Nu știu de voi, dar eu ADOR păsăricile. Și aș face ORICE ca să am grijă de bunăstarea lor, pentru că sunt ADORABILE.

Am primit de la Soros… ăăă, ăsta, SOR (Societatea Ornitologică Română) un kit de hrănire a păsăricilor urbane – mai ales acum, în perioada asta de iarnă, când ninsoarea acoperă resursele de hrană, uneori cu săptămânile.

Poate sunteți pisici și aveți fetișuri cu cutiile

Ce trebuie să știm: treaba voastră ce faceți cu pâinea acasă, dar evitați să o dați la păsări. La fel cu pufuleții, popcornul, orezul expandat și alte cereale tratate cu praf de esență de E-uri de sare și apoi vândute nouă ca să ne ghiftuim cu ele și să amăgim burta că uite ce sănătos păpăm, mamă, sunt cereale! Orice asemenea hrană oferită păsărilor nu face altceva decât să readucă la viață versurile nemuritoare ale cantautorului: dușmanii îmi dau târcoale/păsări răpitoare/aaauuuu, de viața meaaaaa, și nu păreți genul manelist, serios.

Pentru păsărici, încercați să procurați semințe netratate în vreun fel; și nesărate – ca glumele bloggerului vostru preferat!

Orice balcanic îi saltă inima de bucurie

Pentru pițiguși, merge și grăsime/untură/seu neafumată și nesărată. Și merită hrăniți numai ca să sufere medicii care v-or interzis grăsimile, cc #nutriționiștii, nici păsările nu vă ascultă, băi, deci nu cereți de la ardeleni imposibilul.

Și dacă găsiți și varianta de a servi aviarelor hrana într-un loc cu acoperiș care să o ferească de zăpadă și să o vadă fetele, atunci vă veți bucura de priveliștea fascinantă a unor biete viețuitoare flămânde pe care tocmai le-ați scăpat de la moarte. Să vedeți cât de gureșe sunt și cum vin, iau papa și zboară într-un loc unde se simt în siguranță chiar e frumos, zici că ești pe Descopery – televiziunea, nu naveta spațială.

Casa asta de păsărele se vinde la Cluj cu zeci de mii de euro, pe bune

Firește, veți avea și puțintel găinaț pe balcon, dar nu ai cum să câștigi la loterie altcumva, credeți-mă; iar caca reprezintă un ajutor neprețuit la pescuit, mai ales dacă-l bagi în traistă.

Și pe lumea cealaltă o herghelie de îngerași vă va purta către cele sfinte, unde vă așteaptă o viață de petreceri și fripturi (dacă sunteți carnivor) de soia (dacă sunteți vegan de cea mai joasă speță), căci îngerii nu uită pe cei care au grijă de piesele lor de schimb! Căci de unde altundeva credeți voi că-și fac îngerii rost de pene de iarnă/vară/all season dacă nu de la păsări, serios, gândiți-vă nițel la asta.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 12 comments

 1. Zev Reply

  Ahem, daca se poate un sfat tehnic? La mine in sat pentru pasaroi treaba mai la pret nu e potolul, cat apa. Deh, clima. Am si eu ce numesc bastinasii ‘bird bath’. Si satul de curatat opinia pasaretului fata de PSD, am strans estetic din ce comentam mai deunazi Gro si am pus celofan pe marginea numitului vas. Pasaretul nu m-a dat in judecata, pare ca ii doare in spitz, si odata la cateva zile inlocuiesc celofanul. Decat zic. E haios ce taraboi e dimineata cand imi beau cafeaua.

 2. Remus Reply

  Sotia se plange ca are rahat de porumbei de geamuri.
  bai, femeia nu glumeste, e terorizata! parca, vin porumbeii ca migurile in cadere si lanseaza o torpila pe geamuri. fleoshc. Fix la fel ca torpilele explodate pe parbrizul masinilor parcate sub copaci. dar la masini, fizica, favorizeaza genul asta de chestii. cum naiba reusesc porumbeii replice chesti asta pe niste geamuri verticale?
  Buuuuuuun, i-am cumparat un aspirator karcher de spalat geamurile :))))
  happy wife, happy life.

  • Groparu Reply

   Stai la casă? Pune platforma de hrănire deasupra grădinii. Kk de porumbel și alte orătănii e ce trebuie 😀

  • Zev Reply

   Whoa! Ser Remus, respectele mele pentru doamna. Am cumparat si eu o dracie de-asta, fix Karcher, folosit conform indicatiunilor din instructiunile anexa (da, atat de disperat am fost incat am citit instructiunile!), cu chimicaua Karcher TM, da’ ca muncitorul ala de la Cugir care indiferent cum asambla piesele furate de la fabrica in loc de bicicleta ii iesea tot mitraliera, la fel si mie indiferent cum faceam tot ramaneau dare pe geam. Acuma, pe exterior dau tot cu Karcher, dar pressure sprayer cu detergentul lor si e okay, dar pe interior parca nu prea-mi vine sa bag tot pressure sprayeru’, ca parca n-as lua kayakul din sufragerie pana la frigideru cu bere. Desi recunoscca gresia ar fi curata, winning, vorba lu’ Charlie Sheen. Daca aveti vre-un pont de la consoarta, recunostinta garantata. Momentan ma gandesc la gingko biloba, poate-mi creste tonusul intelectual si pricep si eu care-i modul de folosinta corect. Daca nu, la gunoi cu el, si pun toata treaba pe lista aia lunga a chestiilor pe care realizez ca nu sunt capabil sa le pricep, imediat dupa cricket.

 3. neamtzschantz Reply

  sa avem grija de pasarica, sa dam de mincare la pasarica. asta e scris in adn-ul nostru inca din epoca de piatra.

 4. mac Reply

  “și nesărate – ca glumele bloggerului vostru preferat”

  mai glumim noi, dar in ultimele postari ai cam depasit proportia recomandata…

 5. Gupi Reply

  Gropare, io am o dilemă morală: dacă las de mâncare la păsărici, intră în raza de acțiune a mâțelor Igor și Bergler și apoi e bai că am intervenit în ciclul natural al vieții, ducând la moarte sigură bietele zburătoare.
  (astă toamnă am avut scandal că mi s-o rătăcit un pui de bufniță în pod și l-au fugărit mâțele de era să moară de hipoglicemie)

  • Zev Reply

   Gupi, clopotei la gat la pisici. In unele jurisdictii locale neozeelandeze te obliga – ai pisica, te ocupi sa aiba clopotel, dupa ce unii de la Conservation au zis, nu stiu justificat au ba, ca pisi mananca prea mult pasa. Care unele pasa protejate, etc. Acuma, banuiesc ca zgarda cu clopotel n-o sa te faca prea iubit de numitii Igor si Bergler, da’ orice veterinar o sa-ti spuna ca intr-o mica de timp pisicii sa adapteaza si revin la starea lor naturala Zen, ii doare in spitz de tot si de toate. Inclusiv de talica, spun ca un ex-, nu pot sa spun proprietar decat legal, sa spun – “sponsor” de siberian.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *