Pentru că a nins sub un metru, primarul din Floreşti nu s-a obosit să trimită lopeţi pe traseu, aşa că inclusiv drumul european arăta ca documentarele de pe Discovery cu campania din Rusia. În consecinţă, în dimineaţa asta toţi şoferii erau plini de gânduri bune, amabili şi politicoşi (sau nu). După ce-am evitat la mustaţă o blocare în zăpadă în faţa creşei Gropărelului, ajungem cu chiu cu vai pe Eroilor, în Cluj, unde se circula bară la bară, mai ales din cauza celor parcaţi ca porcul înjunghiat. În faţa mea, o dubiţă de DHL făcea slalom printre maşini. Îl las o dată să treacă, îl las şi a doua oară; dar a treia oară voia să vină pe banda mea tocmai când eu opream la semafor ca să cobor la volan, să-i predau maşina nievestei. Nervos de impoliteţea mea, şoferul de DHL mă claxonează şi scoate o imprecaţie; în secunda următoare eu ţâşnesc din maşină, el mă vede că ies precipitat şi (pesemne) belicos, aşa că renunţă să mai schimbe banda şi face pe niznaiul. Eu mă uit după el să-i explic că dacă învaţă să mulţumească în trafic, data viitoare îl las să treacă; dar el devine brusc foarte preocupat de unghiile lui, aşa că îl las în plata Domnului şi plec mai departe.

Plm, numa’ la nievastă nu-i frică de mine. Nicicum.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 17 comments

 1. Mihaela Curea Reply

  Primarul din Florești doarme liniștit, am auzit că e client fidel unei sticle de alcool. Până se trezește el, e deja primăvară.

 2. berenger Reply

  tocmai ce imi povestea mama cum, in tineretea ei, iesea toata ulita afara cu lopeti si in juma de ora era totul curatat de putea trece regele cu saniuta. dreptu-i, regele nu lua atatea impozite, dar parca oamenii stiau sa se descurce nitel si altfel.

 3. ion ion-romanul care nu face politica Reply

  No daca tu esti corporatist fudul care vre gradinita in buricul targului.Daca alegeai o gradinita din manastur, iris…. 😈

 4. mihai Reply

  probabil se trage de la comuna treaba asta cu primarul somnoros.

  am facut 1h15″ de la Primarie pana la Opera Maghiara. cred ca toti si-au scos masinile, schiurile, saniile, ca altfel nu-mi explic.

  @berenger: si acuma-si curata lumea zapada din fata casei. aia data de masina de curatat soseaua. ca noi asa lucram in RO, unul dupa altul.

 5. Groparu Nemernic Reply

  @ mihai: am plecat la si 42 de acasa, am ajuns la si 30 la cooperativă.
  E drept că am prins momentul de după ora 9, cand maramite traficul era mai liber, fiindcă corporatiştii deja ajunseseră la cafele şi la scaunul ergonomic.
  Cică se încep lucrările la varianta ocolitoare sud, aşa zice floresti-gilau.ro;)

 6. mirunalacafea Reply

  No’ păi trebuia să aibă și Groparul nașa lui, nu? :)) The Nievasta rocks!

 7. Vikingul Eduard Reply

  Cum mama mă-sii să nu le fie frică de tine când cu ai pălărie neagră, accent ardelenesc și, mai presus de toate, ești gropar și conduci dric???

 8. Ali Reply

  Ma, nu fii rau! Drumul european nu intra in atributiile primariei Floresti, ci de ailalti (ca de aia platim Ro-vigneta astia din Floresti…
  Io cu actualul primar (fost vice daca mai tii tu minte) am rezolvat o gramada de probleme de pe la blocu’ meu…. Am primit numarul lui de mobil, daca am probleme sa-l sun (asta se intampla acum vreo 2 ierni)….
  SI ia ghici tu, amu cine nu-mi raspunde la telefon ? 😉

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *