Azi-dimineață, plec fără nievastă la munci, că ea fusese mai harnică și eu am mai zăbovit prin pătuțul de care mă lega o funie. Gropărelul e în concediu la bunici, dimineața era frumoasă și incredibil de caldă, eu o iau la pas către centru, că de-abia așteptam să văd niște cleni pe Someș în drum spre muncă

(printre PET-uri, firește!)

…când dau peste un om al străzii, suspect de aproape de treptele care duceau la apă. Omul părea că ascunde ceva; dar eu eram prea Zen ca să verific dacă nu ascunde cumva prin apă vreun cadavru de copil sau de violator din Vaslui.

Poteca mă scotea chiar lângă el, iar el făcea fețe-fețe; așa că dau semne că nu mă interesează făptura sa, ca să nu-l inoportunez. Dar, într-o doară, arunc o ocheadă, și el mă salută!
– Bună ziua!
– Bună ziua, Doamne-ajută, zic.

Acuma era clar că eram curios! Așa că trec de el, fac vreo 20 de metri ca să-i adorm bănuielile, apoi mă întorc ca Billie the Kid, scot revolverul telefonul și mă apuc de filmat!

Omul se bărbierea, pur și simplu.

Bag samă că omul se gătea ca să fie curat și prezentabil pentru Untold, să nu zică musafirii că ui și la clujenii ăștia.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 3 comments

  1. crisa din Iasi Reply

    Lasa Vasluiul in pace. Nu toti sunt tampiti, pe bune! Nu i baga pe toti in aceeasi oala.

  2. ces Reply

    O, Grop on Someș-Thames-Shakespeare ! efect de seră-n criză-n șir, și daca nu e boschetar ci doar clujeanul- locatar, cu blocul tot pe datorie, facand putină economie…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *