Vreo 140 de kile de materiale am urcat azi la garsoniera mea de când eram burlac (cei care mă citiți de mai mult de 10 ani poate vă amintiți de garsoniera mea de burlac; că apoi m-am însurat și s-a terminat).

Gleturi și mortare și draci beți am transportat ca pe ibovnice și le-am trecut pragul în brațe, după ce le-am căutat în Dedeman ore-n șir ca pe Sf. Graal.

La etajul 4; dacă-l scrii cu cifre romane e la fel de departe. Deși s-a răcit zilele astea, urcatul de mai multe ori până acolo îți aprinde un furnal în pântec: transpiri cât o piscină.

ȘI NU MERGE SĂ PUI MEȘTERUL SĂ-ȘI CARE EL MATERIALELE PÂNĂ LA LOCUL MUNCII, DA? AIA NU E TREABA LUI.


Meșterul nu e sexcavator din ăla

Și, după ce am terminat cu toate, mi-am zis: rareori, rareori ai meritat o bere rece mai mult ca acum, Gropare, prietene.

Magazinul de colț de tip ABC de lângă garsonieră s-a închis între timp. Să fi fost omorât de Kaufland-ul din apropiere? Să fi sucombat din cauză că absolut niciodată, dar niciodată nu m-au învrednicit nici măcar cu un zâmbet calp pe mine, un client fidel de acum 11 ani? Dracu’ știe; cert e că a trebuit să vin în Gruia, la mine, să-mi iau premiul.

În Gruia, la mine, văd stadionul CFR cu luminile aprinse. Îmi zic: să vezi că ăștia nu mă lasă să-mi cumpăr bere de la magazin că e meci! Pentru că gibonii microbiști se îmbată și apoi se încaieră la meciuri, legea oprește vânzarea de băuturi alcoolice când e fotbal, și unii bloggeri chiar suferă sincer.
– E meci? o-ntreb pe patroană.
– Da.
– Și nu-mi vindeți bere?
– A, ba da! E meci fără public.
– A! Doamnezmulțam pentru COVID, dați-mi patru beri reci-reci, cele mai reci, reci să fie, gheață.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 8 comments

  1. gupi Reply

    Gropare, cea mai bună investiție din anul ăsta a fost o geantă frigorifică de portbagaj (mere si la 12v si la priza). Incap in ea fix 20 de doze de Ursus (sau ce bei tu).

    • Zev Reply

      Gupi, iti urez sincer succes. Am cumparat si eu una, hopeless.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *