Luna de miere in Tenerife – I

N-aşeeeee. Când mai plecaţi pe dincolo nu faceţi ca Groparele: citiţi şi informaţi-vă despre destinaţie. Io încă nu ştiu sigur dacă insula aia e pe  28° 2′ 34″ N latitudine sau pe 16° 34′ 14″ V longitudine, şi asta mă cam seacă!

Tenerifele, zice-se, e cel mai sexy petic de pământ din arhipelagul Canaliilor, o gaşcă de insule din Atlantic. Are vulcanul ei personal, care e mai cumsecade şi mai somnoros ca ăla islandez: o beut mult pe la 1400, şi de atunci zace mahmur, fără să mai tragă beşinuţe.

Insula aia are şi palmieri, enervant de mulţi. Media de vârstă a turiştilor este de vreo 400 de ani.

Vizitatorii sunt 50% nemţi, 50% engleji, 10% spanioli, 10% franceji – restul sunt nordici. Băştinaşii sunt indieni şi pakistanezi care încearcă să te fraierească să cumperi camere video eftine Pentaxan şi Sharpixel. Pe mine nu m-o fraierit nici unul, apsolut nici unul.

Eventual maxim unul. Ui ce pupaturi am filmat cu ea:

Din fericire, românii sunt cvasiinexistenţi pe insulă. Mai puţin tanti Silvia de la bucătărie, chelnerii de la Anchor Pub şi cei patru reşiţeni cumsecade cu care ne-am împrietenit acolo (vă pup, Micky şi Liviu!) Am mai auzit accent dă Bucureşti când eram la Loro Parque, dar am grăbit pasul cu curaj arghelenesc, după care ne-am plâns de românii ăştia, dragă!

Când am plecat de la Cluj am băgat o jumate de pălincă ghe la socru în valiză. Preventiv. Ci fa, mă! Îmbeţi insula? mi-o zis muierea. Io am tăcut, că ştiam io mai bine. Dar acolo am uitat de ea, de la căldură; şi la plecare am lăsat-o la tanti Silvia (de la bucătărie). Fu bună pălinca? am întrebat-o pe tanti Silvia (de la bucătărie). Nu ştiu! zice ea. Că io nu beau aşa ceva. Da’ bărbatu-meu o băgat supt nas trei degetare azi-noapte; şi nu a mai zis nimic până dimineaţă, şi el, de regulă, merge de trei ori la baie pe noapte. Aşa o zis tanti Silvia, de la bucătărie.

Sunt multe de zis: am văzut Loro Parque, cu o puzderie de animale, de papagali şi de peşti, cu show cu orca, lei de mare şi delfini; am văzut Siam Park, m-am dat pe o trambulină de 28 metri lungime care se termina într-un acvariu cu rechini; ne-am dat cu catamaranul pe mare, am văzut tot felul de dobitoace marine, ba pe lângă unele am şi snorkelizat. Când nu am mai avut nimic de făcut, am închiriat o maşinucă (adică un Citroen C3, un fel de gay-vehicle) şi ne-am suit pe Teide, vulcanul lor nebeşinos. Apăi am coborât pe la Los Gigantes. Ioi, o ajuns Groparu până la Los Gigantes! veţi spune voi. Da, vă voi răspunde eu. Am ajuns.

Aşa mi-a fost destinul.

ftineîncearcă  Daare28° 2′ 34″ N / 16° 34′ 14″ W

13 lovituri, dă-i și tu!