50 shades of reparat somiere

Mai țineți minte când vă spuneam că, din cauza pandemiei, fiu-meu își descarcă energia țopăind ca un cangur hiperactiv pe patul familiei?

Dormeam ca-n hamac, invariabil ne trezeam în mijlocul nopții rostogoliți în mijlocul patului, călare pe aia mică! Și sper că ne heităriți cum trebuie pentru că Gropărica doarme cu noi! Doar suntem pe Internet, trebuie să heităriți ceva! Că doară copiii trebuie învățați să fie independenți de mici! NU?!?!?!?!

Și, într-o zi în care băusem un coniac să-mi fac curaj pentru chirurgie, am adus din pivniță lada aia imensă de scule din care aveam nevoie doar de cheia de 12 și am purces la demontat mult lăudata somieră. Aia de care ne spusese meșterul care ne-o montase că e nevoie de o orcă obeză ca să ne-o strâmbe și pe care fiu-meu o îndoise în două luni.

Și am pus-o pe o pătură ca să nu zgâriem parchetul de care vă ziceam mai demult, m-am suit pe ea și am început să mă balansez pe ea sus-jos, sus-jos, ca la un concert de heavy metal satanist pe ritmuri de rave pe ecstasy. Practic, mă hâțânam pe somieră de față cu întreaga familie.

Ce reușise fiu-meu de 40 de kile să îndoaie nu reușeam eu de 86 de kile să îndrept. Deși am folosit tot arsenalul de mișcări caraghioase pe care le știam!

Mi-am luat atunci ficiorul în spate pentru efect dramatic crescut. Tu nu, nievastă, tu stai acolo, degeaba te urci pe somieră, că ui ce-ai slăbit!!!

(femeilor le place să le spui că au slăbit, dar numai dacă sunt corpolente, că dacă sunt slabe SĂ NU TE PUNĂ NAIBA SĂ LE ZICI CEVA! De fapt, mai bine nu zice nimic de cum arată, că te trezești cu un proces de hărțuire sexuală din partea lor de nu-ți mai revii niciodată, rămâi homles, ce dacă-i nevastă-ta, nu zici, și pace! Eventual îi poți lăuda manichiura de la pedichiura unghiilor de la picioare, alea-s safe, dar până și asta te va face să pari pervers dacă nu ești foarte frumos din născare)

Revenind la somieră, am coborât în pivniță, am adus patru cărămizi (băgate frumos în pungi, ca să nu aduci iar mizerie în casă, Gropare!!!!) și am cocoțat somiera pe ele.

Și iar m-am hâțânit. Sus-jos, sus-jos.

Minute-n șir.

Într-un final glorios de aerobic cu copilu-n spate, bările au început să cedeze și să arate din nou ca ieșite din fabrica de somiere. Succes deplin! Elon Musk mi-a și scris imediat că ar dori să-și regleze laserele după somiera mea, că uite câte probleme are cu lansările de sateliți, și i-am zis Eloane, stai să treacă pandemia și vă chem la un grătar, reglăm tăt ce vrei.

Am montat numaidecât somiera înapoi cu cheia de 12 și am dormit din nou ca niște nababi.

Și, după fix 6 zile în care fiu-meu a avut interzis să sară, dar tot s-a rostogolit în patul matrimonial când îl păleau the pandemic blues, somiera s-a strâmbat din nou și arată mai rău ca înainte de reparație, când arăta așa:

Cred că somierei i-a plăcut de prima dată și – mă iertați – vrea iară să mă hâțân pe ea. Ce nu știe ea este că a doua oară o s-o doară un pic! Poate-o iau și pe ea de nevastă și-o pun să-mi calce cămășile, să vadă ea cu adevărat ce înseamnă suferință! Doară nu credea că Groparu se hâțână el chiar așa, pe orice somieră!

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 17 comments

 1. Attila Reply

  Gropare magnific, ascultă la injineru’ de ungur bulan. Ți-am zis și atunci, degeaba îndrepți un metal obosit, că ajungi fix înapoi de unde ai pornit, mai mult decât atât, l-ai mai obosit și tu cu hâța hâța pe ea.

  Profilul te salvează și având în vedere dificultatea de a suda în incintă, găuri, prinderi cu șurub și alte delicatețuri.

  Mă ofer voluntar. O scoatem în grădină să nu facem iureș prin casă, o fugă peste pod la Lemnconfex și ai pat pentru Gropăricul/a nr. 3.

  • Groparu Nemernic Reply

   Am L-urile deja luate, acum caut țeavă paralelipipedică. Mai trebuie mers la Dedeman să iau șuruburi de care trebuie și mă pun pe treabă. Dar nu cred că reușesc săptămâna asta, că-s prins cu băncile p*lii.
   Te sun cu video să-ți cer părerea când e.

   • Zev

    PS Dude, ‘teava paralelipipedica’? Really? ‘Eats shoots and leaves’ 🙂

  • Zev Reply

   Episodul urmator: Unde Attila introduse subtil ideea de Groparicul/a nr 3 🙂

 2. andu YY Reply

  cred că ai mai putea folosi ca armături de întărire si ceva borduri amplasate în punctele îndoibile

  • Groparu Nemernic Reply

   Vreau să fac un T prins cu șuruburi chiar acolo la îndoitură. Un pic de bormașinit și se rezolvă, și așa vecinii stau prea relaxați, le prinde bine și lor un motiv să se plângă pe Facebook.

   • Andu YY

    Da, asa am facut si eu , practic i-am mai pus 2 picioare suplimentare pe mijoc, acolo unde se indoaie.

   • LeShawn Zevescu

    Gro, fix ce spui, T-ul te salveste. Ma mir ca nu a fost prevazut. E adevarat si ca la un Groparel 40kg si sange in vine, poti sa pui si tungsten. Varianta lui MihaiA nici nu suna rau. Numa’ ii schimbi numele, ii spui somiera ‘Sarmisegetusa’, in loc de caramizi pui piatra de rau, si cate un basorelief – o barza, un viezure, un manz.

 3. Alexisos Reply

  Doar ai deja caramizile in pungi. Pun-le una peste alta la jumatatea patului.
  Voila.

   • Zev

    Gro, Smart? No offence pentru Alexisos, dar e prea simplu. Trebe complicat, introspectie, research, seminarii, best-practice, Feng-Shui, 3D printere, chestii. Ba chiar o muzica de fundal, eg ‘I’m, too sexy for my couch’.

 4. MihaiA Reply

  Bre Gropy,

  Fa un pat ca in hotelurile de 3* din Tunisia – un zid de caramizi, cu saltea peste !
  Ce atata tura, vura !
  Plus ca dormi drept si face bine la coloana amortita in pozitia “corporate-fruntas”

 5. Remus Reply

  cand am cumpărat patul matrimonial sotia a precizat ca are un sot bun la pat. imediat băieții au trimis patul cu suport pe mijloc. somiera e în siguranță.

  ce nu știau ei este ca definiția “bun la pat” a soției este = sot care nu sforăie prea mult.

  mi-i si frica sa ma gândesc la ce or crezut oamenii….

  • Zev Reply

   Remus, de ce sa-ti fie frica? Ce nu stiu n-o sa le cauzeze. Ba, mai mult, puteai sa le soptesti baietilor cand iti mutau patul ‘hehe, sa vedeti ce paturi de fier forjat si beton armat am la amantE’ . Asa, de’al draq’ 🙂

 6. Bogdan Reply

  numa’ sa fii putin atent la picioarele alea noi: in functie de pardoseala, sa nu cumva sa trebuiasca o talpa adecvata, mai ales la suprafete mai sensibile.

 7. Shoric Reply

  Băi da’ ce bine este prins păduchele ăla care beneficiază de alocaţie de la stat şi educaţie gratis pe muncitoru’ din privat care îl ţine în spate…
  Auzi, da’ cu nişte şine de cale ferată ai încercat ?

  • Andu YY Reply

   @ Shoric
   tre sa spui la ce te referi mai exact :
   – sina de cale ferata?
   – traversele? a) din lemn b) din beton
   – agregatele din terasament

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *