Sâmbătă după-masa, ne strângem la Carpaţii Meridionali. Cu furci, topoare, coase şi târnăcoape, buldo-excavatoare şi dinamită.

Aşteptăm până trece ultimul autocar cu pesedişti către Marele Miting pentru Democraţie.

După ce au trecut toţi, ne punem pe treabă: prăvălim munţii peste drumuri, trecători şi pasuri, căi ferate şi căi aeriene.

Aducem de la Kim rachete anti-aeriene pentru Wizz, Blue Air şi Taroame.

Instalăm şi senzori subterani, că poate se apucă nebunii de săpat.

Şi rămânem aici bine-mersi, fără ei. Ei să stea acolo fericiţi la Dragnea şi la Dăncilă şi să se iubească cât vor cu partidl unic, să facă televiziune şi radio unic şi sa-şi ia pălmi peste burtica goală pe cartelă, în blocuri nasoale şi friguroase, dacă asta-şi doresc.

Să ne iertaţi, dragi români de peste munţi, că ne lăsăm gunoaiele la voi; vă promit că vom implementa un program de adopţie şi integrare a refugiaţilor politici din patrie cât de repede putem.

Am făcut event pe Facebok. Voi faceţi cum vreţi; eu mă duc.


Photo by Adi Ulici on Unsplash

 

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 5 comments

 1. Atti Reply

  Gropare, cum zicea Slavici?

  “„Iubite amice, Sunt acum douăzeci şi mai bine de ani de când în toiul unei lupte culturale pe cât de vii, pe atât de grele, am grăit întâia oara vorba că soarele pentru toţi românii la Bucureşti răsare. Am fost dar şi eu dureros atins când am citit în numărul de la 15 Iulie a. c. vorbele: «s-au încredinţat că nu mai au nimic de aşteptat».”

  Draci. Plus 100 de ani si tot in rahatul ala suntem.

 2. Basil Reply

  De ce o arzi si tu Gropare cu secesiunea?
  Asta ne lipseste acum?
  Suntem in prabusire libera.
  Iesiti in plm la vot, la orice cacat de vot, de la presedinte de scara la parlamentare.

 3. m Reply

  Nu am văzut articolul, că veneam 🙂
  Într-un fel lucrul asta de și face, datorita dorinței guvernului central de a nu face autostrăzi sau trenuri de mare viteză prin trecătorile din munți. Cred că dacă noi eram și acum în imperiu (sau independenți) și regățenii in …regat, tot se facea mai repede. Cel puțin pe o porțiune, știți care.
  Săracii moldoveni n-au deloc, dar na, cine i-a pus în 1859…

 4. m Reply

  Apropo , anul asta nu e numai centenarul, sunt și 140 de ani de la Unirea cu Dobrogea (55% musulmani in 1878, nu, noi n-am cucerit pe nimeni vreodată, doar ne-am aparat)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *