Să începem prin a vi-l prezenta pe Olteanu George, brașovean, 28 de ani, născut cu Sindrom Amiotrofic Neurogen Spinal Degenerativ. Când vezi scris ”degenerativ”, cred că știi că trebuie să te aștepți la ce e mai rău; cum ar fi, la o copilărie petrecută mai mult prin spitale.

Dacă lucrurile au mers cum au mai mers, din 2004 boala l-a țintuit în scaunul cu rotile și i-a atacat plămânii în ceea ce se numește Bronsectazie – atrofierea părții inferioare a plămânilor și umplerea acestora cu secreții. În cantități mari. Care trebuiesc scoase printr-o procedură neplăcută care durează uneori și 2 zile, cu ajutorul mamei. Nu vă mai zic alte detalii înfiorătoare, puteți citi mai multe pe pagina lui.

Cum putem ajuta?

La ora actuală, George speră să poată ajunge în Singapore, unde un tratament cu celule stem l-ar putea ajuta. Până la etapa asta, are însă nevoie de un tratament care să-l facă transportabil până acolo, iar tratamentul costă 80.000 de dolari.

Suma asta de care are nevoie nu este mică, dar nici colosală. Poate doriți să începeți anul cu un gest frumos sau poate v-au rămas niște firfirei pe fundul buzunarelor după sărbători și nu depindeți de ei, în ciuda vremurilor ăstora tulburi. Dacă doriți să-l ajutați pe George să lupte să scape de calvarul cu care se luptă, o puteți face cu o donație:

– fie în Facebook fundraiser,

– fie prin transfer bancar:

Olteanu George Gabriel

BANCA COMERCIALĂ ROMÂNĂ

Sucursala Judeteană Brașov

RO19RNCB0053048480440006 (LEI)

RO30RNCB0053048480440002 (EUR)

Dacă n-aveți de nici unele, poate o vorbă bună pe Facebook alungă norii din suflet și descrețește fruntea tânărului.

Probabil că nu-l vom vedea pe George alergând maratoane anul ăsta, dar măcar dacă scapă de procedura aceea inumană de drenaj eu zic că tot e ceva! Nu? Plus că… să ne păstrăm optimismul, uneori miracolele lovesc când te aștepți mai puțin – cine s-ar fi gândit că fiu-meu, care urăște să tocească, va învăța o poezie insipidă despre iarnă în numai 9 minute astăzi?

PS: Am vrut să scriu ceva despre Trump astăzi, dar am impresia că cu postarea asta suntem cu toții mult mai câștigați, este?

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 5 comments

 1. Attila Reply

  Știi Gropare, când ne plângem că ioi, că vai, rușinică să ne fie.

  Căutăm firfirei.

 2. Andu YY Reply

  Cautam cautam, punem ceva, no worries.
  Si despre trumpetu, da-i partea a doua a nicknamelui tau, si tie sa-ti ramana Norocos de la cate pipi si kk ai incasat de la cea mica, dupa cum ne-ai tot relatat de-a lungul veacurilor
  PS : aia cu biblioteca de 4000 eur de ce cer asa de mult ? pe cate etaje si cate hectare are?

 3. Andreea Mirabela Popescu Reply

  am vorbit cu baiatul. o sa ii fac o mica donatie, am facut share si ii voi traduce gratuit actele medicale, ca cica are.
  bravo, gropare, pt initiativa. te imbratisez.

  Fosta Colega.

 4. Johnny Reply

  La finalul articolului e ”Nascut din spermatozoizi campioni… cred.” și inițial am crezut că-i o glumă intenționată de-a ta. Apoi am realizat că-i descrierea autorului.
  Eu am râs…

 5. Andreea Mirabela Popescu Reply

  baiatul nu are 28 de ani, postarea e din 2010. acum cred ca are 39 sau 40.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *