A mi se ierta, va rog, limbajul trivial, suburban si licentios.

Deci!

Ma duc azi la banca, cu o misiune pe atata de nobila, incat – exact.

Sa rambursez anticipat un imprumut.

Imprumuturile, la bancile din Romania, cuprind o gaşcă de neajunsuri, între care un bastard numit “comision de administrare a soldului”. Comisionul asta este un nesimtit de comision manelist pe care banca ti-l umfla, ca asa scrie in contractu’ ala scris cu literi de 1 mm patrat. Sau cub. Ca ei poate face ce vrea cu tine, si tu tre’ sa strangi din buci, ca un puscarias la dusuri.

Mie mi l-or marit cu 150%, de la 0,2% la 0.5%. Adica 20 euroi in plus pe luna. Bani de bere kklau.

Si io m-am ofticat. Ca-s mai ofticos din fire, si ma oftica faze de asemenea gen.

Si merg la banca sa rambursesc anticipat imprumutu’, cu ce o mai ramas din imprumutul pentru masina (pe care l-am bagat la bursa, de am pierdut o suma colosala, si din care m-am si servit uneori, pentru o nunta, cumetrie, botez, buze sau morminte); noroc cu ceva carduri de credit, care amu is guale ca Eva, versiunea fara frunze.

Si la banca – fonctionare. Ţucă-le mama!

Care mă pre-iau.

Vaaai, d-le Groparu (fara dom’le! le zic). Sa renuntati la bunatate de imprumute…

Shhhh, zic io. E nesimtire ce se petrece.

Dar ce nu va place la noi?

Aveti sânii prea lasati, zic io, si nu mi se pare normal ca un partener de afaceri (io eram imbracat decent, ca un om de afaceri, in sandalele mele luate de la magazinul ala, munca invailizilor, acum 4 ani de zile, si pantalonii mei chinezesti trei sferturi, plus tricoul primit moca de la firma la care sclavagesc) sa iti creasca cu 150% un manelist de comision!!!!

Vaaaai, zice ea…, lasati-ma sa va recalculesc o noua varianta de dobanda, cu comision fics, zice ea.

NU ma jicniti, va rog, cu asemenea calcule, ca asta o facut si domnisoara colega d-stra saşie de la masa aia de lângă noi, şi şi colegu’ ala cu moaca de tocilar olimpic national la mate de la birou’ alalant. Io vreau sa RENUNT. Da. Va dau papucii, nu sunteti dvs. de vina, it’s not you, it’s me, asta e. Divortam.

Vaaai, zice domnisoara cu sânii lasati. Mariaaaaaaa!!! Striga iea. Hai pan-acilea. Maria, domnu imi pare genul alcolic. Daca ii oferim o dobanda la credit asezonata cu bere si alune?

Tzapă, zic. Hai sa terminam cu asemenea inepţiuni.

Va putem oferi o dobândă cu telemea de Sibiu şi zamă de burtă, să vă fie mai uşor de tolerat şi îngurgitat. Sau… frişca vă place? îndrăzneşte domnişoara.

Numai de pe trup de adolescentă, zic eu, şi hai să ne potolim. Vreau sa vă da banii, pa, la revedere.

Nununu, zice tanti, hai să recalculăm.

Domnişoară, zâc, am o erecţie monumentală numai la gândul că azi, eu, clientul, mă aflu de cealaltă parte a puţulicii. Eu şi cu băncile avem o saga care durează de ani de zile, tot timpul finalizata cu dvs. deasupra, si eu gâfâind. In 8 ani, astia 8000 de euro luati de la dvs s-ar fi facut vo 14.000. NU! Ei bine, eu, azi, m-am deschiloţat, şi am venit să vă ofer mândreţe falică spre ronţăit. Gata, mariajul nostru s-a terminat (io sunt foarte bun la încheiat mariaje de concubinaj, sunt expert). Am 8000 euroi la mine în teşcherea, toţi originali, luaţi de la casa de schimb valutar si de pe stradă; cardurile mele de credit se vor răzbuna pe mine, sunt sigur, dar azi, eu, Groparele, voi semna actul de divort definitiv fata de banca dvs.

Uf! ofteaza d-ra. Sigur doriti asta?

DA, raspund impasibil si nesimtit.

Si l-am achitat.

Bancilor, din lumea-ntreaga, io va dau un singur sfat: MUIE.

In ziua in care imi voi achita restul de alte doua imprumute voi fi un blogger mega fericit.

PS: I-am zis la tanti, cand am terminat cu tot: “acum pot sa merg sa ma imbat???” (era ora 14:00) Raspuns de bancheriţă: “Dacă dumneavoastră asta vreţi…” Da, tu!

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 27 comments

 1. julius constantinescu Reply

  Daca-mi ziceai acum cateva zile ca ai 8.000 de euro, cash, puteai deveni fara probleme cel mai bun prieten al meu. Da’, cum nu-i mai ai, mersi frumos: cunosc destui sarantoci, am de unde alege.

 2. Turambar Reply

  Noi pe moment nu avem nici un credit la banca, insa nu putem sa nu fim in asentimentul nobilelor idei exprimate atat de plastic si de retoric mai sus si sa nu dorim, impreuna cu o cohorta semnificativa de clienti asemenea noua, ca institutiile avute in vedere sa beneficieze periodic, cu o frecventa zilnica pe cat posibil, de o bogata infuzie brusca de lichid seminal proaspat, translucid, stralucitor si bogat in proteine.

  M-am exprimat destul de simplu sau mai trebuie sa mai repet inca o data din nou?

 3. un om Reply

  muhaha… mie mi-or pus comision pe virarea salariului in contul curent…
  si le-am zis ca schimb banca… si asa de mielusele s-or facut… vorba ceea cu recalcularea si asezonarea… daca-mi mai sustrag si luna asta o bere din salariu…. plec si-mi deschid banca mea singurel… in parc

 4. seliman Reply

  bancile e cu adevarat de porc! Io dupa ce le-am achitat un credit mi-au spus ca nu-mi pot lichida contul pana ce nu le platesc si vo 17 lei, nush ce comision. Am zis ca le crap capu’.. da dupa aia mi-am zis ca tanti de la ghiseu, n-are nicio vina..asta e!

 5. stiuta Reply

  divort standard: ea insista, “mai incearca”, promite, se tanguie, se supara, se consoleaza (ca sint altii destui) – el impasibil si nesimtit, da muie, ca oricum are altele. ce facusi mah???? unde-i spectaculosul? nu ma asteptam de la tine 😀

 6. V_for_Whatever Reply

  Ask, and it shall be given you; seek; and you shall find; knock and it shall be opened unto you and kick you in the balls. For every one that asketh receiveth; and he that seeketh findeth; and to him that knocketh, he shall be sore, but it will be opened… for it is hard for thee to kick against the pricks. And in a bad hair day, God created Credit. (C.P, art. 205, paragraph 1-4)

 7. Andreea Reply

  Raurate ce esti … 🙂
  Ai ce ai cu bietele functionare… :))

  Nici nu vreau sa ma gandesc cat sughita ele de cand le tot pomenesti…

 8. dislecsiliaq Reply

  bancile e la fel, ele , in sinea lor, peste tat!

  adicatelea, io aicea pe meleaguri frantzuzesti, proaspat iesita din incubatoru’ universitar, muncesc pe catziva euro. ei e putini euro astia, ca sunt doar in internship.

  noa, si salariu’ mi-l da nenea shafu direct in frumos cont (si de obicei cam gol) frantzuzesc. numa’ ca, o capiat banca, i s-o stricat sistemu’ de racire o ceva si ii supraincalzita, ca nu-mi mai merge cardu’. da io bani de-o bagheta si o branza imputzita am in cont.

  zic io buuun, lasa ca-mi iau io rendez-vous la banca sa vad care-i treaba. doar ca am asteptat o saptamana ca primesc confirmarea. intre timp zic merg sa scot cash din cont, sa aiba si eu ce sa manca. la banca ma prezint eu cu buletinu’, pasaportu’ si carrdul de membru al miscarii de integrare spirituala in absolut. se uita madmoazela la ele, zice ca nu e bune ca imi trebe cec. (?!?)

  io: da io-s, ni madmoazel! si zic, scot si fake ID-urile, ca poate o conving cu alea.

  madmoazel: non,non! c’est pas possible! tre’ sa-ti scrii tu tie un cec!

  io:sa-mi scriu io mie un cec ca sa scor bani cash din propriu-mi cont, bani muncitz (saua sa ceva) de propria-mi persoana?

  madmoazel insista ca asa se face.

  io zic, da’ nu mai am cecuri, in cat timp pot avea un carnet de cec nou?

  madmoazel: aaa, pai cel mai devreme in zece zile.

  io: si pana atuncj io ce fac? n-o s amai am nij tigari pana atuncjea..

  madmoazel: nous sommes désolés…

  apai si io-s dezolata si subscriu urarii groparului catre banci. catre toate bancile din lumea asta!!!!!!

 9. Groparu Reply

  Trebia sa-i zici in cea mai pura frantuzeasca pe care o cunosc, ca odata am si citit o carte in franceza intreaga: vafanculo!!!!

 10. Elisa Reply

  Nu stiu cum is bancile din alte lumi da stiu cum is astea de pe la noi,autohtone,ca dupa 90,na…o venit si la buticu din colt cuptoare cu microway si era o nimica toata avansul,rata tot asa,iar eu nestiutoare in ale bancilor zic…hop,ca bine zice sora mea…de ce nu-ti imbunatatesti tu viata??asa zicea ea.
  Si iau cuptorul si dupa vo cateva rate,constat ca ce zic ei pe foaia aia de mi-o dadea napoi sa stiu cat mai am de dat,nu coincide cu ce zic eu,care calculasem acasa.Si ma iau si ma duc la banca si ma prezint la inspectoru,tot o ea …si-mi zice sa revin,ca trebuie sa verifice.Na bine tu,gandi eu,ce-o fi asa de greu cu compu,sa verifici??!!de nu poti pe loc!!
  Concluzia e ca ei imi pusesera 2 rate in plus si o zis ca-i pare rau,dar o sa rectifice,la care eu i-am spus sa nu se mai oboseasca ,ca achit tot acum.Si asa am facut si de atunci n-am mai luat in rate nimica.Cu banii jos,ca nu i-am gasit.

 11. Dax Reply

  Daca te linisteste cu ceva: in Cehia bancile sunt much much worst decat in romania, stiu ca suna a Blasfemie !!! dar e 100 % corect ce iti zic , am luat credit(sa imi acopar gaurile) in ordine pentru : baut, curvalit, euro2008 si urmatorul nu stiu pt ce draq loi lua dar sigur pentru un scop nobil.

 12. hadean Reply

  unde dracu (doamne iartă pliz) îs zâlile în care puneai bani la cec că altceva nu aveai ce face cu ei?
  no, oricum, bine că ai rupt cătuşele, tu porumbel al păcii financiare care eşti. io mâni dau o tură pă la tăte băncile cu care am avut relaţii fără prezervativ să-mi anulez cardurile în plus că alfel mă pomenesc într-o bună zâuă că nu mă pot îndatora din cauză la o datorie de 0,3 euro pe care nu i-am avut pă un card când m-am uitat să mă asigur că mi-am băut tăţ banii.

 13. Jorjet Reply

  Gropare, tu ori ai beut atâta la Ţiganiadă că nici nu mai ţii minte cum te-ai distrat, ori a plouat aşa de mult că numa ai stat în cort şi te-ai gândit cum să molestezi bănci!

 14. Usim Reply

  Gresesti foarte mult Gropare sa te exprimi in halul asta!

  Corect este: “MUIE bancilor” si nu “Muie la banci”. 🙂

 15. !?_Je_?! Reply

  @ Usim: Mai conteaza formularea???? Nope, tot ceea ce ‘importa’ este mesajul!!! 😀
  Tiganiada, ceva detalii, orice, pentru noi, muritorii de rand, d-l Groparele?!

 16. gadjodillo Reply

  Din commenturi deduc eu ca lucrul cu bancile e o chestiune individuala: ca nu exista regula, nici de comision si probabil, nici de dobinda. Si daca stau bine sa ma gindesc, am si eu o povestioara, da’ dintr-o vreme cind erau putine banci si mult mai rigide ca acum. aproape frigide, I might add.
  Bagasem eu, cu ceva lacomie pentru dobinda, niste bani la banca, da’ direct pe trei luni. Pe atunci dobinzile erau mai mari decit cresterea din imobiliare. Si m-am trezit dupa o luna ca-mi trebe banii, ca-mi iesise cadastrul pentru o tranzactie. M-am dus frumusel la banca… m-am gindit… si le-am scris o scrisorica. asa, de mina. Le propuneam un tirg: sa le mai dau eu timp de vreo doua saptamini-o luna o suma dubla decit aia din banca, fara pretentii la dobinda, iar cind ii scot pe toti, sa nu-mi taie dobinda pentru primii bani (in mod normal, as fi primit pe ei dobinda ca pentru cont “la vedere”, nu ca pentru “depozit”. Au acceptat!

 17. Dozy Reply

  Relaţia cu banca e halucinantă. Îţi dă impresia că ţi-o suge, dar de fapt îţi sparge rozeta.

 18. Groparu Reply

  Ideea e ca amandoi gafaim de fericire.

  Cine la ce capat al putulicii se afla – asta deja chiar ca nu mai e chiar asa de important.

  Sau e??? :O

 19. Sweeper Reply

  “Trebia sa-i zici in cea mai pura frantuzeasca pe care o cunosc, ca odata am si citit o carte in franceza intreaga: vafanculo!!!!”

  Gropare, aia e macaronara de balta. Nu se pupa cu frantzuza mucegaita.

 20. rastoaca olivia Reply

  URASC BANCILE SI AS VREA CA HACKERII SA DISTRUGA SISTEMUL BANCAR IN SPECIAL BNR SI FMI!
  SUSTIN HACKERII ANTI-BANCI!
  distrugeti serverele bancilor si nu mai va faceti de lucru cu ele!!!!!!!!

 21. Trenu' si Metrou' Reply

  Subscriu tuturor celor spuse de cei dinaintea mea!
  Fratilor: nu luati “credit de la banci”, ca va muiti singuri!
  Evitzti bancile, cele mai bune afaceri sunt cele cu banii cash: “pe loc sau deloc”!
  MUIE bancilor!!! MUIE fmi!!! MUIE ue!!! MUIE banca mondiala!!! MUIE isarescu!!! MUIE nato!!! MUIE tuturor hotilor!!! MUIE iudeo-masoneriei!!!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *