…m-am învățat și eu, în sfârșit, cu ideea că soru-mea a procedat corect atunci când a plecat, cu arme și bagaje, în Germania în 1994. Pentru că șanse să se petreacă asemenea chestii la ei sunt mult mai mici, plus celelalte – salariu decent, drumuri bune și mai ales sistem de sănătate fără infecții, educație bună pentru ăia mici (la ei nici măcar nu se pune problema ”la ce școală-l dăm pe ăsta micu’?”, pe când la noi mai dai de din astea).

Cam atât. Da, facem pași în direcția bună, dar pașii sunt enervant de mici.

Facilities Managment at St Helens Hospital, Merseyside, 2011.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 7 comments

 1. mac gregor Reply

  gropare, tie ar trebui sa nu-ti spuna lumea “domnu groparu”, ci “domnu senator groparu”. Senator USR sau altceva, egal.

  Stiu ca ma tot repet, dar nu cred ca ma poti contrazice.

 2. CSB Reply

  Normal ca nu se pune problema la ce scoala il dam pe asta micu… la ei toate scolile sunt cu predare in limba germana ! Infectii in spitale au si ei, dar mai putine ca noi. Si nu incearca sa le ascunda…

 3. MNX Reply

  In anii 90 iarna grea, omatul mare. Vizita tov. Iliescu in frumosul municipiu. In fata Prefecturii pompierii au spalat cu apa calda toata ”piata”, destul de marisoara. Asta e nivelul si acuma, n-am trecut de faza aia. (Pentru cei intarziati : ”Romania, tara pastrarii aparentelor cu orice pret”)

 4. neamtzschantz Reply

  @se mai intimpla
  da, dar vinovatii, au fost gasiti, dovediti, pedepsiti.
  s-a intimplat asta si in cazul tragediei de la colectiv?

 5. Groparu Nemernic Reply

  @ mac gregor: noroc că-mi cunosc dizabilitățile și nu mă bag în chestii care mă depășesc!
  @ se mai întâmplă: de acord. Dar nu să-ți moară 24 în incendiu și restul în spitale, marea majoritate din cauza infecțiilor. Și să le mai i refuzi tratamentul în străinătate.

 6. se mai intampla Reply

  @neamtzschantz: din cate citesc eu “None of the involved organizations or officials took the blame for the disaster by 29 July. Instead, the involved parties issued several statements accusing each other in a circular manner”, “In 2014 German rock/metal band Axxis released a song called 21 Crosses, which demands the truth about who was to blame”
  @groparu: da, tragediile nu sunt identice. Ei pot sa zica ca asa ceva nici in Romania nu s-a intamplat. Ce vroiam eu sa zic e ca: Da, e mai bine in Germania, dar nu m-as baza pe asta.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *