomand cu caldura la toti dusmanii mei (parca ar fi un vers dintr-o manea)

 4. Hudrea Reply

  La ăştia streini cam aşa-s taxiurile. Tocma’ pentru că trasnportul în comun merge excelent şi-n condiţii mai mult decât decente. Deci taxi-urile e moft. Şi pentru mofturi plăteşti. 😉

  Pariu că de la aeroportul din Helsinki pleacă un autobuz către oraş la fiecare 10-15 de minute şi costă vreo 6 euro şi poţi să-ţi iei bilet pt autobuz de la o tanti extrem de amabilă şi care vorbeşte engleză perfect, de la un ghişeu semnalizat cu litere cât un copil de 5 ani?

 5. alexnicolae Reply

  lasa ca io in Germania am platit 60 de euro taxiul negociat la sange cu un polonez cu passat! cand o negociat nemtii la intoarcere o fost 90!

 6. mih Reply

  muahaha pei numai cine nu a fost acolo nu stie ce scoruri au, si ca sa numai zic ca berea este super scumpa…

 7. pepe Reply

  Pai, cand am fost la Madrid, de la Barajas pana la hotel am platit vreo 70 de coco. Bineinteles ca era tarif de noapte si nu mai mergea nici metro-ul si nici autobuzul. La intoarcere, la metro am dat vreo 5 euroci ( daca mai tin bine minte ). Asta e !

 8. Groparu Reply

  @ Ionut: ioi, sa vezi ce plang nemtii sau francezii pentru 2 eurocenti! Ai nostri is mana sparta in comparatie cu ei.

 9. Dani Reply

  las ca stiu si eu romanasi ce se fraiesresc in bucurestiu nostru romanesc: Intercontinental – Gara de Nord 800.000

 10. Dragoș Reply

  Tare asta cu “programeciu”.
  Apropo, cu ce te ocupi tu, Gropare? (ce fel de programare, pentru cine, detalii de-astea confidentiale)

 11. Groparu Reply

  @ Dragos: nu-s programeci, Doamne feri, is lichitoare care-si suje seva de pe munca programecilor. Si nu pot da numele firmei, ca se supara shafii 😐 pe bune.

 12. un om Reply

  În 2001 plecam din Paris spre autogara… Şi le-o trăznit francezilor s-o pună de un mic defect la metrou… La 6 dimineaţa un algerian de treabă ne-o adunat de pe stradă pe toţi cu bagaje ce mergeam la Eurolines… De parcă era expres… O fost 60 de euro pt 3 români. Pe ceas

 13. Andrei Reply

  pai ca un locutaur in helsinki trebuie sa ii comunic ceva programatorului prieten:

  “Şi în taxi, prima surpriză: 5 nuşce pornirea. Nu e stress, zice programeciul; or fi ceva coroane finlandeze d-alea de-ale lor, si totul e sub control.” – EPIC FAIL
  Mai urma sa ne spuna ca a fost si la palatul regelui aici si ca Finlanda e in America de sud si deja credeam ca Elena Udrea s-a reorientat catre programare.
  Spune-i prietenului tau sa fie convins ca nu a fost tepuit dar sa stie data viitoare ca taxa de pornire chiar e atat de mare si taxa pe kilometru depinde de numarul persoanelor din taxi, ora la care e cursa si daca e zi lucratoare sau nu.

 14. Andrei Reply

  aa.. si un tip:

  Finnair City Bus (merge din 20 in 20 min pana la 1 juma noaptea) 5.8 eur, statie fix cum iesi din aeroport faci exact 20 de pasi in directia inainte
  no. 615 asa cum zicea un nene mai sus da nu e free cum zice acolo, e 4 eur

 15. ardeleanu' Reply

  @marius aldea: daca iti spun ca-l ajut pe Groparu cu umor, poezie, sarcasm, alea alea, imi zici ce faci diseara?:))

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *