Și niciodată semnalul lor la telefon n-a mai fost la fel.

Acum câteva zile am văzut la tizul meu bloggeresc articolul în care spunea că a reușit să-și programeze părinții la vaccin și am intrat și eu pe https://programare.vaccinare-covid.gov.ro. Surprinzător, platforma nu a dat decât vreo două gherle, așa că am reușit să-mi programez babacii pentru duminică, 24 ianuarie la vaccin și pe 14 februarie (de ziua îndrăgostiților) la rapel.

Ai mei s-au interesat dacă problemele medicale pe care le au le permit să-și facă vaccinul (nu mai sunt la vârsta la care să spargă alune în dinți), și-au tras un set de analize și apoi s-au tot dus dansând.

Din ce-mi spun, organizarea în Sibiu a fost ca la carte, în cca 90 minute de când plecaseră erau deja înapoi acasă cu vaccinul făcut: practic, au stat sub 30 minute cu tot cu așteptat după posibile efecte adverse.

Mă bucur că actualmente sunt 50% puși la adăpost. Mă bucur că au ascultat de arafați și de alți oameni de la butoane și s-au izolat cât au putut. Mă bucur că au înțeles că nu au mare lucru de pierdut dacă un an de zile agață în cui planurile de petreceri, vizitele la prieteni, umblatul cu pensionarii lor te miri pe unde, excursiile, grătarele și alte distracții.

Îmi pare rău că nu mi-am văzut sora vara trecută și îmi pare rău că părinții nu și-au văzut nepoțica Gropărică și pe nepoțelul Gropărel decât de vreo două ori într-un an. Dar așa am socotit noi: am cumpănit cum trebuie toate riscurile și am agreat cu toții că mai bine să fim precauți decât să ne pară rău.

I-am încurajat cât de blând am putut să-și facă vaccinul (deși nu prea au avut nevoie de teoriile mele) pentru că eu cred în medicina modernă. Cred în vaccin pentru că eu cred în oamenii ăia mai deștepți ca mine care au lucrat în laboratoare și au împărtășit informațiile între ei ca să scăpăm odată de nebunia asta. Cred în vaccin pentru că nici o firmă mare de medicamente nu prea-și permite să dea chix cu un produs atâta de așteptat fără să fie iremediabil compromisă. Cred în vaccin pentru că eu zic că dacă cineva voia cu adevărat să ne micșoreze populația globului (la tine mă uit, sugaciule de Dorian Poopa!), ar fi găsit o tonă de alte modalități mai eficiente ca să o facă, nu un rahat de virusel pe care-l distrugi cu apă caldă și săpun. Cred în vaccin pentru că miros de la o poștă propaganda rusească și temele lor care-mi insultă inteligența, teme pe care se bate toba de ani de zile pentru hoarde de creduli gălăgioși. Cred pentru că 99.9 din antivaxeri au studiile liceale ale tristei soții a ”simpaticului Andi Moisescu” (care Andi e pe aceeași lungime de undă cu Oliva Steer, dacă nu știați, dar voi continuați să vă uitați la ApropoTV, simpaticul de el).

Cred în știință pentru că nu uleiurile esențiale și cristalurile au trimis sonde pe Marte. Cred pentru că 99.9% din scepticii pe care-i știu sunt incredibil de prost educați și tind să creadă că toți, inclusiv oamenii de știință, sunt la fel de habarniști pe cum sunt ei: dacă ei au trecut prin viață ca trollerul prin city break ei nu cunosc altă cale, aia a specializării vreme de zeci de ani de zile într-un domeniu de vârf. Cred pentru că printre cei care au dat colțul atâta de spectaculos se numără și atâția și atâția coronasceptici (să nu le zic covidioți), jandarmul din Sibiu și actorul Stoenovici fiind printre cei care-mi vin în minte.

Firește, voi faceți cum credeți de cuviință. Eu, unul, de abia aștept ca în etapa următoare să fie incluși și traducătorii autorizați de Ministerul Justiției (între care fac și eu parte) ca să-mi trag și eu cipul în glandă. Chiar v-aș încuraja să NU vă faceți vaccin, poate așa apuc să-mi imunizez și nievasta, să putem merge la vară în Creta tuspatru groparii.

Oricum ar fi, vă doresc să fiți sănătoși! Eu zic că se întrevede un pic de luminiță.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 11 comments

 1. Cami Reply

  La fel si cu parintii mei, la Brasov. 24.01 prima inoculare. Tot cu eficienta destul de surprinzatoare a procedurii. Suprinzator este ca am reusit sa-mi conving si sa programez socrii, oameni care accepta stampila de sfintire si citesc acatiste…Sper sa si mearga in martie, ca rudele lor din Moldova nu vor niciuna.

 2. LeShawn Zevescu Reply

  Gro, ce parinti cool ai. Maica-mea, opsase de primaveri, de cand a inceput dezbaterea cu vaccinu’ mi-a zis clar ca ea nu se vaccineaza. Ca nu e suficient testat, ca profituri big pharma, ca ‘se vrea’ sa moara batranii fiindca nu produc nimic si economia mondiala e pe butuci, ca ea e batrana si oricum nu-i mai pasa, etc. N-a fost chip sa o conving. Dupa care am aflat ca merge vineri. Am renuntat sa incerc sa mai inteleg ceva. Mi-a zis clar ca nu crede in chestia cu cipu’ lu’ Bilghei, ca altfel banuiam ca, tinand cont de palmaresul bogat de stricat laptopuri si smartfoane, s-a gandit sa se lase vaccinata cu cip, ca il rezolva ea repede.

   • Zev

    Da draci ratiune sau puterea exemplului. Mama e gen Victoria Lipan cum Mama lu’ Stefan. Cred ca s-a gandit ‘adica, sa nu mai iau pensie anii viitori? Fck you de guvern, ma vaccinez’.

 3. andu YY Reply

  Ăștia contra vaccin și ăia cu Planeta plată sunt cei mai tari.
  La cap. Sau de cap.
  Din beton armat.
  Ce educație, ce cultură, ce inteligență iscoditoare ? totul este zero pentru ei. zero kelvin!

 4. Nemulțumitu' Reply

  Apropo de organizare, în Craiova, la sala polivalentă, organizarea a fost impecabilă. Cred că este o premieră în Romania…

 5. Remus Reply

  si tata, om cu facultate și credincios deopotriva, s-a programat la vaccin. de buna voie. nu l-a atins covidul dar la dat pe spate un infarct. noaptea in somn fara sa știe. e l-a.lovit. Dumnezeu sa il ierte.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *