N-aşeeeee. Când mai plecaţi pe dincolo nu faceţi ca Groparele: citiţi şi informaţi-vă despre destinaţie. Io încă nu ştiu sigur dacă insula aia e pe  28° 2′ 34″ N latitudine sau pe 16° 34′ 14″ V longitudine, şi asta mă cam seacă!

Tenerifele, zice-se, e cel mai sexy petic de pământ din arhipelagul Canaliilor, o gaşcă de insule din Atlantic. Are vulcanul ei personal, care e mai cumsecade şi mai somnoros ca ăla islandez: o beut mult pe la 1400, şi de atunci zace mahmur, fără să mai tragă beşinuţe.

Insula aia are şi palmieri, enervant de mulţi. Media de vârstă a turiştilor este de vreo 400 de ani.

Vizitatorii sunt 50% nemţi, 50% engleji, 10% spanioli, 10% franceji – restul sunt nordici. Băştinaşii sunt indieni şi pakistanezi care încearcă să te fraierească să cumperi camere video eftine Pentaxan şi Sharpixel. Pe mine nu m-o fraierit nici unul, apsolut nici unul.

Eventual maxim unul. Ui ce pupaturi am filmat cu ea:

Din fericire, românii sunt cvasiinexistenţi pe insulă. Mai puţin tanti Silvia de la bucătărie, chelnerii de la Anchor Pub şi cei patru reşiţeni cumsecade cu care ne-am împrietenit acolo (vă pup, Micky şi Liviu!) Am mai auzit accent dă Bucureşti când eram la Loro Parque, dar am grăbit pasul cu curaj arghelenesc, după care ne-am plâns de românii ăştia, dragă!

Când am plecat de la Cluj am băgat o jumate de pălincă ghe la socru în valiză. Preventiv. Ci fa, mă! Îmbeţi insula? mi-o zis muierea. Io am tăcut, că ştiam io mai bine. Dar acolo am uitat de ea, de la căldură; şi la plecare am lăsat-o la tanti Silvia (de la bucătărie). Fu bună pălinca? am întrebat-o pe tanti Silvia (de la bucătărie). Nu ştiu! zice ea. Că io nu beau aşa ceva. Da’ bărbatu-meu o băgat supt nas trei degetare azi-noapte; şi nu a mai zis nimic până dimineaţă, şi el, de regulă, merge de trei ori la baie pe noapte. Aşa o zis tanti Silvia, de la bucătărie.

Sunt multe de zis: am văzut Loro Parque, cu o puzderie de animale, de papagali şi de peşti, cu show cu orca, lei de mare şi delfini; am văzut Siam Park, m-am dat pe o trambulină de 28 metri lungime care se termina într-un acvariu cu rechini; ne-am dat cu catamaranul pe mare, am văzut tot felul de dobitoace marine, ba pe lângă unele am şi snorkelizat. Când nu am mai avut nimic de făcut, am închiriat o maşinucă (adică un Citroen C3, un fel de gay-vehicle) şi ne-am suit pe Teide, vulcanul lor nebeşinos. Apăi am coborât pe la Los Gigantes. Ioi, o ajuns Groparu până la Los Gigantes! veţi spune voi. Da, vă voi răspunde eu. Am ajuns.

Aşa mi-a fost destinul.

ftineîncearcă  Daare28° 2′ 34″ N / 16° 34′ 14″ W

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 13 comments

 1. Dan Ciulea Reply

  ba gropare…ce sa zic…imi pare rau…sincer imi pare rau…ca nu ai mai stat!
  sincer, e grele zilele din cluj? :d

 2. Night-elf Reply

  Tot la Bucu e mai frumos. Azi, ca ploua, faci surfing moca la Obor, multe bastinase care iti danseaza hula hula pe Matasari, plus ca ai o gramada de delfini comunitari cu care poti sa te joci cat vrei 🙂

 3. alexnicolae Reply

  la toti ni greu! eu stiu ca tot transpir cand stau pe plaja. si cand ma trezesc dimineata la munte, sa ies din cort, sa fac focu, sa pun de-o cafea, sa ma intind, sa stau dupa aia si sa pescuiesc toata ziua…d-apai in luna de miere, cum o fi ?

 4. ardeleanu' Reply

  O venit la noi că e mai tare spectacolul de la cotroceni și studiourile Antenelor. Inedit, excepțional, exorbitant. 👿

 5. robbie Reply

  bine ai revenit gropare. mi-ai facut un cadou de ziua coptilului :)) precis te-ai intors negru ca taciunele de acolo 😀

 6. Sagi Reply

  Romani acolo sunt la fel de multi ca si chinezii!! doar ca se ascund 🙂 Sibienii de la emigrantintenerife.info sunt oameni faini, restu…mai putin. Ma rog, nu toti sunt lepre, dar sunt 🙂

 7. LumeaMare Reply

  Romanii sunt peste tot, numa’ ca se abtin sa spicuiasca pe romaneste. Aia pe care i-ai auzit erau intr-un moment de slabiciune… poate ca gasisera palinca :))

  Frumos scris, mai vreau!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *