1. Pentru că tata e oltean verde.

2. Pentru că atunci când se ceartă între ei, se nasc aşa nişte dihonii, că mafia siciliană e un fel de joc de dame jucat de pensionari. Ba, îşi fac şi vrăji, ca proştii.

3. Pentru că vorbesc mult, şi când te iau la ocazie te lasă din maşină îndoctrinat cu părerile lor, şi votezi PSD sau PRM.

4. Pentru că atunci când am plecat în weekend la Sibiu, am dat de un accident lângă Alba. Şi se circula numai pe contrasens, şi noi stăteam ca proştii-n coloană, că Poliţia nu ajunsese încă. Şi un oltean s-a apropiat de mine:

– Şefu-şefu, n-ai cumva o vestă reflectorizantă?
– Da’ di ce? întreb.
– Păi să mă duc să opresc circulaţia pe celălalt sens, să putem şi noi trece!
– Am, zic, cum nu.

Scot vesta, i-o dau la om.

Omu’ preia vesta, şi-o îmbracă, şi cu cel mai oficial aer cu putinţă păşeşte pe contrasensul carosabil – ca ducele de Wellington pe cadavrele oastei lui Napoleon. Marţial, în puterea nopţii, opreşte maşinile ca un ofiţer nazist, şi ne face semn viguros cu mânuţa să trecem. Când ajung în dreptul lui, se dezbracă fulgerător de vestă, mi-o dă prin geamul maşinii, şi urcă din mers în maşina lor care era chiar după noi, de am rămas mut în vorbire de asemenea Taekwondo oltenesc! Păi cu ardelenii mei fără spirit de antrepriză şi acum aş fi fost în coloană.

5. Pentru oltence.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 42 comments

 1. pepe Reply

  Imi place de tine, eu sunt pe jumate ardelean din partea maicamii.
  Hai sa traiesti, daca ajungi in Craiova, ai o burta de mici si bere de la mine.

 2. UsagiTsukino Reply

  oltenii sunt mai iuti la minte…sunt mereu in preajma unuia si nu imi fac probleme …:P

 3. Laura Reply

  La un semafor pe drumul national eu am oprit la semafor ca doar era rosu. Si de nu m-a claxonat restul lumii… si acum ii aud… si eu asteptam sa vina verde; eram prima. Si stii ce s-a intamplat? Pana sa se faca verde m-or depasit o gramada (eu stateam) si m-au mai si facut cu ou si otzet… Acum cred ca erau olteni. Da, la mine ardelenii place!

 4. MaTr3o Reply

  sunt oltean, am castigat vreun premiu, ceva? n-am stat sa citesc ce scrie pe aici, mi-a dat cineva linkul catre aceasta pagina…

 5. johnny Reply

  Moldovenii spun ca moldovencele sunt cele mai frumoase, oltenii ca ale lor, ardelenii la fel, muntenii aleg ce-i mai bun: ei nu se lauda cu cele mai frumoase femei dar daca la ei nu gasesc una frumoasa fac o preselectie de la ceilalti!

 6. unmihai Reply

  groparu place tot ce are sex muieresc.
  daca ne invecinam cu eschimoasele cred ca avea o feblete si pentru ele

 7. ba_laura Reply

  cum traverseaza un ardelean la bucuresti:
  1. se opreste la semafor, vede ca e rosu, da’ toata lumea traverseaza.
  2. il paleste rusinea sa ramana singur pe trotuar, (poate o sa-l creada unii handicapat) asa ca o zbugheste in urma celorlati.
  3. nasol, intre timp s-a facut verde pt. pietoni, asa ca navalesc masinile!
  4.(palpitatii, semilesinuri, o jena infinita, si senzatia ca are un tatuaj mare pe frunte “ardelean tampit”)

 8. Laura Reply

  Suflet de strigoitza
  S-a ratacit prin poienitza.
  Dar, dupa cate se pare
  N-are acolo indurare!

  Ma va ierta oare groparu
  Ca m-am uitat la magaru?

  Parea un magar arisocrat,
  Dar s-a dovedit a fi doar…
  Un barbat!

 9. Laura Reply

  aristocrat, nu arisocrat. Ca pe urma ma ia magarusul la mustrari cum ca n-a cunoaste mult iubita noastra limbutza romaneasca si tare mi-e treama de el… uuuhhhh

 10. Laura Reply

  @ artistu

  Cat pe ce sa zdrobeasca inima de strigoitza… dar pentru asta ar trebui sa se mai dea peste cap de cateva ori 🙂

 11. Paul Dimulescu Reply

  Bre, vericule, cum să-ţ spui io lu’ matale aşa, fără să fiu cărpănos în cuvinte.. hai că o zîseşî p-asta cu oltenii. Mă unsă pă alde sufleţelu’ ăla mic şi negru de juvet. Nu d-alta, dară mai rar prinde omu’ vorbe bune despre naţia cea care sălăşluieşte în republica prazului. Pasămite, gelozia asta..

  Adevărate-s toate punctele înşiruite de matale ca cei cîrnaţi olteneşti pe frînghie, la afumat. Aş mai avea de zîs o singură adăugire, la punctul 5. Cum adică oltencele-s aşa de apreciate? Uite-aşa: pentru că unui bărbat îi trebuie-n viaţă trei femei. O ardeleancă, să îi gătească de numa-numa, o moldoveancă, să i-o tragă de lumînări, şi o olteancă, să-l bocească la moarte cît să se-audă pînă la bulgari, unguri ş.cl. Q.e.d.

 12. WhiteWolf Reply

  Tu si Basexsu care va puneti bine cu toate lumea
  Abia astept sa bagi articole despre popi, cu ceva curvethe si niste zambete sincere spre curisti

 13. liv Reply

  Oltenii se aprind din orice, se iau la harta, isi ard 2-3-5 sau cate e nevoie dupa ceafa…dar dupa 10 min sunt din nou prieteni. Cu ardelenii e altceva…daca din greseala (si el e constient ca e nepremeditat) il jignesti pe unul, nu zice nimik, dar nu te uita, te asteapta la colt si cand ti-e lumea mai draga, sau cand ai nevoie mai mult de el, te reguleaza si cu prezervativ si fara, si prin fata si prin spate. 😀 …si in tot acest timp ramane de un calm englezesc, de parca nu s-ar fi intamplat nimik.

 14. borg Reply

  Io am o dilema. Ca ma gandeam daca am fost pin Juvetia au ba. In ultima vreme adeca. Ca am tras un ocol pin Dragasani, asa din gresala, noaptea, da nu stiu daca se pune. Deci fusai in Juvetia au ba? Ca praz nu am vazut, numa noapte de nu stiam de e localitate au ba, noroc cu aia de umblau cu carutele, ca aveau fan in iele, altfel era naspa treaba.

 15. ramo Reply

  Mai Gropare, mult timp a trecut de cand n-am mai auzit vorbe frumoase la adresa oltenilor. Crescu inima-n mine! 🙂

 16. daddy cool Reply

  Aşaa, deci! Bătrînu-i oltean, carevasăzică! M-am luminat. Că nu-mi explicam accesele astea de isteţime la un ardelean… 🙂

 17. teo:d Reply

  6) pentru ca sunt singurii care vorbesc la perfect simplu…

  de aia sunt mandra eu de regiunea natala…

 18. SCANDAL Reply

  ardelenii sunt ciufutzi…. si au basini de superioritate… nu va suparati, da’ asa e… au nishte prejudecati cam proaste…. va pupam, din CRAIOVA!

 19. Cristina Reply

  Foartee drăguţ din partea ta..eu sunt olteancă. Mă bucur că mai există cnv care să îi aprecieze pe olteni.. În ziua de azi, numai de critici avem parte şi de o generalizare exagerată. 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *