La ieșirea din parcarea Leu, lângă piața Mihai Viteazu, o mașină parcată aiurea blochează un ditai Roman Diesel străvechi al Companiei de Transport Public Cluj-Napoca (sau, cum îmi place mie să-i zic, ”Cristian Tudor Popescu”). Camionul era proaspăt ieșit din STAȚIA DE REDRESARE (whatever that means) și claxona cu atâta furie că i-ar fi trezit și pe drogații de la Electric Castle, Untold și NeverSea de la edițiile douăzeci-douăzeci. Ce mai, îți fierbea sângele-n vine și mai multe nu.

Mașina parcată aiurea – un Fiat – atingea unul din stâlpii montați expre’ ca să împiedice parcatul aiurea. Și, normal, proprietarul Fiatului intrat ”numai 1 minut până în piață, bos, să iau un pepine la copii!” se lăsa așteptat; așa că, într-un final, camionul cât un cașalot obez își trage nițel burta și trece, la mustață, de Fiat și de mașinile parcate regulamentar de cealaltă parte a străzii.


Atâta de obez, că ar fi putut naște pui vii din ăștia (sursă)

La exact 8 m mai încolo, un polițist de la Rutieră își sorbea pasiv cafeaua împreună cu ceea ce părea a fi un prieten, și privea înmărmurit întreaga scenă. Și, dac-ar fi să caut în manualul de limba română de clasa a VII-a un cuvânt care să descrie exact privirea lui, aș spune că privirea lui era încărcată cu obidă. Obidă, aceste e cuvântul.

Prietenul lui, și el cu ochii beliți către întreaga situație, a rostit, punctual și filozofic și adânc, fix aceste cuvinte tocmai când treceam pe lângă ei:
– Băi, nu ne mai facem bine, ca țară…

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 8 comments

 1. Atti Reply

  Cand zici de Rutiera Cluj, imi vine sa ma uit pe talpa, poate am calcat in rahat de pute asa?

 2. Ioana Maria Reply

  Obida, dar poate ca daca i-ar fi dat o amenda celui care a parcat aiurea…i s-ar mai fi luminat privirea. Ne putem face bine, dar din pacate doar cu pedepse.

 3. Gogu Kaizeristicul Reply

  “Electric Castle, Untold și NeverSea de la edițiile douăzeci-douăzeci”

  RIP, n-a fost sa fie 🙁

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *