Şi-am fost în weekend la o nuntă: un român şi-a găsit iubirea vieţii fix în Kosovo (insert Liam Neeson joke here) şi a adus-o aici, pentru că-n Priştina n-au Untold şi Emil Boc şi autobuze electrice Mercedes.

Şi ne-am distrat şi am râs şi a fost bine.

A post shared by Groparu (@groparu) on

Cei care trăim în România ştim că în viaţă nu poţi scăpa de 1. moarte; 2. taxe; 3. el meneaito la nuntă.

După meneaito, DJ-ul a băgat nişte muzică de la poporul sârb vecin şi prieten, că nuntaşii deja se încinseseră şi îi pocnise un chef balcanic de dezbrăcat cămăşile şi măsurat burţile şi ţâţele de bărbat.

Am sărit ca ars către DJ şi l-am rugat să nu pună, totuşi, muzică sârbească la o nuntă de albanezi.

DJ-ul s-a uitat la mine lung şi m-a întrebat că de ce.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 16 comments

 1. Atti Reply

  Curajos nenea Dj-ul. Am avut si eu unul din asta, nunta de rockeri din aia suparati, motoare, piei negre si lanturi – la care saracul DJ la un moment se risca la o manea. Noroc ca omul s-a prins ca ceva nu e in regula dupa a doua portocala si o sticla goala de whisky care au zburat in directia lui 🙂

 2. Mihai Reply

  Si unde este istoria aici, ca eu tot nu m-am lamurit??!
  Era vreun lautar si arheolog sau paleontolog?

 3. Zev Reply

  Nu e dracul chiar atat de negru, in Bosnia in Republica Srpska mai ascultau si cantautori (hehe) musulmani si vitevercea. In special daca guristii erau mai vechi decat razboiului. In plus, cativa soferi si traducatori s-au folosit de protectia mea (eram functionar international, dar mai micutz, asa…) ca sa se vada cu amici din partea ceailalta – sarbi cu musulmani si musulmani cu sarbi. Era normal, erau fosti colegi de gradinita, scoala, liceu etc. Au un trecut comun, e idea.

 4. Groparu Reply

  @ Mihai: Ești bun de DJ!
  @ Zev: Am senzația că nu am ajuns nici măcar la 1 km de cele mai faine povești pe care ni le-ai putea spune… greșesc?

 5. CSB Reply

  Juji ! Eu cred ca daca le punea muzica tiganeasca sarbeasca nu avea cine sa se supere. Niste Saban Bajramovic, ceva fin 🙂 .

 6. Groparu Reply

  @ CSB: Prefer să nu aflu decât după ce beau cu nuntaşii suficient încât să putem vorbi despre asemenea lucruri.
  @ Ela: Amu… n-or fi toţi albanejii ca-n filmele cu Liam Neeson, mai dă-i în sărăcie!

 7. Ela Reply

  Acum multi ani lucram ca traducatoare la Tribunalul din Lyon. Instalasera albanezii un trafic de carne vie extrem de rentabil : 300.000-500.000 euros /luna. Aprox 200 d’e fete 14-19 ani care ” lucrau” in toata Europa de Vest. Oribil.Ingrozitor.Mirsav

 8. Zev Reply

  @ Groparu, ar fi cateva, da’s vechi si mai mult generatoare de stari melancolico-depresive, din seria acesti nebuni care ne conduce sau am vrut cum e mai bine si a iesit ca de-obicei 🙂

 9. Groparu Reply

  @ Ela: Pfuaaaai… deci ce-am văzut în Taken nu era musai fals… 200 de fete? ‘Mniezăule, un întreg liceu…!
  @ Zev: Deci nimic haios, din păcate? Și – lasă-mă să ghicesc – nimic din care să fi învățat ceva noi, ca omenire, nu? Altfel n-am fi noi.

 10. Zev Reply

  De fapt, ca uite m-a inspirat Ela, mai sunt si cu happy ending relativ. Prin nouzeci tarzii, pleaca un baiet ruman in Bosnia, sa monitorizeze alegeri. Sa-i spunem Razvan. Pentru ca asa il cheama. Parca era intr-un canton musulman din BiH, dar nu bag mana in foc, oricum situatia era aceiasi in toata BiH. E, si iese la un sprit cu colegii. Nu in oras, ci la un soi de han, sau roadhouse, cum vrei sa-i spui. Acolo, pun ei de sprituri, si bineinteles patronul trimite niste animatoare dispuse la orice, intru de-stresarea clientilor cu paycheck de la OSCE. Razvanel intra in vorba cu fetele, reiese faza clasica: momeala cu contract de modelling prin emirate, luat pasapoartele, pistolu’n ceafa, business model cunoscut. E, Razvanel era cu creierul la el. In zona in care lucra securitatea era asigurata de americani, baieti sensibili si degraba varsatori de sange sau ce-o mai fi. Vorbeste cu security detail-ul lui, aia cu ai lor de la baza, si descind frumusel la carciuma, calare pe HumVee-uri, salta fetele, Razvan le duce pana la frontiera BiH cu Serbia, consulara de la Belgrad le preia si le trimite acasa. True story. Razvan n-a primit Steaua Republicii sau mai stiu eu ce. Lasa ca au primit altii. Rachel Weisz a jucat intr-un film despre retelele de prostitutie in BiH, rulate de internationali. Ce-am auzit acolo si ce am vazut in film, cam asa a fost, licenta creativa la o parte. Keep calm and pay taxes, UN needs them.

 11. Zev Reply

  Na ca nu e clar, fetele erau romancute, iar ai nostri ca brazii de la Belgrad au percutat.

 12. Groparu Reply

  @ Zev: Rețeta din filmul…. Occident, parcă, nu?
  Felicitări, Răzvan, bravo! Wespekt.

 13. Zev Reply

  Nu stiu de Occident, m-am uitat pe imdb dar e scos in 2002, cativa anisori dupa ce-am taiat-o. Filmul cu Rachel se cheama The Whistleblower, dar in film au schimbat un pic, nu erau meletari, sau nu in principal, ci cei de IPTF, International Police Task Force, ai lu’ ONU. Melitia!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *