LE: Bloggerul a preluat informația din spațiul public fără s-o verifice temeinic, așa că se cuvine o erată. Conform ordonanței, participarea la Înviere nu este permisă, doar capturarea focului și procurarea feliuțelor de pită sfințită, la ore din zi, cu asistență din partea cadrelor MAI. Deci vă rog să citiți articolul cu treaba asta în minte. Și nu porniți noaptea către beserici, că vă luați amenzi!

Uitați-vă în agenda telefonului sau în lista de prieteni de pe Facebook. Sau pe tabelul cu locatari din blocul în care locuiți.

La câți cunoscuți apare un zărghit care crede cu tărie că Ceaușescu a topit tancurile rusești cu laserul în ’70? Sau că Bill Gates știa de COVID încă din 1999? Sau care stă 24/7 cu nasul lipit de Antena Stars? Câți sunt, un zărghit la 20 de cunoscuți? La 30?

Printre zărghiții ăștia sunt și oameni dragi, nu-i așa? Poate e medicul tău de familie care s-a dat cu vaccinoscepticii, poate e fostul tău coleg de bancă din generală la care te-ai gândit mereu ca la un frate dar care acum e mare admirator Putin (”un PATRIOT!!!”), poate e managerul ăla de la tine de la serviciu, foarte bun pe ce face, dar care de la divorț zici că și-a pierdut mințile, e tot cu ametiste și cristale, energii și uleiuri esențiale! Poate e vecinul ăla de votul căruia ai nevoie ca să-ți închizi balconul sau pila ta de la Poliție cu care ai făcut atâtea și atâtea grătare.

Oameni cu care nu te prea poți contrazice pe net (când ești față în față cu ei, mai schimbi diplomat discuția când vezi că o iau pe untdelemn de la bunica) și atunci îi lași în nebunia lor, lucru care le întărește credințele cretine. Oameni care se tem de 5G, dar nu sunt în stare să-ți enumere trei componente de la un stâlp de GSM. Oameni care nu știu să-ți scrie formula chimică a vreunui ingredient din vaccinul antigripal, dar îți vor spune cu privirea fixă că fiola aia conține coenzimă de foetuși morți. Oameni care cred că o icoană nu poate fi purtătoare de viruși, de parcă apa sfințită vine cu ampicilină de la Dumnezeu, dar nu știu exact care din apostoli a fost vameș și care pescar.

Oameni care cred că 5 minute de studiu pe net echivalează cu munca de o viață a unor oameni de știință care din asta își câștigă existența, într-o epocă în care știința nu mai dă gherle răsunătoare, adică nu-ți mai recomandă nimeni terapie cu uraniu ca să dormi mai bine și nici coca-cola cu cocaină ca să doarmă copiii mai bine.

Oameni înzestrați cu o doză sănătoasă de neîncredere în sistem. Și pe care sistemul nu-i ajută în vreun fel să le recapete încrederea, pentru că sistemul iese în față cu Raed ”Avem-De-Toate-Pentru-Colectiv” Arafat, Marcel ”Citit-Ca-La-Clasa-A-Doua” Vela, Klaus Iohannis cu discursurile lui de diriginte de seral și absolut toate partidele și administrațiile astea pline de gângavi.


Remember?

Pentru că ultimul discurs de politician care m-a însuflețit și m-a inspirat în ultimii 20 de ani a fost cel în care eram anunțați că primim liber și de Sf. Andrei, în rest pauză, mediocritatea e normă.

Și uite așa avem pe de o parte o șleahtă destul de mare de inteligenți care au toate motivele să nu se încreadă în autoritate. Care se înhăitează cu alții de același calibru, care sunt ferm hotărâți să facă taman pe jos decât le zic reprezentanții statului. Cei cu mașini cu volan pe dreapta. Cetățenii suverani. Cei care ies la plimbare cu peștișorul din acvariu pentru că ordonanța le permite să iasă afară cu animalele de companie. Creștinii hardcore, cei care au în bibliotecă toate colecțiile de cărți dubioase scrise de bărboși dubioși în sutană cu nume dubioase, gen Pafnutie, Efrem sau Savatie Baștavoi. Cei care vor merge cu siguranță la slujba de Înviere, chiar dacă în alți ani s-au îmbătat ca porcii în noaptea de Paște. Toți oamenii de tipul fuck the system.

