Prekin d-al meu, da? deci prekin, care are şi el o firmuţă, că şi el trebe să mănâncă. Şi cu firmuţa asta mai câştigă şi el o licitaţie, mai dă de mâncare la copii si o bere la stomah.

Şi îi vine controlu de la ITM: bă, le zice, voi aveţi prea mulţi directori la firma asta, şi prea puţini angajaţi! Zice: sunteţi trei directori şi numa un angajat! Tre’ să vă dăm amendă. Musai.

Zice unu din cei trei directori: bă, deci io şi noi şi firma, sireaca, ne judecăm c-un client rău platnic! Aşa că voi mie să nu-mi spuneţi mie că v-o vinit vouă aşa, din senin, chefu’ să faceţi verificaţiuni aiurea tocmai la noi, care suntem mici! Pun pariu că ăla v-o adus acilea să ne faceţi noo rău! Şi să nu-mi spuneţi altminteri, că nu vă crez.

Inspectoru de la ITM rămâne impasibil, şi le zice: măi, dom’ patroni! Ne potolim? Deci ia deschideţi şi voi TV-ul… şi ce auziţi? Ha? Ce? Vă zic eu: nu e bani la buget! E criză, şi nu e, şi daca nu e, nu e! Şi am primit ordin de sus (şi acilea o făcut un gest de căprioară spărietă, să nu-l auză pereţii) că trebe bani la buget. Şi noi asta facem! Facem rost de bani la buget. Că trebe la pensionari, profesori, miniştri, sindicate, minieri.

Şi, mai continuă inspectorul, noi, ITM-ul, suntem mici. Da’ vedeţ că or să mai vie la voi Garda, Poliţia Economică, inspectoratele… că, no! Foamea e mare, şi nu e bani la buget! Nu e, şi daca nu e, nu e!

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 11 comments

 1. Stefan Reply

  păi e clar, dacă nu ie, nu ie! noroc că ie pentru toţi funcţionarii publici…
  p.s. faină Furia Roşă

 2. zgura Reply

  Noa deci in atentia ITM, Groparu are bani ca si-o reparat masina (da, masina), are bani ca mere in escursii, are bani ca are domeniu, are bani ca nu lucreaza pe nasturi, are bani ca si-o tras tema noua, in concluzie are bani gramada. Deci sho pe el. Mai ales ca isi maltrateaza singurul angajat care este el insasi (da, insasi).
  Si plm Furia Visinie nu era visinie? Si in special combi?
  Doo palme dupe cap, repede, oricare.

 3. Operabilus Reply

  Hmmm… acu vro şasă ani, eram şi io fala angajaţilor.. eram cel mai bazat, cel mai apreciat, şi cel mai harnic negru din berou. Şi aveam cel mai mare salar! Şi aveam buda mea, unde mă căcam numa io şi directorii. Şi cre ca ăia nici nu să căcau, că cre că directorii nu să cacă niciodată. Îs prea diplomaţi ca să să cace. Da io mă căcam, că-mi permiteam la cât eram de bazat acolo. Ce mai… eram sânguru. Şi mai erau tri derectori. Şăfu şi încă doi. Unu tehnic şi unu de marketing. Şi io, ăla mic de respiră greu. Da atunce n-o vinit nime să îi întrebe de sănătate. Atunce nu era criză.

 4. Greuceanu Reply

  bah!

  tu ejti bolnav cu totu’! cum Dumnezeu tz-ai facut 2 ! subliniez DOUA BUTOANE cu “NIMIc”!? Cum Dumnezeu ai facut Dacia aia de rasu’ vizitatorilor sa nu porneasca?! tocmai acuma?! di ce lasi uaminii sa deiei cu chetrii in zticle goale?! io numa amu, dupa a 10-a vizita am vast ce ai pe header!
  da’ auzi mo?! di ce capu’ ala natang cu palarie nu face nimik cand clickezi pe el?! doarme?!

 5. popescul Reply

  cand pe o agentie de presa aparea stirea ca boc deminsioneaza am crezut ca o facem pe bune,si anume ca base trece si premier la propiu si in acte…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *