Macelarul de calitate germană
OK, treaba asta s-o întâmplat pe bune în land-ul din Jermanica unde sora gropărească o arde nemţeşte de vreo 18 ani.
Într-o bună zi, niepotul meu mai mare din Jermanica o-nceput să se plângă de dureri de burtică; aşa că – visul oricărui copil – a rămas acasă în ziua aceea, pentru că fuck school, hai s-o ungem cu cârnaţi Thüringer de la Kaufland şi s-o mănânce câinii.
Durerile au persistat şi a doua zi, şi a treia zi; apoi au dispărut, ca să revină după o săptămână.
Aşa că sorella, soră medicală şi mamă năpraznică, a dat fuga cu el la Herr Doktor. Care l-a ciocănit la burtică, s-a încruntat nemulţumit şi a întrebat:
– Ce carne mănâncă der Kind?
În Germania, nemţii nu mănâncă decât carne, de trei ori pe zi câte 2 kile, chiar şi când ţin post; eventual cu foarte puţină slănină, pe post de garnitură. Ceva de genu’:
– Apăi de la super-magazân, i-o zis sorella.
– Nicht gut, s-o încruntat Herr Doktor. Carnea de la super-magazân vine din ferme şi este cu antibiotic, care distruge flora intestinală de la copii, de-aia-l doare burtica. Vă recomand o cură de iaurturi; dar trebuie să-i daţi carne adevărată de la un măcelar de calitate germană, măcar până-şi revine. Unul care are numai carne preparată frumos-frumos, meticulos şi temeinic!
– Păi şi unde găsim noi măcelar de calitate germană?
– De la măcelăria măcelarului de calitate germană, zice Herr Doktor. Este una la vreo 40 de km de aici, vă recomand să luaţi de acolo. Nu are decât porc şi vită şi animale crescute în ogradă, fără E-uri şi augmentin.
Zis şi făcut; niepotu’ o-nceput să bage în el iaurturi ca în frigider, şi cumnatu’ o-nceput să baţă drumuri bisăptămânale la măcelăria de calitate germană, să aducă de-acolo cărniţă; că varza şi cartofii nu au antibiotice, că n-au ce face cu ele. Dar, după o vreme, prinşi cu treburi, nu or mai apucat să meargă în expediţie după carne, ca vikingii, şi au revenit la cârnaţii lor, locali; mai ales că niepotu’ şi-o revenit.
Au trecut câteva luni şi într-o dimineaţă familia îşi halea micul dejun nemţesc sănătos (cârnaţi, chiftele, salam, parizer, tobă, slană, jumeri, Thüringer, Bratwurst, Leberwurst, Carne-wurst) în timp ce citeau presa lor locală. Când deodată cumnatul gropăresc face nişte ochi cât capacele de oală plină cu carne! Ochi de disperare! Şi dintr-o dată îi face un semn din ochi lu’ sorella, şi amândoi fug în pivniţă! Nu ca să facă amor pe furiş pe provizia de carne a familiei, ci ca să-i arate un titlu scris cu litere de-o şchioapă! Care zicea aşa: “Măcelarul de la măcelaria de calitate germană şi-a ucis cu sânge rece ucenicul. Poliţia în căutarea cadavrului”.
Exact. Măcelarul de calitate germană avea un ajutor, o calfă sau ucenic, un turc, mai exact. Şi nu s-au înţeles la bani; şi atunci măcelarul a tranşat, ca să zic aşa, conflictul, cu cuţitul de măcelărie şi, pentru că nu avea cum să scape altcumva de cadavru, l-o tocat frumos-frumos, meticulos şi temeinic, şi l-o amestecat cu celelalte cărnuri fără E-uri şi l-o vândut către onorata clientelă drept cârnaţi nemţeşti. Dacă din capul turcului, pe care nu-l putea strecura drept tacâmuri de viţel, a făcut piftii, acest lucru rămâne în continuare o necunoscută pentru mine; dar, sincer vă spun, nici nu mă prea roade curiozitatea din cale-afară să aflu.
Ba chiar m-aş bucura să nu aflu niciodată.
Orișicât, neamțu o ținut la calitate: turcu o fi fost mai spalat decât câ’nii de-i bagă ai noștri prin cârnațuri.
…
Yuuuuk, trăznească-l!
Da-o incolo de treaba! Oameni suntem? Puteai sa pui si tu un avertisment la inceputul articolului: A nu se citi dimineata la birou in timp ce mananci cornuletul cu sunca!
Stii unde mi-a ramas cornul ala? In gat. Si nu mai iese de acolo. Poate daca as avea vreo doua beri pe langa.
@ marius: Bă man! Nu citi postarea asta asta când mănânci corn cu şuncă!
No, io ţ-am zâs!
si nu s-au mirat ai tai cand au vazut oasele alea atat de mari? sau s-or bucurat ca aveau material de ciorba?
:))
mmm, “Delikatessen”
@ alioja: ai mei nu or prins carne de turc, ca trecusera deja cateva luni bune de la ultimul carnat macelaresc.
-Der/die/das Kind?
-Das.
@ mersi, Luna. Io nu prea stiu decat injuraturi in germana.
Vălei! Mi-o rămas şi boaba de goji în gât!
deci nepotul tau e canibal??? 🙄
@ karma: nu a avut fericirea, pentru ca turc-uciderea s-a petrecut dupa.
deci eu chiar luam pranzul fix acushi :))))) :((((((
@ Irina: vezi ca nu e bine sa citesti postarea asta daca iei pranzul.
Io te-am avertizat, tu faci cum crezi.
Yuuu…iti dai seama ca cei care chiar au apucat sa manance carnaciori cu iz turcesc vor fi traumatizati pe viata? Uite d-aia nu-mi prea vine mie sa cumpar carne (am noroc cu parintii, ca-s la tara)
I-o ficerut careva baclavale, si macelaru s-a gandit sa faca
2 in 1
Ce conteaza ce-ai mancat atata timp cat ti-a placut?

@ dan: man, daca ai de gand sa vii aici pe blog, sa agati turci si sa-i mananci, mai bine nu, te rog io frumos.
Tu stii ce aţoşi pot fi?
Puteai pune si tu postarea asta inainte de meciul cu Galatasaray. Era plin de turci in Cluj. Luam si noi o pauza binemeritata de la maidanezii din parizer…
link or it didn’t happen.
@ mihai: tre’ sa stii germana, si io nu stiu.
Da’ cauta in limba lu’ Goethe “Niedersachsen macelar turc ucis carne”, si apai zi-mi si mie ce o dat;)
Mi-a facut pofta de niste chiftelute articolul asta 😀
Ascultatorul intraba la Radio Erevan: E adevarat ca a castigat Ivan o mashina la Loto?
Radio Erevan raspunde: Da, e adevarat, dar nu era o mashina, ci un ceas. Shi nu a castigat, i-a fost furat.
Macelaru:
http://www.goslarsche.de/Home/harz/vienenburg_arid,155970.html
A ucis un turc, da turcu era partener de afaceri (la bordel). Shi nu la dat prin mashina de carnatzi, la aruncat prin padure/lac sau mai stiu eu pe unde.
Da poate or mai exista vreun macelar, doi care omoara turci prin Germania.
Ce mama lor sa faca shi astia cand n-au clientzi
Alexone
@ Alexone: mersi de link;) oare mi-o fi înflorit sorella povestioara niţel?
Asta-mi aduce aminte de scena in care Hannibal Lecter il serveste in avion pe un pusti cu creier pane.Era intr-una din continuarile de la “Tacerea mieilor”, la final
Bre, o traduci te rog in engleza sa o trimit si la colegu’ meu Murat. Ca io tot ii ziceam ca are un umor delicios! 😆 😆
@ Rada: din pacate, trebuie sa te indrum catre google translate.
Ach du verfluchte Scheisse!!!!!!
@ liviu: halt die Klappe, bitte.
Si uite asa ai dezlegat misterul Elodiei… 😆
Mi-au adus aminte de Rosii Verzi Prajite,un film extraordinar. 😛
Hai c-am mai cercetat.
Die Leiche habe er in seiner Schlachterei zerlegt und in die Okertalsperre geworfen
Acilea:
http://www.goslarsche.de/Home/harz/vienenburg_arid,225195.html
Adica l-a facut bucatzi in macelaria personala (povestea sorelei se circa confirma, ca sa zic asha), da dupa aia l-a aruncat prin padure / lac (ca nu-s astia asha de clari), adica sorela a imbunatatzit povestea.
Da poate a facut sangerete, io stiu …
Da de unde stie sorela asha de bine, ahh?
Alexone
mai e ma niste carnat d-ala germano-turc? ca mi-ai facut foame…
Mai “oameni buni ” ? e bine oare sa faceti din tantar armasar ( intentionat am pus in alta parte semnul intrebarii ) Vorbiti in mod usuratic despre fapte reprobabile si nu luati atitudine de condamnare , ci va complaceti in faurirea de imagini ” haioase “, nestiind ca prin asta va semnati propria acuzare : ” Vai de cei ce numesc raul bine, si binele, rau, care spun ca intunericul este lumina, si lumina, intuneric, care dau amaraciunea in loc de dulceata, si dulceata in loc de amaraciune! (Isa.5:20)