Plus pătura de oscilanți de lângă ei. Cei care merg unde li se pare trendy, cei care-i urmează pe influensării de mai sus.

Cu toții alimentați cât se poate de agresiv de propaganda rusească.


Foto ciordită de la Victor Kapra

Și de cealaltă parte, reprezentanții statului. Care s-or fi gândit ei ce s-or fi gândit, mai greu, așa, mai lent, mai între pauze de cafea, și care au stabilit că au de ales între:
a le interzice primilor să vină la slujba de Înviere (slujbă pe care oricum de-abia o aștepți să se încheie, că are loc noaptea, în aprilie e frig… credeți-mă, am tot fost la ea), și să riști ca ei să meargă oricum și să te trezești cu zeci, sute de mii de inteligenți adunați pe furiș în turme conspirative, închiși cu lacăt în biserici de 10 x 10m, sute de oameni în 90 mp tușind unii pe ceilalți, pupând aceleași icoane și folosind aceleași clanțe înainte de a duce constant mâinile la nas, pentru că atunci când te ia somnul la slujbă te mănâncă nasul;
și
a le permite să meargă la slujba de Înviere, în numele CREDINȚEI SFINTE ORTODOXE, dar cu restricții, ca la Lidl: intri câte 10 în curtea bisericii, îți iei lumina, apoi te duci acasă la ciocnit ouă moi, drogat cu drog de miel, îmbătat și bătut nevasta, ca-n fiecare an.

Alegi a doua variantă, deși te înjură toți polițaii și jandarmii care fac de serviciu în noaptea aia, plus jumătatea aia de România care vede riscurile, dar jumătatea aia se ferește de COVID pentru că e un pic mai trează la minte, pe când tu trebuie să ai grijă de ăia din prima categorie… ăia, inteligenții.

Așa că poate asta era singura șansă de a-i ține cât de cât sub control pe rebelii de pe efemeride, sputnik și adevăruldespreazteci. Veniți, v-am zis care sunt condițiile, și gata.

Singura șansă.

PS: Și singura șansă de a nu pierde voturi, să nu uităm de voturi, da? Voturi.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 15 comments

 1. andu YY Reply

  Da, bun,
  Descrierea asta e ca la Descriptio Moldavie dar aplicată la toată Romania.

  citat super :
  ”Oameni cu care nu te prea poți contrazice pe net (când ești față în față cu ei, mai schimbi diplomat discuția când vezi că o iau pe untdelemn de la bunica) și atunci îi lași în nebunia lor, lucru care le întărește credințele cretine.”

  Asta-i marfa, cu asta defilăm până crăpăm, că în altă parte nu avem acces.
  poate la sparanghel

  • Groparu Nemernic Reply

   Printre întrebările pe care ți le voi pune la prima bere băută împreună va fi și dacă ai mai văzut vreo nație pe fața planetei mai firoscoasă decât a noastră. Pentru că absolut nimic nu le place – și zic asta după ce am studiat ceva ani de zile comentariile la articole publicate pe net în limbile pe care le știu și nicăieri nu am dat de opozanți mai vehemenți și mai agresivi în limbaj ca românii.

   • Zulea

    Se pare ca nu sti ucraineană.
    Slava Ukraini

 2. Ioana Reply

  De cand cu lucratul acasa, am stat un pic mai mult pe facebook – si nu doar eu, ci si oamenii din lista. Si cum ai spus tu, unul din cateva zeci are niste idei crete de te doare mintea. Am descoperit cu stupoare ca am in lista de prieteni vreo cativa oameni care, vorba aia, au impresia ca ignoranta lor e echivalenta cu cunostintele unui om care a studiat ani de zile un subiect. Acuma, io una, daca eram statul roman, as fi incercat sa-i tin in casa de sarbatori, ca adunarile peste 3 persoane (8 in cazuri religioase) n-au fost interzise degeaba (teoretic). Da’ poate vajnicii nostri conducatori nu mai au cum sa controleze valul de credinte stupide in alt mod si atunci au apelat la asta. Sau poate-a fost ideea lui PF Dani de la BOR, habar n-am.. oricum mi se pare o idee proasta, nici nu vreau sa ma gandesc cum vor face fata medicii, asistentii si restul personalului din spitale peste vreo 2-3 saptamani…
  O singura remarca ce n-are treaba cu ce-am scris inainte – “a o lua pe ulei” inseamna a bea foarte mult / a te imbata, nu a vorbi prostii. Cred ca vine de la legenda aia care zice ca daca mananci ceva gras inainte sa bei, te imbeti mai greu (deci bei mai mult). Numa’ zic, ca vad ca-n ultimii ani e multa lume care foloseste gresit expresia asta.

  • Groparu Nemernic Reply

   Ai dreptate, conform DEX, dar eu niciodata nu am folosit-o (sau nu am auzit-o folosită) altcumva decât cu sensul de ”a lua-o razna”.
   PS: Să bei ulei ca să nu te-mbeți, Doamne, ce amatori.

   • Ioana

    Eu asa am crescut, auzind expresia folosita cu sensul din DEX. Explicatia ei e mai mult sau mai putin legenda urbana, ca in Ardral oricum nu face nimeni asa ceva. Tuica se poate bea si pe stomacul gol, ca cica e “pansament” :)))

   • Mianna

    da, ca doar e bine stiut ca aia care se-mbata is cei mai logici si coerenti 🙂

   • Groparu Nemernic

    Acuma, de la drojdier fruntaș, cică uleiul formează o peliculă din aia în stomac și îți permite să bei mai mult pentru că întârzie digestia, dar cică dacă se elimină de pe o suprafață mică, atunci tot alcoolul din burtică îți poate găuri stomacul.

 3. Andu YY Reply

  He , he , eu vin cu camila si tu 1/2 l palinca :-))
  Pana acu nu am mai vazut , dar totusi cred ca mai sunt fara sa-i fi vazut.
  Un exedmplu e ala care zicea ca Pamantul este plat si si-a facut o racheta cu aburi, cu care s-a izbit delicat de planeta transformandu-se in pilaf .
  Apoi mai zilele trecute, unii au dat foc la turnurile de antene 5G din Anglia.
  Deci mai sunt, mai sunt, numai ca am impresia ca aici sunt mai multi decat aiurea.
  Cred ca de la tunelurile dacice energetice ni se trage…

 4. Sorin Reply

  „La câți cunoscuți apare un zărghit care crede cu tărie că Ceaușescu a topit tancurile rusești cu laserul în ’70? Sau că Bill Gates știa de COVID încă din 1999? …”

  …. Sau pe cineva care crede că unu’ a ieșit cu peștele la plimbare, în ciuda evidenței că a fost un fake.

 5. Zev Reply

  Gro, nu. Pricep logica ta, dar din momentul Pastele Catolic / Protestant + 1 secunda, BOR tratat altfel nu mai e okay. Ca sa nu mai zic ca BOR e partener de acorduri cu guvernul Romaniei, practic de pe pozitii egale, ceea ce iarasi nu e okay intr-un stat teoretic laic. Si nu, nu sunt Catolic, sunt Ortodox. Nu prea practicant si din sub-categoria aia care post-deces o sa ia liftul in jos, nu balonul in sus, dar orisicat, m-a bagat popa in apa, am dreptul sa ma consider Ortodox.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *