EC ziua zero

Dăm cu skip că e prea mult să servesti plantația mahmurică prea multe zile.

TGIT @ EC

Trebuie menționat că de când m-am lăsat de sclavagit în folosul altora pe alcohol și mâncare (a se citi voluntariat) la EC există câteva tradiții:

 1. Se locuiește acasă la Madre de l’#muddydaddy
 2. Se merge cu Puss with Boots, pentru că nu stai și la coadă la bus și în ambuteiajul din trafic
 3. Nu mergi singură în roadtrip, ci împreună cu Pumpkin
 4. Toată seară încerci să te întâlnești cu the Devil dar nicicum nu reușiți să vă sincronizați.

Pentru că toate astea se întâmplă anual, nu insistăm pe ele ci povestim despre:

 • Ce văd oamenii cu 2 picioare funcționale la EC

…si ce văd oamenii cu un picior funcțional la EC

 • Cum îți găsești prietenii în festival

 • Orice vrei să faci începe cu ‘hold my beer’, aștept să îmi crească mâinile dedicate telefonului și berii, ca să le pot folosi pe astealalte pentru alte lucruri
 • Am descoperit un loc marcat pentru persoane cu dizabilități (nu vă povestesc cât de curat și neutilizat e, ca să nu vă ia cu grețică)

În rest, toate bune: Lingem Biscuiti o fo… meah :), cam proastă sonorizarea.

PS: NU te bagi în pogo dacă nu vrei ca și al doilea picior să aibă o cizmuliță sexy

TGIF @ EC

Neața rază ora 7:00. Dai cu toate alifiile piciorul vedetă, deschizi râjnița gânditoare portabilă și începi work-from-Bonțida. Apare craiul de la răsărit acasă, deci îi cedezi locul de somn. Între timp, mama lu’ #muddydaddy pregătește cafeaua iar cum fiul rătăcitor sforăie de când a lovit perna puteți să îl bârfiți liniștite.

Muncă. Muncă. Muncă. Muncă.Muncă. Muncă. Muncă. Muncă.

8 ore mai târziu, le urezi colegilor un weekend mai bun ca al tău. Te bucuri că ai Uber/Bolt personal spre castel, dar La Madre te duce la primărie cu fiu’su… #OFiSemn?

Partenera mea de dans a fost la înălțime și în a doua zi de festival.

Găsit locul dedicat persoanelor cu nevoi speciale, dar ca să vedem Floricica alegem să ne băgam în mulțime: îngesuială, puțin spus.

Un băiat în fața mea: “Eu nu cred că aș fi putut face asta. Aș fi zis că nu vin, că nu pot, că îmi va fi greu, că mă va durea, că mă voi chinui”. Începe concertul și mă lovesc constant cuvintele tipului. Cum adică n-ai fi venit la concert? Ce legătură are stângul cu dreptul? Boala nu te invalidează, oricare ar fi ea. Boala nu te face mai puțin om, mai puțin tu, cel care ești în fiecare oricare altă zi. Boala, da, te face special. Da, îți va lua mai mult să ajungi de la main stage la hangar și retur, și ce? Vei povesti mai mult cu prietenii tăi în drum. Te vei bucura mai mult de concertul Acela pe care l-ai trăit acolo, în mulțime, simțind emoția artistului și energia miilor de spectatori, nu uitându-te la un live pe Facebook. Floricica ne-a cerut să punem telefoanele mobile de-o parte, concertul e o experiență colectivă, emoția nu se transmite în emoticoane.

Sunday @ the Castle

Îți începi dimineața chill la ora 12:00, căutând telefonul să vezi dacă gagicile tale au înviat. Toată lumea pare funcțională în Cluj. Mă târâi spre: cafea, duș, haine și aștept să apăra lumea în Bontida.

Citești știrile:

 • afli că cică un gigel a băgat manele: mulțumesc picior că nu am putut alerga spre a le asculta. N-am pierdut nimic
 • afli cifre: 2 ore stat la bus, 7 ore în trafic pentru 30 minute de Floricică live, trist. Pumpkin dezertează azi, Freddi Mercury la mop și aspirator spre spaima lui Alfonso.
 • afli cum e viața de corporatrist la EC, mulțumesc #muddydaddy pentru cadru

Ne gătăm ca de nuntă cu cremă de plajă cu sclipici, ținută ‘minimalistă’ și rucsac cu haine normale în caz de potop. Ca ieri, suntem lăsați la primărie, #OFiSemn.

De acolo începem: ‘ai ajuns?’ ‘unde ești?’ ‘asteaptă’ ‘ETA multe minute’. Facem reuniune de ‘clasă’ la umbra unor copăcei apoi fiecare în treaba lui/ei, OMG stricat tradiția, m-am văzut cu The Devil (n’are Facebook sau Insta, deci nu dau poză, ca nu există). Azi e ziua de tur de festival: să vedem și noi ce e pe acolo, în afară de muzică.

Anul acesta, a crescut populația de instagrammări(-țe), vloggeri(-țe) și influenceri (-țe), fiecare cu minim un fotograf(ă) și un videograf(ă) după ei/ele. Toți profesioniști cu telefonul mobil.

Bloggerii pare-mi-se că îs demodați, nimeni nu vorbește, nici măcar de unul singur, toată lumea trage în chip: ce poate și ce are. Noi, doar cu alcohol ROZ, că atât s-a putut.

Ora de aur: aparatele sus pentru că dacă n’ai story de la EC, n’ai fost, iar check-în-ul e demodat.

Cârja își găsește partenere de joacă: o pereche roș’abastră. Piciorul de elefant află că nu e singurul nefericit târât de posesoare la festival, ca bărbatul la shopping la mall. Ăsta’lalt a venit tocmai din București, la pedalele unei mașini electrice, se îmbărbătează reciproc și plecăm să căutăm de’ale gurii.

La masă cu noi domnul Nelson către partenera sa ‘Mănâncă în plm un cârnat odata’. OK.

La main stage Aducătorii de Orizont m-au făcut să pletosesc de la nivelul pământului, foarte faini, mai ascultăm și în reluare pe Youtube.

Închidem scurt și la obiect ziua 3, că la 30+ viața e greu.


Last day of the rest of my life în Bontida

Oboseala de beut, plimbat, mâncat, dansat și ascultat muzică se simte deja. Îs o penzionară, ce mai.

Dimineața începe târziu, după 12:00, cu o lecție de gastronomie italiană din nord în sud și de la est la vest de la Madre de’l #muddydaddy (food truck exculsiv, privat, nu gasești ceva comparabil de bun în festival).

Azi suntem leneși, vom ajunge în festival: târziu și voi pleca de vreme, stil Cenușăreasa, că dacă îmi pierd și celălalt pantof e grav.

Ce dovadă mai bună a încălzirii globale decât că ploaia nu a spălat prafurile de la EC nici în ultima zi de festival, deci volumul de influenceri(-țe) fugăriți/ (-te) de telefoane mobile rămâne constant.

Isus de la 30 de secunde pân’ la Marte nu m-o trimis neapărat în al nouălea cer cu apariția lui spectaculoasă în mulțime, dar mi-am văzut numele pe ecranul de la Main Stage, #neprețuit.

Concluzie de festival: Dacă în spatele unui bărbat puternic stă o femeie puternică, în spatele unei femei puternice stă o armată de femei și bărbați puternici (poză evident incompletă). Ne vedem și la anu’.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 12 comments

 1. Mihailescu Reply

  Un stil mai aparte la aceasta postare.
  Un pic criptica, cu atatea abrevieri si referinte greu de inteles pentru muritorii de rand

 2. vlad Reply

  @Mihailescu 🙂 No, lasă, mă, că nu-s tăți deștepți ca tine și ne ierți, pt. că pe acest blog intră, in majoritate, oameni mai săraci cu duhul! Cred că de-aia a scris așa Groparele 🙂

 3. Remus Reply

  Mi-o placut la EC anu asta. mai mult ca in alti ani.
  Ghid de supravieturire.
  Ca sa nu stai pe drum, iti iei masina de offroad (io am clio, deci super offroad) si te duci pe deal (wazele stie de drum , hihihihihi) pana aproape de giratoriul din apahida, sau dupa caz iesi prin Campenesti, apoi faci dreapta la jucu o iei pe langa platforma industriala si la intrare in rascruci faci dreapta prin cucuruz. si iesi fix unde trebe.
  Apoi parchezi masina inainte sau dupa pod, scutesti cei 35 lei pentru accesul intr-o parcare ponosita plina de praf (ca doar trebuia sa ploua) si in 15 minute de mers pe jos este la intrare.
  – nu faci 3 ore in trafic, maxim 45 de minute
  – nu stai 4 ore ca sa iesi dimineata cu masina din parcare
  – nu stai x ore la coada la bus.

  toata treaba este ca sa stii sa te organizezi.
  Rem.

  • Schioapa Reply

   Acelasi drum l-a urmat si subsemnata: Apahida, Jucu de Sus, Platforma industirala, iesire la Rascruci, parcare la intrarea in Bontida.

 4. Anonymous Reply

  gropare, am fost la ec si tot imi trebuie cam multe note de subsol ca sa inteleg ceva.

 5. Rem Reply

  revin la faza cu sclavagit pentru bani si acool.
  sclavii ce incasau banii la parcarea masinilor, nu dadeau bonuri 🙂
  35 lei de masina. Numa la 100 de masini sa nu fi dat bon… as vrea sa sclavagesc si eu pe bani de astia.
  Numa ca asa ma sclavagesc la corporatie.

 6. Andu YY Reply

  stati un pic “hold my beer”, scrierea e misto, parca e din Cyber Space.
  ARIANA ,picior de elefant, zice bine :

  “… concertul e o experiență colectivă, emoția nu se transmite în emoticoane.”

 7. Votantul Reply

  Dom Gropare cam lunga vacanta !Sau concediu?Ori ai plecat spre delta?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *