– Ai auzit, tu muiere?
– Ce s-aud? Ce-or mai făcut iarăși ăia?
– Nu, că tura asta nu e cu Tăriceanu. Cică l-or reținut pe Lucan!
– Pe Lucan?
– Da, tu nievastă! Pe Lucan, mafiotul.
– Ha!
– Exact. Îți dai seama că o picat ca fazanul? Ăsta ar trebui băgat în pușcărie în primul rând pentru că a fost atâta de prost încât să țină 600.000 EUR în casă. Cash!


(captură NCN Cluj)

– Numai pe el l-au agățat?
– Păi o mai picat în plasa DIICOT și fiu-său Ciprian, despre care gurile rele spun că nu poartă cu sine blestemul unui intelect din cale-afară de strălucit… și mai sunt unii de care n-am auzit, Dan Sanpetreanu si Rodica Sanda Baciu.
– Deci toată mafia de la Urologie.
– Toată! Ce tare, i-o bătut Dumnezeu că or furat rinichiul de la fata aia și l-or dat lu’ Arșinel! Și că l-or operat pe Iliescu!
– Nu, nu de aia.
– Poftim?
– Nu de aia i-o bătut Dumnezeu, pentru Arșinel și Iliescu!
– Da pentru ce, Doamne ferește?

S-o oprit nievasta din ce făcea și m-o privit cu o privire ca de la icoana aia bizantină din filmul Poltergeist, când vorbea Satana că ne extermină planeta. Apoi mi-a zis cu o voce de gheață, răzbunătoare și tenebroasă, că mi-o înfipt țurțuri între vertebre de ce tenebroasă era cu fiecare cuvânt!
– I-o prins pentru că șpăgarii ăștia porci au operat-o pe mama și și-au bătut joc de ea. Și or chemat-o de o mie de ori la Cluj și, deși mai are numai un rinichi, că pe celălalt l-or extirpat tot ei, or ținut-o de o mie de ori fără să bea apă sau să mănânce ore în șir. Și o chemau de o mie de ori la control să fie acolo la 7-8 dimineața și Lucan venea să o vadă abia la 3 sau la 4 sau la 5 după-masa, și-apăi o mai chema o dată a doua zi la el la clinica lui privată ca să o consulte, deși are o pensie de mizerie. Și nici măcar nu se uita la ea, deși venea, biata de ea, ore-n șir cu autobuzul și mai și vomita pe drum, că-i sensibilă. Și mai și vorbea cu ea cu greață, ca un porc mizerabil.
– …
– … De-aia, băi Gropare. Pentru mama. Pentru că au fost răi cu mama.

Când am auzit astea, instant am pus mâna pe telefon și am fugit cât am putut de repede în baie; unde m-am și încuiat de două ori; și am început să mă rog fierbinte ”Înger, îngerașul meu” și ”Preasfântă Născătoare de Dumnezeu” în gând; și m-am și pregătit să sun imediat la 112 în caz că spărgea nevastă-mea ușa ca să intre peste mine cu drujba ca să mă pedepsească; pentru că la cât am tot scris eu despre soacră-mea pe blog, Doamne ferește, dacă i s-o fi părut că am persiflat-o și vrea să-mi scoată un rinichi sau chiar două-trei ca să-mi facă rost de o nevoie de medic urolog Lucan? Ca răzbunare?

Și postarea asta tot din baie am scris-o, că m-am strecurat repede-repede să iau laptopul cu mine când l-o adormit pe fiu-meu, ca să existe pe Internet dovadă de suspiciune de violență conjugală fatală urologică.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 18 comments

 1. mirela Reply

  Of! Mare piatra mi-ati luat de pe inima! Sa-i dea Dumnezeu sanatate Nievestei, noroc si spor in toate! Credeam ca sunt singura persoana subiectiva din arealul carpato-danubiano-pontic. Craciun fericit!

 2. remus Reply

  Bai, deci, nasol cu tipu’ ala.
  faza e ca a bagat mana rau de tot preamult timp, in borcanu’ cu miere. si o crezut ca ii a lui.
  De aia nu vreau io sa platesc cotizatie la sanatate, ca ajungi pe mana la fazani de astia si te omoara cu zile. si iti mai si iau bani suplimentari.
  Faza e ca banuiesc ca nu e singurul .
  Si in alte domenii e posibil sa fie la fel.

  Si io nu pricep faza aia, te cheama la 8 si el vine sa te vada la 12. Serios? wtf?

  De asta, io, contribuabil, tre sa decid unde ma asigur! tre sa existe concurenta, ca asa e civilizat si democratic, trebe sa ma duc unde vreau io si unde cred io ca ii mai bine pentru mine. .

  in zilele astea, sa tii 600k cash, e inconstienta! unde pana mea ii tinea, ca si daca erau hartii de 500 de euro, tot ii trebuia un dulap.
  Si moral vorbind, e nenorocire, ca pacientii lui isi vindeau gainile din gospodarie, de ramaneau fara oua, ca sa vina la el, sa ii umileasca.
  Fara sa fiu rau, zic ca o merita.

 3. Groparu Nemernic Reply

  @ remus: La 12 zici? La 3-4 venea! Noi ieșeam la muncă pe la 6 și încă nu știam dacă o putem lua pe soacră-mea cu mașina sau nu. Să stai 10 ore nemâncat și fără să bei apă… motherfuckerul.
  @ Klaus: Wink wink!

 4. riso Reply

  Eu eram gravida in 37 de sapt cu colica renala, am asteptat 6 ore fara analgezice, apa sau mancare sa vina profesorul care nici nu s-a uitat la mine. A venit un rezident care m-a trimis la Lukmed, eu fiind internata la Gine 1. Nu ma intereseaza cat a furat, sa plateasca pentru toata umilinta si nepasarea fata de oameni.

 5. gigi22 Reply

  Cu toata simpatia pentru suferinta soacrei si ura justificata a sotiei, dar:
  Daca IN MOD REPETAT soacra a fost tratata asa de rau de acest Lucan, cum de nu ati gasit in tot Clujul un urolog decent profesional si uman??
  Lucan si alti dinozauri ajung asa si pentru ca lumea se ingramadeste la usa lor, adesea fara discernamant, bazandu-se doar pe faima. Romanul masochist confunda nesimtirea “somitatilor” cu valoarea.
  Intre timp, doctori (mai) tineri, care stiu si meserie si sa se poarte cu un bolnav, se ocupa de ce ramane sau pleaca in alte parti.

 6. Ali Reply

  Toata lumea se inghesuia la asta pt. ca era singurul la care i se facea reclama prin presa si era protejat de catre mai-marii din conducerile institutiilor care trebuiau sa-l controleze. La institut nu-i lasa pe alti doctori sa faca nimic, el era cel cu “triajul”.
  Am patit-o cu soacra-mea: noaptea la urgenta, a doua zi in spital, pe la 3 ne-a sugerat eminenta sa sa mergem la clinica lui unde pentru 3 salarii medii pe economie o opereaza pe soacra-mea. Sau sa asteptam vreo 40 de zile pana o poate opera la stat ( ea fiind in prag de blocaj renal). Noroc ca strangeam bani pentru apartament si aveam destui in cont.
  La clinica lui am mai asistat la 2 faze: a venit salvatea dupa o pacienta operata pe bani s-o duca la spital la recuperare si un batran de vreo 80 la care i-a redus tariful doar la jumatate si sa-l plateasca in 2 luni ca sa- l opereze.
  La privat de la 5 la 9 a operat vreo 16 persoane….
  Cu nevasta ( vreo 3 ani mai tarziu, problrme similare) ne-am dus la Clujeana, unde doctorii intr-adevar au fost profesionisti….

 7. Adi Reply

  Unie, maaaaa? La Cluuuuj? Orasul celui mai performant si cinstit prim ministru ever. Asta nu se poate, ca ardelenii tati is buni, destepti si cinstiti, mi-o zis si mama care-i de langa Sangeorz-Bai. Asta musai ii vr-un mitic ratacit pe acolo, ca altfel nu se esplica.
  No, da impozit pe aia 600 000 coco o platit? ANAFU din Cluj ce zice? De cati ani face treaba asta, cine i-o tinut spatele?
  Ca am adus vorba de mama, vine odata pe an la clinica privata din Bucale (afiliata la Regina Maria) a celui mai bun prof. oftalmolog. E 300 lei consultatia, si nu asteapta mai mult de o jumate de ora pana sa intre la prima examinare (ii fac vreo 4)

 8. Groparu Nemernic Reply

  @ gigi22: E o poveste veche. Acm, privind ]n spate este foarte ușor săți dai seama ce ar fi trebuit făcut altfel. Corect? ”Mintea de pe urmă”.
  @ Ali: Incredibil ce nemernic… am auzit și eu numai vorbe bune despre medicii de la Clujana.
  @ Adi: Comentariile astea cu ”cum, la Cluj, capitala Ardealului…?” denotă un infantilism rar. Iartă-ne dacă am îndrăznit să credem că putem face din orașul și zona asta altceva decât restul României.
  Vom îndrăzni să credem asta și pe viitor.

 9. Adi Reply

  No maaa, o fost o gluma pornita din frustrarea unuia originar dintr-o sora mai saraca a Clujului (Bistrita). Daca tu ai crezut alceva…..Sorry

 10. Pharaonul Reply

  @Adi: No pai sarcasmul tau din comentariu era atat de evident ca dadea pe afara. Nu poti sa ii dai un pumn la unu si cand ala incepe sa te injure plin de sange, sa ii zici ca de fapt a fost o gluma.

 11. Groparu Nemernic Reply

  @ Adi: Păcat, am sperat să fii un sudist, ceva…!
  Nu există soră mai săracă a Clujului. Dacă ești din Cluj, ești din Bistrița.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *