Deci unde altundeva să-ţi petreci concediul decât în Amsterdam? Ziceţi şi voi! Că efectiv n-ai unde.

Un coleg, enervat la culme de penuria de oferte de la agenţiile de turism care vor să te trimită pe bani mulţi în destinaţii jalnice de vacanţă (gen Halkidiki, Kuşadasî sau Monte Carlo), pleacă în Amsterdam la soare, plajă, droguri şi fetiţe, sau măcar la două din trei.

Cu gaşcă.

În Amsterdam, dacă nu ştiaţi, nişte fetiţe în chiloţei dansează foxtrot prin vitrine luminate cu roşu.

Cred că pe lumea asta fiecare al doilea turist vrea să facă poze la ce se vede în aceste vitrine de Amsterdam (turiştii care nu vor poze sunt, fireşte, prietenele, soţiile şi concubinele acrite de nervi ale fotografilor); când am mers în Cartierul Roşu, Mr. Kapra ne-a prevenit să nu cădem în ispita pozatului, că vin peştii domnişoarelor şi ne aruncă camerele în canal, şi că e plin de aparate de fotografiat pe fundurile apelor.

Dar ei, neavând nici un Mr. Kapra cu ei, s-au hotărât să o tragă în chip pe o lebădă din asta de vitrină din Cartierul Roşu, să arate şi ei prietenilor avifauna olandeză.

Aşa că, cu tupeu românesc, s-au oprit în faţa unei asemenea pelicăniţe de noapte, de parcă ar fi vrut să îi închirieze serviciile pentru un preţ cinstit; şi când îi era vrăbiuţei lumea mai dragă şi zâmbea mai cu tâlc, ţac! Un bliţ în freză. După care au luat-o la pas, că nu se ştie.

Frumoasa prepeliţă parcă a luat foc! Şi a deschis repede vitrina ei şi a guiţat o dată către ei, de a-ntors jumate Amsterdamul ochiul după ei:

– Gura mă-tii, no pictures, fuck you!

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 29 comments

 1. Mihai Reply

  poate era o amsterdameza pasionata de Romania si care a invatat limba romana, incepand desigur cu injuraturile.

 2. LumeaMare Reply

  asa da, sa nu mai spuna cineva ca nu stim sa ne reprezentam tara in afara 😆
  Bine ca nu a facut poze cu exemplarele horror – care sigur nu vorbeau romana si nu s-ar fi inteles!

 3. lucian Reply

  anul trecut cand am fost era una cu vitrina deschisa si racnea din interior in boxe : “senzatie majora, cu 70 la ora”

 4. omu' muncii Reply

  😆 😆 😆 nea gropareee.. e prima data cand m-am asteptat la asa final!!!

 5. mary Reply

  cata obraznicie! unde e educatia de altadata? auzi,sa faca poze fara permisiune…e ca in bancul ala:domnisoara,de unde ati luat covrigii,ca vreau sa va fut? 😆

 6. Tudor Galos Reply

  Întâmplare văzută de mine la Amsterdam. Un hipsteraș (am eu ceva cu ăștia) se pune pe un podeț, scoate camera, și începe să pozeze fetițele. De pe podeț, deci de la o distanță relativă. Deschid fetițele ușa, încep să țipe la el. Boul nimic. În momentul următor trage un Mercedes negru lângă el, se coboară un gagiu care nu pot să zic că părea nu-știu ce forțos. Și îi spune civilizat: „please stop making photos NOW”. Hipsterașul nostru însă a dorit să contra-argumenteze, zicând că au mai fost unii înainte pe podeț care pozaseră. Și a început să zică „But the ones before…”. La „before” deja zbura în urma pumnului primit în muflex și ateriza forțat pe caldarâm.

  Hipsterașul s-a ridicat liniștit, și-a scuturat hainele și a plecat. Educație FTW.

 7. berenger Reply

  din experienta a trei ani lucrati cu straini, si pe aici, si pe coclauri, de la maturatori la profesori universitari, concluzia e ca primele cuvinte romanesti pe care le invata sunt injuraturile. nu prea exista limba de prin evropa mai savuroasa si mai plastica decat romana in domeniul asta

 8. Gab Reply

  @ berenger eeeeeeei, aici gresesti. Poate nu ai auzit injuraturile in ungureste. :mrgreen: sau in sarba 😈

 9. Text Construct Reply

  De ce să ne mirăm de limba română auzită în cele mai neaşteptate colţuri ale lumii? Doar şi românaşii noştri împânzesc cele mai locuite şi mai nelocuite “place-uri” din lumea asta…abia aştept recensământul! Oare câţi am mai rămas????

 10. pedro Reply

  si eu cand am fost am patit ceva asemanator, numai ca in gasca noastra eram 4 ficiori si o fatuca…si cine crezi ca s-o apucat sa faca “tipuri”(asta e poze a maramu’)….si macar daca facea la madama mai sexoasa….dar s-a apucat sa faca la o madama neagra ca noaptea(not rasist :)!) si de statura unui sclav nubian si agilitatea unui grizzly, nu va mai spun ca, cat ai numara pana la doi domnita noatra era toata uda de la apa aruncata din belsug de la fosta locuitoare berbera a Saharei….si noi bineinteles ca niste gin-tlemani ce eram am inceput sa radem ca apucatii…..norocul nostru ca se terminase tot rezerva potabila din oaza…asa ca …for the future reference….daca vrei sa faci poze macar fii discret si actioneaza ca un agent secret cu camera camuflata in punga cu “negrese” da //aici trebuia sa zic brownies sa ma inteleaga poporul….gropare…traiasca-ti familionul si sa ne vedem cu bine sa bem orice horinca deaia buuna!

 11. Horatiu Reply

  Si ei o zas:
  -No scuza-ne, you bitch!
  +Vorba lui Dan Ciulea: romancele rulz… 😉

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *