Duminică dimineața la ora 9. Mic dejun la socri, după ce tocmai o sărbătorisem pe soacră-mea cu o zi înainte. Sună telefonul. Mă uit: părinții gropărești. Din fericire, sociopatul de Groparu răspunde, altfel cred că se lăsa cu infarcturi.
– Salut, mamașă!
– Gropare? Ești bine?
– Da! zic. Halim niște colesteroale, că oșenii n-or auzit de iaurt dietetic.
– N-ai pățit nimic?
– Nu! Ce să pățesc?
– Păi ne-o sunat cineva că ai pățit un accident! Și că să le dăm bani de urgență!
– Ha?
– Da! Și știa și cum te cheamă!
– Ce? Cum?

Și-mi zice. Or sunat duminică dimineața de pe număr ascuns și le-or zis că eu (îmi știau numele) am avut un accident și am mare nevoie de bani. Când ai mei și-au exprimat neîncrederea, m-au dat pe mine la telefon, care am confirmat povestea. Totuși, stăpâni pe poziție, ai mei întreabă cum o cheamă pe nievastă-mea. La care eu răspund cu ”nu am vreme de detalii personale”, la care ai mei răspund, pensionărește:
– Vezi-ți de treaba ta, măi băiatule!

Și or închis. Și apoi m-or sunat.

Încep discuția cu ei și cu atitudinea lor mioritică:
– Musai plângere la Poliție!
– Nu ne băgăm.
– Ba să vă băgați, pentru că ăștia vor continua să le strice duminicile altor oameni nevinovați dacă nimeni nu face nimic.
– Apăi Poliția nu îi poate prinde.
– Dacă se strâng suficiente plângeri, nu vor avea de ales! Vor fi nevoiți să facă ceva!
– Păi și dacă află escrocii că noi le-am făcut plângerea? Dacă încep să ne deranjeze cu telefoane la miezul nopții?
– Lăsați telefoanele în altă cameră noaptea. Dacă se împute treaba, vă schimbați numărul.
– Ne mai gândim.
– Nu vă mai gândiți, fac eu plângere în numele vostru!

Închid telefonul, un pachet de nervi. Mă abțin cu greu să scot niște cuvinte cu p, pentru că soacră-mea de față, și oricum toți se uitau la mine ca la desert.
– Ce s-o-ntâmplat? întreabă nievastă-mea.
– Nimic, zic. Ai mei au primit un telefon de la BRD.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 12 comments

 1. Gigi Reply

  Bună comparația cu BRD! 🙂
  Și mama mea a trecut prin această experiență …. cu bine, ca să zic așa.

 2. handocad Reply

  pana si in oraselul meu de 5000 de locuitori au fost cateva victime ale escrocilor. o doamna o zis chiar ceva de genul „semana vocea cu a unuia de la primarie si am crezut” le amintesc alor mei periodic sa nu reactioneze pripit la vreo frauda de asta. clar trebuie reclamatie. clar trebuie pusi cu botul pe labe hotii.

 3. Bucătarul leneș Reply

  Na, s-au documentat măcar. Pe mine m-au anunțat că a avut soțul (de care n-am) un accident, dar a fost distractiv până m-am îndurat de ei să le zic că domnul (numele de familie al bucătarului leneș) e tata, care deja nu mai e pe lumea asta.

 4. Dragos Reply

  Amatori. Pai treaba asta trebuia facuta cat erai tu in delta. Se vede ca astia nu iti prea citesc blogul.

  A fost sunat si tata cu metoda asta, doar ca au gresit judetul in care trebuia sa ma aflu.

 5. Belle dImagination Reply

  Eu nu pricep o chestie.
  Acum vreo 3 -4 ani e sunată bunică-mea. Bunică-mea e o pensionară amărâtă, avea cam 80 de ani la momentul ăla, n-a avut veci pururea amin abonament, are o cartelă al cărui număr îl ştiu o mână de oameni. Care nu l-au dat mai departe. Coana mare n-a sunat în veci la call center.
  – Alo, Coană Mare?
  Desigur, a urmat povestea lacrimogenă conform căreia Fiica (care e iar o ilustră anonimă dpdv al urmării pe net, n-are adresă de email, n-are cont de feisbuci, n-are twitter. Nici măcar blog n-are) a fost implicată într-un accident şi să trimită bani.
  Numai că o viaţă de greutăţi au făcut-o bărbată rău:
  – Cine eşti tu fă fir-i-a-dracului tu cu sufletul tău să-mi zici că fim-mea a făcut accident? De unde ştii tu fă că a omorât un copil?
  Şi facu-ţi şi dregu-ţi, ca la ţară.

  Nu pricep de unde aveau numele de familie şi prenumele coanii mari.

 6. Groparu Nemernic Reply

  @ Belle: citeam undeva ca o bunicuta din asta o primit telefon de la unu’ care o-nceput sa geamă la telefon ”maaamăăă, am făcut accident… nu mă simt bine….!” Răspunsul bunicuței: ”Normal că nu te simți bine! Doar ai murit acum 5 ani!!!”

 7. Groparu Nemernic Reply

  @ dragos: ”buna ziua, fiu dvs. a accidentat mortal un nagâț conducând o barcă cu vâsle pe canalul Musura, familia nagâțului cere despăgubiri, așa că musai veniți cu 4 kile de carași și roșioare la 20 de km de orașul Chilia…”

 8. LadyRose Reply

  Off, niste nenorociti!
  Si ai mei au patit-o… au fost nenorocitii extrem de convingatori…”m-au” dat lui tata la telefon…cica plangeam cu suspine si sughituri…si tata, de altfel sceptic si cu miros fin fata de excrocherii, plangea cu “mine” la telefon si spunea “nu mai plange, puiule, te ajuta tata…”:))
  acum mi se pare extrem de amuzant, dar atunci m-au prins pe mine la telefon si mi-a luat 10 minute sa il conving ca SUNT BINE (eram si la un eveniment unde ma ocupam de organizare), si o ora sa-i revina pulsul la normal…

 9. raudemusca Reply

  Si chestia cu Politia e cam asa cum stiu ai tai. O sa vina la un moment dat de la onor polis o scrisoare pe numele celui care a depus plangerea prin care va fi incunostiintat ca dosarul a fost inchis (clasat, pus cruce, samd) pe motiv de lipsa de probe.

 10. cristina Reply

  Seara buna! La noi a fost oarecum spre tragedie… se da o familie cu 6 copii toti plecati din România…. se da un tata si o mama ramasa in satul lor prin moldova… si niste nemernici care.i suna si le spune că unul din copii -cu nume prenume si localitatea din italia unde statea copilul-a avut accident, e in coma la spital…. imagineaza.ti o mama care aude asta… si mai pune pe deasupra și ca dupa ce a închis telefonul cu respectivii a facut ce a facut si mama ta… suna copilul… care nu raspunde ca e la biserică, apoi suna pe frate.su -si ala la biserică si din 6 copii raspunde ultimul pe care l.a sunat… biata mama in pragul infarctului si nenorocitii probabil se prapadeau de ras

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *