După ce au înființat primul taxi gratuit pentru persoanele cu dizabilități din Cluj (plus o tonă de alte campanii caritabile), inimoasa și bărboasa asociație Beard Brothers din Cluj dorește să cumpere o ambulanță pentru SMURD, pentru că niciodată nu sunt suficiente, asta se știe.

Așa că strâng bani de la oameni până pe 10 decembrie, pentru că ambulanțele nu cad din văzduh, ci costă bani pe care statul mai degrabă nu i-ar da. Deci donați, pentru că fiecare dintre noi va avea nevoie de ambulanță, mai devreme sau mai târziu (Doamne, dacă-mi citești blogul, fă să fie ”mai târziu”, pls; aliluia, aliluia).

Și, ca să nu rămâi cu fundul în frigul lunii octombrie după senzația aia plăcută că cei 100 de lei banii donați s-au dus  pentru o cauză nobilă, tura asta poți câștiga, prin tragere la sorți (regulament), acest chopper bobber, numai bun să-i facă pe români să întoarcă capul după tine sau, cine știe, să joci rolul unui robot din viitor în următorul film Terminator 18, sau să remorchezi camioane cărora li s-a rupt diferențialul pe autostradă sau chiar să scapi cu viață dintr-o invazie de Zombielăi – în timp ce arăți cool, foarte cool.

Și nu uitați: înțeleptul își face vara sanie și toamna chopper bobber.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 9 comments

 1. ion ion romanul care nu face politica Reply

  Smurd are suficiente masini.Nu are suficienti doctori pentru ca s-au focusat de l-a inceput pe pompieri si nu pe cadre medicale.Pompierii fac CPR dar nu au voie sa administreze medicamente( in Romania).Ambulanta,pe de alta parte, are putine masini bune,putine masini specializate-copii,dezastre,pacient ars/canceros/dializat,etc dar are medici care ar putea face mai multe daca ar avea cu ce.Asa ca o reorientare ar fi buna.Smurdul ia pacientul si il duce nino la spital fara un algocalmin.Ambulanta ti-o doresti daca vrei mai mult.

  • Groparu Reply

   Nu ştiam de diferenţele şi de încrengăturile astea, ştiu numai că Beard Brothers nu prea pot face nimic în legătură cu numărul medicilor din România. Nu au cum, e imposibil, nu ţine de ei.
   În legătură cu numărul de ambulanţe, în schimb, pot face. Şi e păcat să nu-i ajutăm să facă.

 2. John Temple Reply

  Gropare, Arafat sta pe un purcoi de bani facuti din campania “2% pentru smurd” si ghici cate elicoptere o luat. Iti zic io: iete pula. In loc sa deblocheze posturi la UPU-SMURD pentru medici de urgenta, cacanaru’ promoveaza mizeria americaneasca “un pompier = un salvator”.
  Cand cacanaru’ o infiintat SMURD la Tg.Mures, a angajat asistenti medicali cu 10-15 ani experienta pe ATI, nu pompieri.
  P.S. Zi-mi si mie de unde are un refugiat palestinian venit in Romania la 17 ani bani sa “infiinteze” SMURD?

  • Groparu Reply

   Nu ştiu de unde-a avut bani, ştiu numai că un prieten comun cu Arafat spune că şi-a folosit cei $250.000 primiţi moştenire pentru a cumpăra o ambulanţă la Tg. Mureş din banii lui. Şi în 1989 s-a dus către Floreşti cu maşina cuiva ca să vadă dacă se confirmă că la unitatea militară nu sunt cumva răniţi, aşa cum se zicea. Revoluţia abia începuse şi în Cluj se cam trăgea.
   Legat de bani, nu-ţi doresc să-ţi pui întebarea de unde i-a avut ca să pornească un serviciu de urgenţă atunci când suni la 112.
   Cu drag îţi spun asta.
   De fapt, îţi doresc, tot cu drag, să nu fii nevoit să suni la 112 vreodată.
   E perfect Arafat? E perfect sistemul care-a dat kix rău la #colectiv, sau când le pică avioanele şi elicopterele? Normal că nu. Întrebareaa pe care trebuie să ne-o punem nu este dacă sunt sau nu perfecţi, ci cum am putea face noi, ăştialalţi, să fie ei perfecţi. Ei, uite, acum avem şansa de a ajuta. Şi eu o voi face. Şi numai ca să câştig Mobra aia şi apoi s-o vând la licitaţie şi să le dau şi banii ăia tot Beard Brotherşilor, şi tot o voi face.
   Fireşte, faci ce doreşti.

 3. Catrina Reply

  Buna, dau, nu cu drag, ci cu stringere de inima, la cazuri din astea. Si dau cu ura maxima, injurind de morti, de sfinti, de toate alea, politicienii pe care i-am votat si si-au batut de noi (intre batut si de noi era cuvintul care incepe cu p si se termina cu ula, clar, da?).

  De ce fmm, sa imi fac eu pielea gaina citind de acesti copii? De ce fmm nu faci tu chestia asta politicianul (cuvint ce incepe cu p, se termina cu ulii) vietii nu faci asta?

  Da, cred ca ar fi cazul sa ma opresc, deja am depasit numarul cuvintelor interzise pe blogul tau. Dar, asa, de final, un cuvint de 4 litere care incepe cu m, se termina cu uie? Apoi, spatiu, si o acronima de 3 litere? Incepe cu p si se termina cu nl? Bingo, nu cu sd, ci cu nl – cei mai mari excroci politici ai ultimilor 15 ani, cel putin!

 4. ZoltyBogata Reply

  Bine zici, la un moment dat e posibil să avem nevoie de o Ambulanță, că de multe ori așteptăm câteva ore până vine 🙁 .Multă sănătate

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *