Nu va zic cum am scăpat foarte razant de încă o tăiere de curent, că am şi crezut că le tai vinele. Dar venind pe drum de la Electrica să mă regrupez cu nişte colegi care păpau în oraş, am stat să-i aştept la colţ de stradă.

Moment în care au apărut ei.

El cu ceva Burn în mână, că cafeaua-i scumpă; ea cu doza de Holsten, ca o pirandă care se respectă; pruncii fiecare cu sucul si gustarea lui/ei.

Se opresc la un metru de mine, io nu mă feresc de ei, că n-am de ce.

Pruncul scoate din ambajaj nuş ce, vede coşul de gunoi la doi paşi; face cei doi paşi, aruncă ambalajul la coş.

Prunca (bag samă că deja era bună de măritat, dacă nu cumva prea bătrână) scoate şi ea ce avea din ambalaj, vede şi ea coşul de gunoi la doi paşi; face cei doi paşi, aruncă ambalajul la coş.

Ea, care mai avea doi gâţi de bere, îi dă groapă, vede şi ea coşul de gunoi la doi paşi; face cei doi paşi, aruncă doza  la coş.

Un nene vine pe trotuar, nu are loc sa treacă de familie. Se opreşte, ostentativ. Îmi zic în gând: “să vezi amu ce-i va scoate şi-i va băga!” Nenea zice ceva, io nu aud, că e cu spatele la mine. Ţiganu’ începe să zâmbească, piranda zice “Scuzeeee…!”, şi îl trage pe prunc, să aibe loc să treacă nenea. Nenea trece, întoarce capul să vadă dacă nu trece vreo maşină, zâmbea şi el, bag samă că făcuse o glumă cu ei.

No. Chestii din astea se petrec la Cluuuuuj.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 56 comments

 1. István Reply

  @Alexandor

  bronzatul românizat e ţigan, bronzatul ungurizat e gábor

 2. Izabel Reply

  Sa va zic si io una…
  Vine mama cu microbuzu’ Bistrita – Cluj. In autogara dupa ce sa umple microbuzu de rumani apare un tigan cu palarie cu boruri largi, cu musteata stufoasa si il roaga pe sofer sa-l ieie pana-n Dej. Soferu’ dupa ce-l “shcoleshte” ca de! iel ii dom’ sofer, il ie sa steie in piciore si-i ie si mai multi bani decat trebe pana acolo. Buuun! Pleaca microbuzu, rumanii sa uita pe furis la iel, si numa’ iei stiu ce gandesc. Ajung la pod in Dej, tiganu’ il roaga pe sofer sa-l lesa sa cobore, asta opreste micribuzu’. Inainte sa cobore tiganu sa uita frumos la tati si le zice:”Mereti cu Dumnezau!!” No, le-o cam dat o lectie! Da’ o raspuns vreo unu ceva, intreb pe mama? Nu! Si stau si ma intreb di ce? Exista doua posibilitati – ori ca romanu nu vorbeste cu tiganu, Vezi Domne!, ori o mutit! Oricum galusca o inghitit-o, ca nici mama – care-i mama nu se astepta la asa ceva. Asa ca mai avem de invatat si de la tigani, numa sa vrem.

 3. Razvan Reply

  Is foarte ok … nu is tigani,is gabori.Problema e ca lucram acum juma` de an la un bar,unde ii aveam ca si clienti.Nimic iesit din comun … doar plata mi`o achita cu euro falsi :)).stupid me … MINUSSSS

 4. Mary Jane Reply

  Cam tarziu m-am trezit si io, dar la vreme mergeai la Agape sa mananci? 😛

 5. buby Reply

  numai comentati atata ca sunt gabori ,gabori au fost si vor fi mai civilizati decat romani si nu mai vorbiti prosti ca va faceci de ras 😉 deschideti bine ochi civilizativa 😯

 6. afrodita Reply

  salut ,intamplarea face ca sunt si eu tiganca gabor ca si aia din poza …….si tot intamplarea face ca ii cunosc pe familia din poza.Da intradevar noi Gabori suntem mai aparte ,adica mai altfel ,mai curati ,mai civilizati, dar pacat ca prea putini oameni cunosc acest lucru si ne baga pe totii in aceasi oala.Dar asta e ………
  Cu respect Gabor Katalina

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *