Sor-mea e soră pediatră. Şi se ocupă de prunci, of cors.

Până să plece şi să se mărite cu altul prin străinătăţuri, sora mea o lucrat la Leagănul de Copii din Sibiu. Mai pe româneşte, un fel de orfelinat pentru copii abandonaţi sau proveniţi din familii mega dezorganizate. Sugari toţi. Nu, nu le dădea ţâţă, deci ne potolim.

Şi, într-o dimineaţă, două colege descoperă că nu mai aveau lapte pentru cafea. Tragedie greacă, doamnelor şi domnilor, căci o soră medicală fără cafea cu lapte se simte ca un potcovar polonez într-un costum de gheişă, într-o piesă de teatru iraniană.

Tu! zice una. Hai să ne băgăm lapte praf, că uite, o rămas de la prunci, de pe secţie; că iară le-o făcut infirmiera 4 tone. Hai să ne băgăm din ăsta! Gata, tu, zice cealaltă; şi deşurubează ele frumos tetina, îşi toarnă în cafeluţe şi se ocupă în continuare de pauza aceea binemeritată, discutînd despre o chestie nou apărută în ţară, numită internet café.

Şi stau ele şi vorbesc, mai pleacă pe secţie, mai revin să îşi termine discuţia (eufemism, deoarece femeile nu termină niciodată discuţiile; deci pe bune, niciodată!). Şi la un moment dat vine ţiganca secţiei.

Ţiganca secţiei era pe la vreo 450 de ani, mai avea vreo 4 dinţi în gură, puţin păr pe cap şi tocmai născuse al paişpelea plod. Fincă la Leagănul de Copii mai adăsta pe acolo ocazional şi câte o amărâtă, gen fată de 19 ani de la casa de copii care rămăsese gravidă, şi care năştea acolo şi mai găsea adăpost încă vreo câteva luni după naştere; sau o ţigancă bătrână, care trăia pe străzi şi care îşi dăduse toţi ceilalţi 13 copii, făcuţi fiecare cu alt bărbat, pe la orfelinate, prin ţară.

Şi ţiganca secţiei se uită prin jur, surorile medicale o hâşâie, ea revine peste 2 secunde, şi vede sticla aia goală!

– Tu! începe ea să urle. Tuuuu! Unde mi-i, tu, laptele, tu, că m-am muls să-i dau de mâncare la copilul meu, tu, şi voi de ce l-aţi aruncat, tu!

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 38 comments

 1. Anonymous Reply

  vai gropare, si eu care voiam sa imi torn lapte in cafea azi 🙄

 2. zyp Reply

  inca mai cujet daca sa-m pun lapte-n cafea in dimineata asta..cred ca pas

 3. konskriptor Reply

  Moh, ma numar printre cei care au supt lapte de la tztatza de tiganoaica( mi-a zis mama ca era multa rauu), din cauza caci deoarece muma mea avea tzatze mici si lapte pe sponci, iar eu aveam foamea in gat si urletu’ de foame in plamanii mei supradezvoltati. Si deci da, sunt norocos si distept, ca daca nu eram distept eram prost , da’ tot eram ceva! Ashea!

 4. enzo Reply

  cafea cu rom = cafea cu dulce (prin satucele din Banat). eu de aia beau cafeaua fara lapte si zahar, dracu stie ce poti gasi pe post de indulcitor :mrgreen:

 5. scorpio Reply

  deci..lasa ca le fereste de dedochi…si de blesteme si au noroc in viata.. 😆
  si acu zi tu..nu e o norocoasa soru-ta? 😉

 6. writeman Reply

  =))))
  tre’ sa faci o categorie noua – povesti din spital, ca vad te inspira de cand s-a nascut Groparelu :))

 7. vizy Reply

  Deci clar e o inventie de post, oricum am ras….cata imaginatie, doamneeeeeeeeee!!!!!!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: 😛 😛

 8. DanS Reply

  S-a ales cu vro’ 13 frati de lapte… Foarte bine! Asta numesc eu apropiere afectiva….

 9. Laura Reply

  Ei si ce? Cica laptele de mama contine anticorpi 😉 Nici nu mai e nevoie sa se vaccineze urmatorii 20 de ani!

 10. Anonymous Reply

  Daca bei lapte de tiganca sau daca sugi de la tzatza de tiganca? Unde are parte norocul?

 11. tonya Reply

  hauzi manca-ti-as da’ eu daca in loc de lapte as suge un lantz de caine de haur ar fii pe naspa? m-ar feri hala de blesteme de dusmani si de garda? si daca se pune ca as fi ca copilu ei as avea dreptul la mostenirea haia de Ludovici de-o tine bulibasa sub podeaua din gresie de la Versatu’ ? sa traitzi manca-v-as portofelu’

 12. odille Reply

  pana la urma tiganca s-a muls sau nu, sau de ce era laptele praf? sau de fapt, tiganca era cam deshidratata. 😕

 13. Groparu Reply

  @ dtsb: mo… io ce pot sa iti zic pe cuvant de Gropar e ca io am auzit-o inainte de ’94, ca-n ’94 o plecat sorella 😀

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *