Aşadar, pentru că şi aşa nu prea am fost io dusă pe la evenimente cu haleală fină în Bucureşti, mi-am luat într-o zi nişte pungi (nu alea de sub ochi) şi m-am dus la capitală unde se relansa nişte bere, cu nume de regină Carmen Silva.

Aşa că, la volanul Opelaşului, i-am pescuit pe Tudor (apropos, am făcut rost de IBAN-ul lui, toţi cei care vreţi să îi viraţi bani să apeleze la mine!) şi pe un alpinist himalayan zis Fane din frumosul Sibiu şi am purces către satul cu miniştri. Iar pe drum am vorbit numai politică – ca ardelenii.

Înainte de asta, intru în benzinărie:

– Plinul, vă rog, că aşa-i cinstit.
– Sigur, 209 lei.
– Poftiţi cardul.
– Nu merge cardul, e anulat.
– Ha?
– Cardul e anulat, zice tanti, cu mâna pe butonul de panică.
– Băăăă, aşa-i! mă plesnesc eu peste fruntea mea în faţa vânzătoarei neîncrezătoare. Mă scuzaţi, aduc imediat banii.

(îmi anulasem propriul meu card în urmă cu vreo 2 săptămâni pentru că-l credeam furat, şi plecasem la drum fără o lescaie; povestea cu anulatul cardului reprezintă o postare aparte, care zace în draft de ceva vreme)

– Tudor? zic. Fii atent ce am păţit.
– Ce? zice Tudor, neîncrezător.
– Tocmai am făcut plinul şi nu am bani să-l achit. Dă-mi toţi banii pe care-i ai, acum.
– Ha????
– Hai, fără comentarii! Vezi că am un cuţit încărcat în buzunar, da?

Ce să facă omul? Mi-o dat banii, bonurile de masă, ceasul de la mână şi HTC-ul lui Cha-Cha să le lăsăm amanet la benzinărie.

Plecăm.

Ajungem cu bine în frumosul Bucureşti, taman pe linia de tramvai. La hotel încerc să dorm o ora, pentru că aşteptam nişte telefoane, şi numai atunci sună telefoanele, când dormi; fapt ce s-a şi petrecut conform aşteptărilor mele.

Plecăm la eveniment, la Muzeul de Artă Contemporană, aflat în Casa Poporului; unde ratez de două ori  intrarea pe poarta Senatului. Aşa că Tudor iese din maşină, opreşte nişte maşini de senatori îmbuibaţi (!!!) şi mă strecor eu cu Opelaşul, like a boss. Ăia de la intrare nici nu s-or prea stresat cu noi, că ce terorist e aşa de prost încât să atragă într-un asemenea hal atenţia asupra lui? Să dea 50 de m cu spatele şi să blocheze senatori?

La eveniment, pentru că deja întârziasem (bă, mare mai îi Bucureştiu’ ăsta!), am început să le bălmăjesc la oameni că noi, ardelenii, până ne pornim… ştiu, zice jupâneasa evenimentului, că şi io-s ardeleancă, şi-s foarte punctuală. Haiti! am înghiţit io.

Drept răzbunare pe mine, nu am băut deloc bere la lansare. Da’ deloc! Mai ales că eram şi şofer, şi în post.

Apoi a venit vremea cu urcatul pe scenă, ca să discutăm despre spiritul transilvan – în calitate de arghelean. Moderator: Cătălin Ştefănescu, asta v-o garantez io 100%. Pentru că aveam nişte idei ca nişte spaghete creţe în minte, l-am tras deoparte şi i-am zis la ce mă gândeam: conform unui cercetător neamţ german (no! să-l văd io cine-l contrazice pe un cercetător neamţ german!), civilizaţia a început în câmpia Iordaniei. Acolo, oamenii au renunţat la statutul de adunător-culegător în momentul în care şi-au dat seama că din orzul domesticit, nu cel sălbatic, iese berea mai gustoasa. Ce a urmat se ştie – oraşe, cetăţi, metropole. No: vă daţi sama noi, ca argheleni, cât de mult iubim berea dacă suntem plini de cetăţi!

A doua chestie – urma să fac un calambur Silva-TranSILVAnia, o chestie de copywriting deşteaptă la care numai eu m-am gândit.

Pe scenă, însă, am uitat tot. Nu am uitat, însă, să mă bâlbâi şi să fiu incoerent. La asta îs expert; îs A-lister.

Cătălin o făcut nişte giumbuşlucuri foarte faine (e bun; e foarte bun!), apoi s-o dezvelit un panou pe care nişte artişti or desenat nişte turnuri transilvane tradiţional ardeleneşti, aşa, făcute din pix. Live. Deci foarte fain. Apoi unii nesimţiţi s-au semnat pe panou.

La haleu, io, care ţin post, am mâncat măsline cu banane şi mămăligi. A, şi am beut la nectar de piersici de parcă erau ediţie limitată de Chateauneuf ’32 (2032), fapt ce i-a stârnit admiraţia unui blogger brăilean. Asta deşi se lăfăiau acolo la catering nişte bunătăţuri transilvane, cu crap şi slănină şi ceapă şi nici nu vă mai zic. Dragă blogger brăilean Pavel Ionuţ Coruţ! La evenimente să faci exact pe verso de cum am făcut eu, asta aşa, ca sfat prietenesc, dacă vrei să reuşeşti în branşă.

Am plecat de la lansare (după ce am întâlnit o groază de oameni faini; mai puţin Cosmin Tudoran, care mai e şi puternic) împăcat, către  hotel, să mă pun la somn. La ora 10 seara. Ruşine să-mi fie! E drept că am plecat la 2 noaptea din Bucureşti, cu aceeaşi echipă de alpinist (salut, Fane!), Tudor şi nou-adăugatul membru tenor al Teatrului Naţional al Operei Cluj – Tibi, şi el băiet fain. Şi nu m-am lăsat, când am ajuns la Sibiu şi l-am debarcat pe Tudor şi pe alpinist, până nu le-am luat iară telefoanele şi banii, că tot “nu apucasem” să scot bani din Bucureşti. Pe bune, “jur”. Noroc că, aşa cum vă spuneam în introducere, i-am luat IBAN-ul să-i virez banii; dar Tudor, serios, mi-o dat eroare, las’ că ne înţelegem noi când ne revedem! #ţapăbloggerească.

Concluzie nepişcotărească: evenimentul a fost foarte fain şi m-am simţit foarte bine (mulţumesc de invitaţie, oxijen pi ar! Şi Japonezu‘), chiar dacă o fost plin de bloggeri. Poze de la eveniment puteţi vedea la Saftei, A-Saftei, că io eram prea ocupat să vorbesc şi să mă aud vorbind. Şi dacă vreţi să vedeţi ce gust are noua Silvă, mereţi în magazin şi luaţi-vă, că n-ăţi fi tăţi bloggeri, să beţi bere şi nectare moca, da?

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 19 comments

 1. Dragoș Asaftei Reply

  Dragoș A-Saftei, prezeent! :mrgreen:
  Foarte simpatică întâmplarea de la benzinărie! Eu am pățit chiar marți dimineața ceva asemănător. Aveam ceva în portofel și cum s-a întâmplat, cum nu, mi-a zgariat cipul de la card și când să plătesc, pauzaaa! :))

 2. Dragoș Asaftei Reply

  @Groparu Rămâneam la spălat adidași, că adidași voiam să-mi cumpăr. :)) Am scos banii de la un sediu al băncii și m-am întors… 🙂

 3. Ady Reply

  N-ai fost “dusa” Gropare? E typo’, sau la ora asta nu-ti mai inteleg eu umorul fin? 🙂

 4. Ionut Reply

  :)) domnule n-ai zis nimic de drumul nostru pana la hotel, dar lasa, nu-i bai, o sa scriu eu, multumesc de sfat,dar de felul meu sunt mai rusinos

 5. baciu ungurean MR Reply

  Shit!
  Chiar imi placea sa beu cite-o Silva, cind si cind. Usoara, suava, ingenua. Ca cind esti genul care-i plac muierile cu curu mare, si indice de masa corporala IMC musai peste 25, dar simti nevoia, perversa, s-o mai pipai si pe Calista Flockhart. Numa cit sa-ti confirmi ca tot slaninoasa ta e de baza.

  Acuma, ca Silva a simtit nevoia sa se “relanseze” cu atita adunatura selecta de blogeri si personalitati, eu cred ca e nasoala treaba. Cind nu te mai simti virlav… stapine, stapine, iti cheama s-un cine!

 6. Groparu Nemernic Reply

  @ Ady: aveam prea multe vocale in plus!
  @ baciu: mo, vezi ca, iaca, in secolul nostru nu mai ajunge numai sa faci un produs, ci trebe musai sa-l si marchetezi corespunzator. Ca d-aia avem atatea beri bune pe care nu le cumpara nime’, pentru ca nu apare la TV un fotbalist care sa iti spuna ca e cool sa bei berea X.

 7. baciu ungurean MR Reply

  Da, bre! Pai eu ce spusei!?
  In secolul nostru marketarea corespunzatoare e baza. Pecsi, CociCola, MecDonald, toate ca brazii. Daca brand nu e, nimic nu e!
  Regarding celebrity endorsements and brand building, in manualul meu de utilizare a brandurilor sta scris asa: “casca ochii ca cepele la reclame; cu cit creste bugetul de publicitate, cu atit cauta alt produs.” Pe principiul “afara-i vopsit gardu si-nauntru-i tanti Saveta.”
  No, gata vorba! Trebe sa maninca si gura lu serveru lu blogeru oarece.

 8. mixy Reply

  curios, e singura bere care imi place, dar daca v-a chemat pe voi acolo, incep sa o pun la indoiala :mrgreen:
  Faza cu cardul am patit-o cel mai crunt pe o aglomeratie la Mc, am lasat copilul flamand gaj acolo … ce sentimente ! 😥

 9. Tudor CeMerita Reply

  Bai, daca va intrebati cui trebe sa bagati bani in IBAN, de mine e vorba, ca nenorocitul asta gropar n-a pus nici macar un link (vrea sa fie singurul ce-mi da bani, in exclusivitate). Deci, baietii, ma duc sa-mi verific contul :))

 10. mixy Reply

  @tudor cemerita: si? te-ai lipit de ceva bistari? ca de cand tot stau si-astept sa te dai mare…. 😀

 11. Florin Grozea Reply

  M-ați omorât cu berile voastre… Peste tot pe net vorbim despre bere, iar dacă aș crede ce scriu A-listerii zilnic aș crede că berea curge la cișmea și alisteru‘ e matolit zilnic, că nu înțeleg cum poți bea atâta bere și vorbi despre bere și să ai și o viață socială în timpul acesta.
  Dar despre subiectul “voi când aveți timp să beți alcool, fraților, că eu nu-mi văd capul de treabă” am în draft un articol pe blog, în curând…

 12. Blogul Cristinei Bazavan Reply

  […] , acolo pe scena linga Catalin Stefanescu vorbind despre experientele lor. ( Tudor Popa din Sibiu, Groparu din Cluj, Ovidiu Eftimie din Brasov si Mihai Negrea din Tg Mures […]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *