Aşea, deci veneam de la Timişoara (ştim noi de unde), cu visătoriul în maşină, înainte ca cocoşelul blogosferei să câştige câtamai premiul. Ne amorţiseră fundurile, şi Visu’ m-o refuzat categoric când m-am oferit să i-l masez.

Dar ne-am apucat să discutăm despre funduri, fundurile noastre toate. Şi îmi zice Visu:

– Bă, zice, am un scaun moale acasă… aiaiai, mă! Cu covoraş, luat de la Jysk! Deci stai în el şi scrie pe blog singur, frate. Da’ musai să aibi supt scaun covoraşul, că e la ofertă, îţi dă şi covoraş sub scaun, să nu te zgârii la parcheţi, ej nebun?
– Bă, zic io, musai să văz şi io! Că stau cam prost cu scaunele, nu ştiu, nicicum nu-mi ies în ultima perioadă.

Ajung la el acasă, probez, totul în ordine şi pace, scaun ergonomic din piele tricotată de hipopotam pluş covoraş transparent, te face să te simţi ca un şef de executiv şi să urli “You’re fired!!!!” la telefon! Aşa că ajung într-un suflet la Cluj, îmi iau mujer-ul de areapă, îi fur PIN-ul, îi scot banii de pe card, fuga mare la Jysk!

– Mă, zice mujer, care e păţită cu mine. Sigur se rentează?
– Da, tu, zic, ce, n-ai încredere în mine? Îţi dă şi covoraş, îţi scrie singur postările pe blog, ce mai!
– Mă… costă cam mult!

369 lei, dar îţi dă covor care îţi scrie singur postările, îl pui sub scaunul din piele de hipopotam, o nebunie.

– Nu costă, tu, mult! Maxim două săptămâni de burlăcie, cum făceam eu pe vremuri şi mergeam în crâjme şi beam şi fumam şi mă distram şi eram fericit în viaţă; că amu, uite, sunt alt om, că ne uităm la Neveste disperate amândoi seară de seară, exact cum mă visam eu să fac la vârsta mea, scrie şi-n CV, deja mă simt împlinit, alt ţel în viaţă – eu, unul, sincer vorbind – nu mai am.
– Mă… dar îţi dă şi covoraşul de banii ăştia? Sigur-sigur?
– Da, tu, serios! Uite, covoraş de plastic transparent, ăsta costă cel puţin 20 lei, ăştia ţi-l dau moca.

Ne aduce un scaun într-o cutie cam cât un televizor pe lămpi. Urieşesc, adică. Başca covoraşul.

Covoraşele de la Jysk, alea care scriu singure postări, se uită la magazin. Aveam două chestii de luat cu mine, şi pe a doua am uitat-o, fincă io-s deştept.

Şi, ajuns acasă, imi dau seama. Şi repede pun mâna pe telefon! Şi sun la Jysk! Şi ăştia îmi zic că pot să viu să-mi iau covoraşul. Şi m-am dus după două zile, şi mi l-am luat.

Şi amu concluzionez: sunt din ce în ce mai scârbit de ţara asta. Fincă nu mi-a furat nici un angajat Jysk covoraşul; pentru că nu a trebuit să dau şpagă să-mi primesc covoraşul; fincă nu a râs nimeni de mine că de ce-s tăntălău; fincă nici măcar nu mi-au cerut bonul de casă, că se schimbase vânzătoarea! Şi ce să mai zic de poporul meu, pe care credeam că-l ştiu, şi care uite cum mă dezamăgeşte el! Păi ce se întâmplă cu poporul ăsta, măi fraţilor, ce urmează? Să nu mai furăm tot ce apucăm? Să ne împrietenim miticii cu ardelenii, moldovenii cu oltenii? Să nu mai votăm cu Iliescu??? Să nu mai aruncăm chiştoacele de ţigări pe geam afară? Să nu mai jucăm la superloteria OTV??????

PS: nu, nu e advertorial. E doar o postare scrisă de covoraşul meu de la Jysk (ăla care scrie singur postări).

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 25 comments

 1. writeman Reply

  bravo covorașule! ai scris un prim articol blogoreic foarte draguț. ai grijă să stai cuminte sub tăticul tău groparu, chiar dacă el mai intră murdar pe picioare, că încă n-o reusit mujer să-l dezbere de obiceiuri urââââte!

 2. nonick Reply

  Nu te oferi sa le traduci saitu’? Ca ui ce exprimari au: “În acest fel garantăm că orice nici un produs din această gamă nu provine dintr-o silvicultură ilegală sau nu a fost obţinut prin intermediul unor mijlocitori ori autorităţi corupte.”

 3. Groparu Reply

  @ nonick: nu cre’, mo, ca daca nu or avut banuti de advertorial la mine pe blog, apai sigur nu au sa-si traduca saitul cum trebe, mai ales ca io lucru si prost, si scump!

 4. Laura Reply

  =)) =))

  Nici io n-am mai auzit de Jysk, da’ asta nu inseamna mare branza 😀
  Mai, gropare, te-nsori sau ai facut-o deja? Hai, nu ma-nebuni 😕

 5. nonick Reply

  Nu lucri prost, ca am vazt intr-un ziar mai vechi cum indreptai traducerea de pe placutele din Piata Unirii, si cam aveai dreptate! Si mai scump decat Google Translate e normal sa fii.

 6. Raka Reply

  Hehe, frumoasa povestioara, nu stiam ca astia de la Jysk is chiar intr-atata de de treaba, desi stiam ca au conducere straineza… 🙂

  In alta ordine de idei, ce-a scris covorasu’ minune ma face sa nu ma pot abtine sa te-ntreb:
  De ce te uiti la “Neveste disperate” ? Faci research de know-how din timp util, sa-nteleg? 😉

 7. VisUrat Reply

  Ba Groparele care esti tu gropar. De ce minti lumea? Sau, mai bine zis, de ce nu zici la lume ca nu asculti prietenii cand iti zic chestii?
  Covorasul ala transparent e 120 de lei daca`l cumperi separat, nu 20 de lei… Pai ce facem aici?
  Daca-i ziceai asta fimeii, iti zic eu ca-ti lua doua scaune, al doilea de rezerva doar pentru cazul in care se rodea covorasul de la atata scris pe blog. 😀

 8. Denisa Reply

  Apropo, felicitări covoraşului, foarte mişto articolu’ ăsta de l-o scris pe blog! Să-l mai pui să scrie!

 9. VisUrat Reply

  auzi mă, acu’ ca ai scaun ca al meu inseamna ca suntem frati de scaune? (nu te gandi la prostii ca te spun lu’ Hadeanu si nu mai mananci decat paine cu apa doua luni)

 10. Până să fie duşmanul pregătit, Cougar Reply

  jysk rules. ştiu că mă bucur la răul canadianului, da’ bine că n-au deschis în bucureşti.
  gâsca aia are o prestanţă aparte, de doamnă elegantă, de provincie.
  am, începând de la ştergare de masă până la pat, tot din jysk.
  trecând prin ceasul din central station şi nişte sipete de-ncapi în ele cu tot cu tine.

 11. zaqk Reply

  covorasul scrie articole, da? cine ne garanteaza noua ca nu vor incepe sa semene articolele visului cu ale groparului? la urma urmei, se stie ca, in cazul covoraselor, clonarea este un proces raspandit…

 12. Dan Ciulea Reply

  no ma fute-mas pe covoras intr-un varf de imas, si zici ca scrie singur? … si tu ce draq o sa faci acum? Te uiti la neveste disperate? … o sa ai mai mult timp pentru discutii sentimentale,o sa ai mai mult timp pentru a umbla prin moluri (nu benzinariile) cu 7000 de plase in mana? … esti sigur ca vrei covorasu’ ala? … eu zic sa il duci inapoi! :))

 13. karmapolice Reply

  stai linistit, intr timp romanii au votat intr-un sondaj ca cei ce nu sint ortodocsi s fie bagati la pirnaie…welcome back to hell

 14. Velvet Angelove Reply

  😉
  Draga covorasule, si io mi-am uitat camera web proaspat cumparata, in magazin, de-am plecat acasa doar cu PC-ul…dar cum in Targul Iesilor lumea te dezamageste cu bunavointa ei, atunci cand m-am intors dupa ea, tot fara bon, m-au lovit driept in moalele capului cu purtarea lor decenta! 🙂

 15. Fane Brutalu Reply

  Ci concluzii:
  Mujer a lu’ Groparu sigur iaste PR la Jysk ăia.
  Deci scaunul luat mocca, sau măcar covoraşul.
  Dacă nu este aşa, Groparu a fost manevrat josnic înspre cumpărarea unei obect inutil de către bunii lui pretkini blogări, beţivi infecţi şi invidioşi pe norocul lui de concubinator. Şi ţine minte, Gropare:
  “Friendship is like peeing on yourself: everyone can see it, but only you get the warm feeling that it brings…”

 16. Injineru Reply

  Multzam de pont ! Am fost la Jysk si le-am zis si eu ca mi-am uitat scaunul care se da moca cu nush ce covorash. Atat de amabile or fost gagicile alea ca dupa ce mi-au dat scaunul, au zis ca le-a ramas un covorash in plus, probabil de la unu’ zapacit si ca daca nu imi trebuie, ca sa nu fie discutii cu patronu’. Am luat, ce sa le fac ?! Adica stiam eu ce se face la fetele tinere, da nu se mai uita ele la mine, asa ca ma fac si eu ca nu imi trebe.

  Injineru’

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *