În sfârșit, începem să avem și noi, în România, lucruri frumoase care merită vizitate și promovate! Locașe pentru oamenii care cred cu putere într-o forță superioară și nu se lasă deturnați de la credința lor, în ciuda piedicilor care apar și mai ales în ciuda celor care nu sunt de acord cu ei!

Luni mă duc să vizitez tocmai un asemenea loc, cel mai nou, aș spune, din țărișoara noastră: laserul de la Măgurele.

Sau, așa cum îmi place mie să-i spun, Catedrala Laserului Românesc.

Unde sper ca oamenii ăia de știință să-mi lămurească câteva din întrebările mele existențiale care nu-mi dau pace noaptea, gen cum am putea salva victimele tsunami-urilor de intoxicația cu oxigen dihidrogenat, sau de ce nu există și paradoxul siamezilor, dacă tot există paradoxul gemenilor, și dacă este posibil să apară, cândva, o tornadă cu rechini.

Urmăriți hashtagul #enelfocuson și site-ul de live streaming. Evenimentul este promovat de Enel România.

Și tura asta, Enel a adunat un vaporaș de influenceri printre care, dacă-mi permiteți, și bloggerul vostru preferat. Pe care Enel l-a trimis și-n Sillicon Valley la hub-ul lor de inovare acum doi ani de zile, dacă mai țineți minte – mai multe informații, aici.

Și mi-aș dori să văd pe mulți români contaminați cu energia aia pe care am simțit-o în Sillicon Valley, că prea mulți se complac în situația lor actuală călduță, că mă uit la colegii mei de clădire de birouri, de exemplu, în loc să viseze la idei de afaceri care l-ar face pe Musk să plângă-n pumni, ei se preocupă doar să rămână angajați corporatiști model, care beau grande latte dublu în timp ce-și ating cu religiozitate badge-ul ăla de zici că-i de Power Rangers.

Prea mulți, mult prea mulți fac asta. Inclusiv eu, mai ales eu.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 8 comments

 1. remus Reply

  Gropare,
  success in trip si sa stii ca te invidiez. Creste matematiciano-fizicianul meu mare, si il duc si eu acolo la catedrala laserului, dar dupa ce in prealabil trecem si ne inchinam pe la catedrala mantuirii neamului, unde esti si tu ctitor (hihihi) fara voia ta. Dar o sa iti ajute in viata de apoi, trust me.
  Referitor la corporatistul model, pe care incercam si noi sa il implementam pe aceste minunate plaiuri mioriticie, ai atins un punct NEVRALGIC!!!! Fii atent, in viata asta am dat de gard cu vreo 3 businessuri (mici, si cu impact mic pentru societate) si am tras cateva concluzii, ca sa nu zic ca m-am invatat minte:
  – noi romanii nu stim sa fim uniti. pe bune
  – ne place sa f**** buha la serviciu, da-l in p**** mea pe anteprenor, ca are bani.
  – nu avem spiritul anteprenorial, iar daca il avem, ne e frica sa nu dam gres asa ca mai bine dam in capuccino ala dublu, ca e caldut.
  – sa moara si capra vecinului!! sic sic(nu merg diacriticile)!!
  – suntem foarte buni asistenti tehnici (criticam la maxim pe unu’ cu idei), comozi datatori de parere (la bere bagam treaba aia cu ***PSD si ce naspa e), si aruncatori din priviri (cum se chinuie unu si altu sa razbata (mai ales eu, cand dau la lopata)).
  – cel mai mult si mai mult ne lipseste intelepciunea (pe care a cerut-o Solomon de la Dumnezeu) conform careia prin unitate putem fi mai puternici.

  Pot sa iti bag cate un story la fiecare linie de mai sus. Si pot sa termin fiecare story cu linia “mi-ar fi placut sa am curajul, sau sa fac altfel lucrurile”. Cert e ca n-ai cu cine frate!

 2. neamtzschantz Reply

  e vorba de laserul ala care e construit de fapt pentru neutralizarea deseurilor nucleare si va transforma romania in cea mai mare groapa de deseuri nucleare din lume?

 3. Peredhil Reply

  Laser de neutralizare a deseurilor, zici? Sa inteleg ca prima tinta e pictata pe sediul PSD? Ori pe musteata liderului suprem?

  • neamtzschantz Reply

   hm, cred ca trebuie sa duceti tinta la laser nu laseru la tinta. asa ca iesiti i9n strada, capturati musteatza…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *