Deci – urmare la articolul meu precedent cu salvaţi planeta, Lupulainu scrie că el nu pricepe di ce trebe salvată planeta. Că nu prea are sens. Şi pe bune că nu prea am argumente să-l contrazic, fincă şi mie mi-e târşă de câtă lume se declară ecologişti, da’ tot groapele de gunoi ne-ecologice, apele ne-epurate şi solurile azotate ne mănâncă zilele, în loc să ne sacrificăm şi noi tinereţile şi sănătăţurile prin birturi, beuturi, dame şi scandale. Da, mai ales prin dame!

Dar însă între timp mi-am dat seama de ce e bine să ne salvăm planeta, mă Whitewolf, şi să salvăm totodată, de exemplu, tigrul siberian. Da, tigrul, că din leul nostru, sireacu’, nu mai ai ce salva: are coada ruptă, blana găurită, o chelit şi e şi diareic, fincă pierde din greutate ceva de speriat. Deci avem o datorie pentru generaţiile viitoare să salvăm tigrii, şi iaca, îţi şi spun di ce: deocamdata tehnologia noastră de început de secol 21 e limitată, că ne-am mulţumit cu ce avem; dar dacă prin anul 2080 un om de ştiinţă de la Şcoala Doctorală din Sălaj sau de la Academia din Sighet descoperă cum se face pălincă ghe tigru? Ha? N-ar fi maaaare păcat ca tocma’ atunci noi să nu mai avem mâţe d-astea mari, să ne facem borhotu’?

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 16 comments

 1. The Original Yankee Reply

  …o prima problema ar fi ca mintenash ne-ar invada rusii & chinejii sa fure tehnologia de distilare, ca ei oricum au ceva mai multzi tigri de borhot …o a doa problema ar fi ca al de-ajunge primu’ din cei doi invadatori la Salaj, o sa-i deie neshte nukes in freza la alalalt, o sa urmeze o iarna nucleara si iar ne-am pizdit… asa ca raman la ideea cu birturi, dame si scandaluri!

 2. Operabilus Reply

  Vez mă de treabă… planeta s-o descurcat tare bine, ş-o rezistat la ameninţări mai serioase decât omu. Dik, ne dăm noi ia amu ni tare rotunzi şi importanţ, că vez domne om ameninţa planeta, c-o distrujem, c-o injectam cu plastice… fix pula.
  Da când ne izdeşte-un cutremur, o inundaţie, un vulcan… iooooi, tulai domne, unde căcat îi ameninţarea?! Ne căcam tăt-tăt-tăt pă noi, şi brusc parcă nu ne mai sâmţâm aşe de periculoşi. Şi nu ne mai prea arde de ecolojii.
  Ş-apropo de pălincă, până amu o disparut cam 90% din speciile care o egzâstat vrodata pă pământ. Dacă n-om face borhot din tigri şi alte mâţe, or rămâne cânii, şi dacă nu, burenele.

 3. .marius Reply

  Si pe final daca mor toate, ne facem tuica din Groparu daca moare…

  Daca nu moare, il sacrificam…

 4. Ingineru Reply

  Ăia din Zalău o trecut de mult de etapa cu ţuica de tigru. Ai rămâne trăznit dacă ai vedea din ce fac.

 5. WhiteWolf Reply

  Gropare, io’tz multumesc de contrazicere si-n special de maxima concentrare consumata intru argumentatia draga celor de la Sighet. Si nu numai.
  Da’ nu ma pot impiedica sa (nu) remarc ca ai cititori chiar mai inteligenti decat pretind aia de la Catavencu; in plus, si cu un grad de optimism (din ala serios, ardelenesc, bine asezat si prins de pamantul patriei)de cel putin 7 stele si de la 66 de grade in plus.
  Citesc, asemeni tie, comentariile de pana aici. Le vor citi si altii. Concluzia-i singura si indubitabila.
  Ori, pe varianta lunga, compilam cele 5 comentarii de pana aici si-atunci, clar, n-avem treaba. Ori, pe scurt si direct la subiect, merem inainte voiosi si cu fruntea sus, bucurandu-ne de precizia cu care, .marius a spus tot ceea ce se cerea si era necesar.
  In numele nostru, al tuturor, intreb; mai avem dileme ? 🙂

  P(e) si S(e): shezi in Post si jisezi numa’ la palincutza si turz. Asta nu-i tot pãcat ?
  🙂

 6. katmai Reply

  actually … cred ca crebuie sa ne unim fortele sa salvam planeta de disparitia groparului … avem nevoie de 2 3 clone, ca sa avem timp sa descoperim ceva bere pt nemurire … groparul trebe sa fie etern si deci si prin urmare … ma duc sa beau cafea ca am pierdut ideea …

 7. Groparu Reply

  @ whitewolf: da, mo, rezolvai, ca asa e si saitu, ca muierea, in functie de ce beutura bei isi schimba altitudinea!

 8. watercolor Reply

  Ecologia nu se refera la salvarea planetei, de fapt se refera la om si inseamna sa fii civilizat.
  Sunt foarte multi factori care influenteaza planeta. Nu inteleg de ce omul isi da atata importanta.
  Poate doar asa pot unii intelege?

 9. Tase Reply

  Dar vai, pe mine m-ai convins, n-o sa mai arunc prezervative in Dunare ca sa aiba urmasii mei tuica!

 10. WhiteWolf Reply

  watercolor, da aia care mor prin Zair, Somalia, Zanzibar, Burma, asa, cu sutele pe zi si miile pe saptamana, chiar cu sutele de mii pe luna, e tot “ecologia” civilizata se refera?
  Sau …acolo e prea departe pentru batistele parfumate ale eco-activistilor ?

 11. didi Reply

  Baza, Baza…. Buna-mea o sa fie foarte impresionata ca i-ai complimentat horinca. Daca-i zic de Groparu, o sa se ia cu mainile de cap si o sa zica: Tu cocoa, d’apoi cu de-aiestia te tzii tu la Cluuuj…

 12. Kabool Reply

  intradevar, ar fi o problema daca nu am mai avea din ce sa facem palinca:)))), asa ca Salvati tigrii!!!… asta ca de dai ecologist e o prostie…nu te mai da ecologist, comportate ca atare..ai grija ce faci cum ambalajele de la hrana si cu multe altele..
  PS: eu as fi asigurat cu palinca, am muuulta in beci, dar nu are cine sa o bea:))

 13. Mircea Popescu Reply

  Palinca de tigru se face in felul urmator : Pregatesti tot ce trebe, meri in jungla, unde-s tigrii ai mai mari si mai frumosi, te ascunzi acolo intr-un tufis si astepti pana cand apare tigrul, si cand il vezi ca o aparut…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *