Una din cele mai faine chestii care mi s-au întâmplat anul ăsta a fost Tabăra de Fotografie pentru Bloggeri (TFB), organizată de Foto Union, copilul foarte simpaticilor bărboşi Cristi Şuţu şi Radu Bădoiu (vă pup, tu!). O săptămână de stat în Austria şi mâncat fotografie pe pită (ziua) şi de ascultat sforăiturile lui Gaben (noaptea). La ceasul la care vă scriu consoanele astea: p-t-r-f-d-c-v, are loc a patra ediţie a aceleiaşi tabere, de data asta în Grecia; stăpâniţi-vă entuziasmul, va fi fără amor grecesc. Am vrut numai să îi salut, cu ocazia asta, pe cei plecaţi în expediţia TFB4, să le urez succese şi să vă spun tuturor o treabă extrem de adâncă: bă, deci… e foarte, foarte fain să faci fotografie.

Revenind pe coordonata terestră, am două mari anunţuri de făcut pe acelaşi portativ:

1. La ora la care vă scriu vocalele astea: o-a-i-e-u-ă, la Cluj se află în plină desfăşurare cel mai mare festival de fotografie din estul Europei. Photo România (felicitări, Radu Neag şi gaşca!) este ticsit de workshopuri, expoziţii şi concerte, şi aduce un suflu proaspăt târgului nostru prăfuit de provincie (modestie neavenită de care mă dezic). Fireşte, treburile astea vi le scriu cu faţa mai posomorâtă ca cea a unui nordcoreean care şi-a dat seama că s-a născut în partea greşită a peninsulei; pentru că aş fi vrut să merg la toate atelierele astea, să vorbesc cu fotografi, să asist la discuţii şi să pun întrebări cretine (gen: “Când faci poze, e bine să iei jos capacul de la lentilă? Da’ de ce?”), dar viaţa de corporatist îmbâscit şi familist convins mă ţine ţintuit de scaunul ergonomic şi cu capul sub tirul jucăriilor feciorului din dotare. Aşa e filmul foto, dragii Groparului, sunt sigur că Gropărelul va aprecia sacrificiile pe care le fac pentru el, în sensul că mă va împinge mai cu milă pe scări la bătrâneţe.

2. Dacă nu voi putea merge la tăt Photo România, voi face, însă, pe dracu-n patru şi voi veni la lansarea foarte fainei expoziţii a foarte tânărului Dragoş Asaftei, şi anume Zbor peste Transilvania. Poze fotografice făcute cu mintea şi obiectivul în aer la tot felul de cetăţi, biserici, oraşe şi alte lucruri faine din Transilvania (pentru că lucruri naşpa de pozat, la noi în Ardeal, pur şi simplu nu există, asta se ştie; poate maxim gara din Copşa Mică). Expoziţia se lansează luni, 20 mai, ora 18:00, la Grădina Boema din Cluj-Napoca. Şi io voi fi acolo, să fac poze cu iPhone-ul, ceea ce vă invit şi pe voi! Pentru că cam despre asta este vorba, dragi telespectatori, click aici. Parteneri –  Călin Manea, Petrom, Nikon.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 4 comments

  1. Groparu Nemernic Reply

    @ Dragos: ne vedem deseara!
    @ alunelu: e super OK, atâta numa’ că m-am născut a doua oară acolo.
    PS: mo, am tras o beută acolo-n gară, aşteptînd trinu’, cu votcă ieftină, manele şi chelneriţă… de aiaiai!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *