Treceam astăzi pe stradă către birou, că am început din proprie inițiativă să mai servesc corporație, când îmi iese agresiv în față această mică bijuterie venită taman din Nordul Sălbatec al României!!!!

Nu am putut să nu mă gândesc, meschin, la standardele ridicate de sărăcie de astăzi, că pe vremea mea eu nici la sărăciile sărăciilor nu m-aș fi calificat! Pentru că acum, pe lângă căminele studențești, nu mai găsești locuri de parcare nici să te rogi la Parascheva; și toamna se umple Clujul de BMW-uri și Mercedese (unele chiar spălățele) de SJ/MM/SV/SM, conduse de băețași sensibil apropiați de vârsta Gropărelului; pe când, pe vremea mea, în fața căminului erau fix patru mașini parcate, din care cinci Dacia berlină, și proprietarii aveau statut de semizei Tezei Heracli, toate bunoacele oftau după ei.

Ba chiar, dacă e s-o zicem p-a dreaptă, cunosc nu puțini angajați cu normă întreagă cu mașini chiar mai modeste decât asta! Mai că-mi vine să încep o chetă de bitcoinși pentru bietul student, că nu-i ajunge alocația decât pentru o roabă de șampanie și maxim 2-3 week-end-uri pe an în Vamă.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 5 comments

 1. Andor Reply

  Well…. macar nu se plimba cu ea decat de acasa in Cluj 🙂 Aici o lasa frumos in parcare (nu da cu parul, doar ii caut scuze)
  Tocmai intrasem la master si am venit si eu cu masina in OBS (vorba ta, 5-6 masini in parcarea de la cantina)
  Dar:
  – autobuze/microbuze nu erau pe vremea aia
  – cu trenul (de undeva de prin SM) faceam 4h30′ + 1h de acasa la gara
  – trenul costa (sa zicem in bani actuali) 30RON
  – cu masina luam studenti din Zalau la ocazie (lasa fiecare dupa cat il lasa inima, ca nu aveam tarif fix) undeva la 4 pers x 10Ron x 2(dus-intors) = 80
  – benzina dus-intors ma costa undeva la 120 ron iar drumul la 2h-2h20
  – masina era a parintilor+sora-mea dar eram singurul care avea carnet de conducere 🙂 In sarcina lor era intretinerea 🙂
  Deci…. cine stie care-o fi situatia lui 🙂 Cine stie din ce sat amarat e si nu are legaturi bune spre Cluj

  • Groparu Nemernic Reply

   Apropos, nu ți se pare că pentru un neam care se plânge ca din gură de șarpe că suntem sclavii sărăciți ai Occidentului nu mai avem deloc oameni care stau la ocazie?
   Asta în timp ce șoselele sunt pline?

 2. Mihaela Reply

  Analiza pe imagine: daca era loc de parcare nu lasa biletul, asa ca probabil nu e loc de parcare. Nu era mai bine sa caute o parcare? Dar cred ca nu ii pasa, mai bine lasa un bilet de implorare , sa-ti “ rupa” sufletul ca el nu are bani ca e student.
  Mai bine cu mana intinsa decat la munca!

   • costicămusulmanu

    fix ca mine-n tren:
    – nașule, soldat sărak, boss, n-avu-i bani dă belet…
    – haidi, bre, vrai sî mă prostești pi fațî? cu cojocu’ ista…?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *